CrossFit Games 2012!

Прескочи до:

15.07.12
18:37

абе гледам жените и мъжете на игрите в категория +60 години...

от жените имаше доста на които можех да им дам 40 години
а мъжете също хич не мязат на 60 годишни...

DO

15.07.12
21:48

казано от James Hinks на 12.07.12, 11:00:

Морски Специален Разузнавателен Отряд, популярен като “Тихина” (старата им позивна, новата им е “Родни Балкани” или поне беше такава).
под. 22580

та и половин час да е...остават му 3 часа за каране на колело(щото си е точна каране на колело тип “балканче”) и кросчето. Ти за тия 3 часа да ги ходиш само, пак ще ги вземеш тия 18,5 км дето остават...А бе що махнаха казармата - какви кросфитъри щеше да има...

Сещам се,че като по-малък с едно приятелче се качвахме на наблюдателницата им без да знаем за какво става въпрос :D (но потделението до колкото знам доста по-отдавна е преместено на друго място...абе всъщност не знам кога е преместено и какъв беше статута тогава,но бяхме малки пишлемета търсещи си белята,а никой не ни изгони)

ред. сега проверих линка - това е вече преместеното поделение.

Мнението беше редактирано от donsir на 15.07.12 21:55.

DO

15.07.12
22:07

казано от James Hinks на 12.07.12, 10:37:

казано от gotcha на 12.07.12, 10:28:

Хинкс, плуването, плуването?

Знаеш ли какъв е(беше) норматива на изпита за влизане в МСРО ? ;)

Ориентировъчно какви са били нормативите за влизане?
Спомням си в някакъв интернет форум се обсъждаше за тренировки от по няколко километра подводно плуване с пълно снаражение и други подобни,но за нормативи за влизане не ми е попадала информация.

Мнението беше редактирано от donsir на 15.07.12 22:11.

15.07.12
22:14

Офтопик е, ама да отговоря http://vbox7.com/play:b5b52d396a Към края на клипа казват какви са изискванията

DO

15.07.12
23:46

казано от Kirilov на 15.07.12, 22:14:

Офтопик е, ама да отговоря http://vbox7.com/play:b5b52d396a Към края на клипа казват какви са изискванията

Прави ми впечатление,че “журналистката” или по-точно ‘дръжката на микрофона’  не знае от къде идва наименованието Тихина и явно редакторите на предаването също или поне монтажа прави внушението,че наименованието идвало от това,че не можели да коментират работата си  :)  ... типично за бг медиите - тъпи дръжки на микрофони и незаинтересовани редактори и продуценти кредитни милионери.

16.07.12
00:40

Ани ги преби.... (bow)

16.07.12
09:58

Много мачка таз женица...иначе се видя, че има и по-яки от нея на максимални тежести...има по-бързи от нея...но накрая се видя!!! Не можах да гледам финалния ден, но по-спокоен и усмихнат състезател не съм виждал:) А какво мислите за афроамериканките...имат ли рамене и бицаги:)))

А Фронинг...голяма злост се изля по него по разни форуми, как щели да го смачкат...хахахах...просто дойдоха неговите неща и се видя резултата. Все едно финалните комплекси той ги е заръчвал...

Готини Игри...от всичко, за всички:)))

Моят скрит фаворит Нийл Мадокс не доката баси...ПФУ:(((

16.07.12
10:01

Един от най-яките комплекси:

16.07.12
10:08

казано от Denny Crane на 15.07.12, 22:07:

10 км бягане под 55 минути, 1 км плуване в морето, 25 метра плуване под вода, 100 метра плуване под 1 минута. 60 лицеви опори и 60 коремни преси за 2 минути, 12(или 17) набирания. Поне 2003 септевмри беше това.

16.07.12
10:09

Ето и жените на обръщането:

16.07.12
10:10

Славко, гледах я Ани как се движи на фона на другите на европейските игри.
Истината е, че между нея и останалите имаше огромна пропаст.
Още тогава си помислих, че няма кой да я спре, но реално не знам нищо за американките и представителките на другите континенти.
Видя се обаче, че и на финалните игри Ани просто е доста по-бърза, по-силна и по-постоянна от всяка друга.
Няма да споменавам за излъчването й, усмивката й и супер приятелското поведение към всички.

Мъжете не ги гледах, защото стана късно, но и там нещата са подобни - най-стабилният и постоянен състезател спечели.

Мат Чен доста ми стана симпатичен - изключително силно представяне направи, като се има предвид, че е по-възрастен от всички.

Супер интересни бяха нещата, които гледах от игрите.
На мен лично много ми хареса всичко, освен жената, която беше водеща в студиото с двамата идиоти (те двамата са супер).

16.07.12
10:22

Тази Катрин Таня на кое място е, че не ми се отваря сайта от тук?
Голямо животно ми се стори на регионалните.
Кристан какво направи?
Уикенда се заблях и не можах да видя какво се случва.

16.07.12
10:35

1 (1062)  Annie Thorisdottir
2 (977)  Julie Foucher
3 (973)  Talayna Fortunato
4 (964)  Kristan Clever
.....
30 (377)  Katrin Tanja Davidsdottir

Катрин е голямо животно като трябва да вдигне повече от Ани...и до там :)
Да не говорим, че този гъз сигурно доста й тежи :)

Най интересно беше в последните секунди.
Талайна и Кристан се бореха за 3то място. Двете се движеха на няколко точки една от друга и последния комплекс щеше да реши всичко. В последната серия Кристан се качи една секунда преди Талайна на лоста за набиране за 9 повторения...и издъхна на 6-7мото, а Талайна ги отпука 9 бътерфлая за няколко секунди и спечели 3тото място.

16.07.12
10:45

Изгледах целия финал от стрийма, много яки игри!
И мен мн ме изкефи клийн стълбичката, мини айрън мена, дървата като прескачаха беше мн весело, комплекса с 10-те повторения, и последните три комплекса.

http://games.crossfit.com/spectator-stream

16.07.12
10:52

казано от Redalex на 16.07.12, 10:10:

Мат Чен доста ми стана симпатичен - изключително силно представяне направи, като се има предвид, че е по-възрастен от всички.

Всепризнат за “the smartest preparation”, демек той тренира най-умно, без излишни напъни, с достатъчно почивка, периодизация и т.н. Наспуснал работата, която обича, за да се занимава единствено с Кросфит...спокоен човек, с много умерено слово. А и има страхотна съпруга, която също се състезава!!! Което, вервайте ми, е голям +:)

Само ти пооправих цитиращият таг...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.12 16:47.

17.07.12
09:52

BAD ASS!

17.07.12
10:15

Брадатия тип беше много зъл и най-очудващо на спринтовете ги скъса, не му личеше :D
А това с чуковете ми беше малко тъпичко...

17.07.12
11:46

на спринта спечели, ама после в катеренето и бутането остана последен ....супер зле си разпредели силите- всъщност може да е знаел, че няма да е добър във втората част и за това да се е хвърлил на спринта.

мен точно това с чуковете супер много ме изкефи... много хитро го бяха направили.

18.07.12
16:35

Класиране на европейските представители:

Annie Thorisdottir 1st
Caroline Fryklund 25th
Katrin Davidsdottir 30th

Numi Katrinarson 24th
Frederik Aegidius 30th
Mikko Aronpaa 32th

Team Butchers Lab 23rd
CrossFit Reykjavik 37th
CrossFit Sport 39th

с изключение на Ани, всички други са тотално доминирани от американците.
и всички европейски участници са скандинавци или исландци...дори се очудвам на исландските отбори, че не са по-напред след като на регионалните в Европа прегазиха всички останали.

Мнението беше редактирано от Redalex на 18.07.12 18:44.

Който каквото и да говори за мен големият фаворит си беше Рич. И ако още в началото бяхме направили залози в залата, със сигурност сега щях да съм напред с материала;) А като цяло разочарованието ми дойде от Крис Спилър...има огромно сърце, но си личи, че годинките му тежат:(

DO

24.07.12
22:01

казано от James Hinks на 16.07.12, 10:08:

казано от Denny Crane на 15.07.12, 22:07:

10 км бягане под 55 минути, 1 км плуване в морето, 25 метра плуване под вода, 100 метра плуване под 1 минута. 60 лицеви опори и 60 коремни преси за 2 минути, 12(или 17) набирания. Поне 2003 септевмри беше това.

Тези нормативи много кортизол,много адреналин .. много аеробно-анеробни и аеробни ми се струват.
Опит до сега - от типично билдърски тренировки на типично силови мах-от ... т.е. от саркоплазмени глюкогенни тренировки открих топлата вода с компактни силови и ВМ хранене.Покриването на тези нормативи ми се струва добро предизвикателство,но прави ли съм,че не може и вълка сит и агнето цяло - ще пада голямо товарене наа ЦНС и кортизолно-гликимични истории докато ги сборя ?

Знам,че поста ми е малко като тюхканията в женските дневници :D

Мнението беше редактирано от donsir на 24.07.12 22:01.

24.07.12
22:20

Нищо страшно не виждам аз...освен ако не трябва да се прави всичко едно след друго:)

24.07.12
22:42

казано от Denny Crane на 24.07.12, 22:01:

Тези нормативи много кортизол,много адреналин .. много аеробно-анеробни и аеробни ми се струват.
Опит до сега - от типично билдърски тренировки на типично силови мах-от ... т.е. от саркоплазмени глюкогенни тренировки открих топлата вода с компактни силови и ВМ хранене.Покриването на тези нормативи ми се струва добро предизвикателство,но прави ли съм,че не може и вълка сит и агнето цяло - ще пада голямо товарене наа ЦНС и кортизолно-гликимични истории докато ги сборя ?

Знам,че поста ми е малко като тюхканията в женските дневници :D

Според мен гледаш въпроса много едностранно/профилно. Як означава във всичко- и 10К за 50мин и 150 над глава и 100 набиране. Напоследък около мен се въртят билдерчета- някои се сетили сега, че сърд-съдовата се мъчела от многото маса и слабото сърчице, кардио щели да правят. Ама защо трябва да разваляш къща, за да правиш колиба защо да ги делиш още в началото. Не те познавам, но мисля че съм минал по подобен път- преоткрих кратката силова и ВМ, преоткрих соц истините, преоткрвам модерното днес и старите неща от вчера, и да ти кажа според мен човек започне ли здрави тренировки после няма обективна/основателна причина да ги спира. Аз като съм го правил е било мързел/проба на нещо ново/ или спиране на всички тренировки. Наскоро пак го писах май- аз вярвам че трябва да тренираш най-много онова, в което си най-зле НО и по-оптимален начин- сега като правиш силова избутай поне 150кг лег и стани 180-190 на гръб (може и да са ти леки тези кг, но просто на кратки силови и ВМ не познавам много яки) и после минаваш на обемите- кортизол, естротеген трябва да се свърши :)
А това за ЦНС защо? Аз не мисля че бягането на дълго или обемът като цяло е по-товарещ от 1часова високоинтензивна кръгова.

1. Под минута плуването на 100 метра, ако не си бил плувец просто няма как да стане. Дори и с плавници трудно, ще влезне в норматива човек без солидна практика.
2. Един километър плуване в море е доста по- уморително от това в басейн(казвам го от опит).

Човекът, който покрие нормативите, ще да е машина -:).

24.07.12
22:52

Като се замисля...по т.1 си прав!!!
За дългото плуване...то ще стане, но ще е много бавно.

казано от Петър Димитров на 24.07.12, 22:48:

1. Под минута плуването на 100 метра, ако не си бил плувец просто няма как да стане. Дори и с плавници трудно, ще влезне в норматива човек без солидна практика.

Ми нормално нали е за Българските тюлени. Те ако на плуването не наблягаха на кое. Иначе 100 под 1мин е много трудно аз с плавници съм близко... За морето си напълно прав миналата година плувах 2К беши си бая тежко. :)

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 24.07.12 23:41.

25.07.12
10:11

...

Ще ви разочаровам, не са свръхчовеци. Натренирани за издръжливост - да! Подготвени за бой - определено! Но не и свръхатлети.

По стечение на обстоятелствата, бащата на моя приятелка беше основна фигура в Тихина навремето (Каква смелост, а? Да излизаш с момиче, чийто баща е десантчик ;) ). Написа 2 книги за Тихина наскоро. Та съм слушал за подвизите на десантчиците и тогава ми се струваха впечатляващи и леко нереални.

През 1992 г имах удоволствието да се изправя срещу тях в състезание. ВСК (Военно Спортен Комплекс), т.е. военен многобой.
Дисциплините бяха следните:

Ден 1
1. Коремно възлизане на висилка, за макс бройка, с униформа

2. 100 м плуване свободен стил (25 м басейн)

Ден 2

3. 100 м спринт, с униформа, старт от легнало положение

4. 1000 м бягане, с униформа

Ден 3

5. 6 км бягане с пълно бойно снаряжение (автомат, противогаз, сумка с  2 пълнитела, мешка и т.н. Единствената разлика от реална ситуация - позволяваха 2-ри ремък за автомата, за по-удобно носене)

Победителите в генералното класиране:
1. Курсант от ВВМУ (Морското) - плувец, шампион на моноплавник
2. Курсант от ВВМУ - плувец, ватерполист
3. Моя милост, курсант от ВВМУ - шампион по сърф

В интерес на истината, до последната дисциплина аз водех в общото класиране (основно заради впечатляващия ми резултат на първата дисциплина), но на 6-те км се представих посредствено и това ме дръпна на 3-то място с минимална разлика от 2-рия.

Както виждате, никой от десантчиците (6 човека) не влезе в тройката.

Ако разсъждавам логично, последната дисциплина, 6 км, за момчетата на Тихина вероятно е било твърде кратко разстояние. Ако беше 20 км, примерно, по всяка вероятност са щели да ни бият. Едно от момчетата беше мой връстник, ученик от Английската Гимназия, с когото редовно се засичахме на лостовете (тогава Френската и Английската бяха в една сграда). Та имах възможност и да си поговоря за кратко с него преди състезанието. Всичките бяха с голямо самочувствие, дошли на състезание едва ли не като на сутрешната физзарядка. И ние останалите очаквахме да видим точно супер атлетизъм. Но явно нещата не стоят така на практика. След финала и награждаването, офицерите им ги подкараха да се прибират в поделението... с марш на скок. Вероятно като наказание за не особено доброто  представяне.

Още нещо, което ми направи впечатление беше, че на 6-те км бягаха в група.

На лагера в Червенка (до Созопол) имах още една възможност да се срещна с тях. Бяха дошли дотам... с бягане. Носеха си само  малко картофи (!?) и малко вода. Ядоха с нас от нашата храна, но отказаха превоз до нашия лагер (с лодки ЯЛ-10 - бяхме на гребно-ветроходен поход до устието на Ропотамо него ден), щели да побягат още малко... (около 12 км!)

Сега като разсъждавам, тези момчета не са блестели с някаква особена сила, но са били доста издръжливи. Логично - най-добрите бойци не са “конете”, а “магаретата” - тези, които продължават докрай, много след като бързите и силни “коне” са останали без сили.

25.07.12
10:30

казано от slavko на 24.07.12, 22:20:

Нищо страшно не виждам аз...освен ако не трябва да се прави всичко едно след друго:)

В един ден се прави, едно след друго, но има паузи.
Наистина не е нищо страшно.

Изпълними са от нормален човек, но наистина най-трудни на всички им идват 1 км в морето и 10 км бягане. На мен а ми бяха най-лесни ;)

казано от Vic на 25.07.12, 10:11:

Ако разсъждавам логично, последната дисциплина, 6 км, за момчетата на Тихина вероятно е било твърде кратко разстояние. Ако беше 20 км, примерно, по всяка вероятност са щели да ни бият. Едно от момчетата беше мой връстник, ученик от Английската Гимназия, с когото редовно се засичахме на лостовете (тогава Френската и Английската бяха в една сграда). Та имах възможност и да си поговоря за кратко с него преди състезанието. Всичките бяха с голямо самочувствие, дошли на състезание едва ли не като на сутрешната физзарядка. И ние останалите очаквахме да видим точно супер атлетизъм. Но явно нещата не стоят така на практика. След финала и награждаването, офицерите им ги подкараха да се прибират в поделението... с марш на скок. Вероятно като наказание за не особено доброто  представяне.

На лагера в Червенка (до Созопол) имах още една възможност да се срещна с тях. Бяха дошли дотам... с бягане. Носеха си само  малко картофи (!?) и малко вода. Ядоха с нас от нашата храна, но отказаха превоз до нашия лагер (с лодки ЯЛ-10 - бяхме на гребно-ветроходен поход до устието на Ропотамо него ден), щели да побягат още малко... (около 12 км!)

Те имат(или имаха, щото сега не знам как е) много интересен начин на подготовка - всичко на лагери от по 15-20 дни. Парашутен лагер, водолазен лагер, плувен лагер, бегови лагер, ТСП лагер, стрелкови лагер, незнамсикакъв лагер...Много ясно, че ще бягат в група и няма да са особено добри на тоя многобой, пък иначе ще бягат от Варна до Созопол безпроблемно, мисля, че е ясно защо ;)

Сега като разсъждавам, тези момчета не са блестели с някаква особена сила, но са били доста издръжливи.

Най-силно съм се впечатлявал от един курсант в Тръново едно време - 3,2 км крос по пресечен терен с униформа и в едната ръка една пудовка за раменни преси през целия крос, като само сменя ръцете на определена бройка крачки...за време...

Логично - най-добрите бойци не са “конете”, а “магаретата” - тези, които продължават докрай, много след като бързите и силни “коне” са останали без сили.

Много вярно (bow) (bow) (bow)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.07.12 10:31.

казано от James Hinks на 25.07.12, 10:30:

казано от slavko на 24.07.12, 22:20:

В един ден се прави, едно след друго, но има паузи.
Наистина не е нищо страшно.

Изпълними са от нормален човек, но наистина най-трудни на всички им идват 1 км в морето и 10 км бягане. На мен а ми бяха най-лесни ;)

Те имат(или имаха, щото сега не знам как е) много интересен начин на подготовка - всичко на лагери от по 15-20 дни. Парашутен лагер, водолазен лагер, плувен лагер, бегови лагер, ТСП лагер, стрелкови лагер, незнамсикакъв лагер...Много ясно, че ще бягат в група и няма да са особено добри на тоя многобой, пък иначе ще бягат от Варна до Созопол безпроблемно, мисля, че е ясно защо ;)

Сега като разсъждавам, тези момчета не са блестели с някаква особена сила, но са били доста издръжливи.

Най-силно съм се впечатлявал от един курсант в Тръново едно време - 3,2 км крос по пресечен терен с униформа и в едната ръка една пудовка за раменни преси през целия крос, като само сменя ръцете на определена бройка крачки...за време...

Логично - най-добрите бойци не са “конете”, а “магаретата” - тези, които продължават докрай, много след като бързите и силни “коне” са останали без сили.

Много вярно (bow) (bow) (bow)

Еми ето James Hinks явно си машина -:).
На мен не ми изглежда трудно изпълним. Просто си представям, колко работа трябва да извърши човек за 60 сек. без добра плувна техника за 100 -те метра.
За километър в морето - виждал съм стотици хора можещи и не можещи да плуват и един двама се отказаха. Това не ме учудва.
В казармата бягахме по 10 км. в пълно бойно 35 - 40 кг.

Колкото до машините, има различни - едни дигат тежко, други те возят бързо, трети пресмятат алгоритми, всяка си има приложението. Така и при хората, едни бягат бързо, други вдигат тежко... Единственото нещо, което може да промени това е средата(флуида в който се намира).

25.07.12
10:58

Е аз определено съм в графата “коне”...:)

25.07.12
11:25

казано от Петър Димитров на 25.07.12, 10:54:

...
На мен не ми изглежда трудно изпълним. Просто си представям, колко работа трябва да извърши човек за 60 сек. без добра плувна техника за 100 -те метра.
...

Това и на мен ми се струва неизпълнимо. Съдя по себе си - 01:15-01:18 мин на 100 м при това се имам за що годе добър плувец, без да съм тренирал плуване. Излиза, че само трениращи плувци могат да покрият този норматив.

25.07.12
11:29

да ви кажа, че не се вживяват да го мерят много стриктно ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1