Хранене преди и след тренировка

31.01.12
13:53

Здравейте,

Темата, която поставям не е нова. Изчетох останалите няколко теми във форума с тази тематика. Различното в моето питане е свързано с цялостния ми режим на хранене.

На 25 години съм, 168 см. 73 кг. Посещавам фитнес зала от 6 месеца вечер към 18.00 ч.
В момента програмата ми е горе-долу следната: Понеделник - Долна част на тялото плюс 30 мин. кардио; вторник - ръце и рамо с гирите вкъщи, сряда: предимно гръб и кардио, събота - предимно гърди и кардио.

Проблемът в цялото уравнение е хранителният режим - сметнах че не се чувствам добре от изчисляване на калорийния баланс, протеин на всяко хранене и пр. и в момента се храня основно с плодове до обед, салата и постна супа на обяд, сурови ядки следобед и овесени трици с вода преди тренировка и нещо леко след тренировка (непосредствено след тренировка протеинче, разклонени амино и банан). Тъй като ям малко, но често, ми се събират към “желаните” 6 хранения предимно от натурални и (минимално) необработвани храни.

Добавките ми са следните: сутрин - поливитамин, отделно 1000 мг. витамин С, Омега-3 2000 мг, калций и магнезий след тренировка,
амино и Л-карнитин преди тренировка и гореизброените неща след тренировка. В нетренировъчни дни - протеинче (на синтракс) преди лягане и 1-2 пъти седмично риба. Храня се разделно. Камбинирах известно време протеин с въглехидрат на основните хранения, но не се чувствах добре.

Проблемната ми област като че ли остана само корема (по-скоро пояса). На останалите места изглеждам като че ли прилично.

Тъй като не желая да сменям режима си на хранене, а и не целя постигането на кой знае какви спортни подвизи, освен махането на корема и обща изчистеност, ще ви бъда благодарен, ако ми препоръчате как да оптимизирам храненията преди и след тренировка.

Надявам се, че не съм пропуснал нещо в горописаното.

Благодаря ви предварително.
Спас

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1