15.04.05
19:02
Имам един “проблем”. В кавички защото дефакто не ми пречи, но ми е много странно. А ето за какво говоря...когато отпускам някои мускули след натоварване (да кажем вдигнал съм тежестта и съм в негативната фаза) мускула който работи трепери, ама не като да няма сила, просто сякаш не се отпуска равномерно. Това е най-силно изразено при прасеца (особено когато го тренирам на калф машина седнал) и корема ако се опитам да задържа поза като крайна фаза на крънч....ако се опитам да стоя така като си държа тялото във въздуха само с корема се треса като трескав..не знам на какво се дължи...опитвах да приложа контрол над тея мускули че да не треперят така....не помогна....
Имате ли си идея от какво може да е и дали има начин да се оправи?
П.С.: дано сте разбрали за какво говоря
15.04.05
19:36
С времето ще отмине просто още тялото ти не казва “да” на тези тежести.
според мен това се получава поради загуба на тонус в мускулите и са изморени. И нервната система съответно се преуморява и подава такива импулси. Като има тонус и като имаш правилна стойка на тялото и т.н. ще се реши проблема.
по-здрави
[quote author=“Emil_mlo”]според мен това се получава поради загуба на тонус в мускулите и са изморени. И нервната система съответно се преуморява и подава такива импулси. Като има тонус и като имаш правилна стойка на тялото и т.н. ще се реши проблема.
по-здрави
Това не говори ли директно за претрениране. Аз понякога по това съдя дали претренирам, а и съм чувал тренинйори да казват, щом трепреиш недей вдига, че ще претренираш.
Но има нюанс, от треперене в определена фаза и яко трепрене, знак за претрен. С опита се усещат ама...
[quote author=“Emil_mlo”]според мен това се получава поради загуба на тонус в мускулите и са изморени. И нервната система съответно се преуморява и подава такива импулси. Като има тонус и като имаш правилна стойка на тялото и т.н. ще се реши проблема.
по-здрави
Именно 100 % съгласен
Не говоря за по време на тренировка
това беше така и преди да започна да тренирам....и не е от умора в мускула....винаги би станало така, независимо колко съм го натоварил. наи-дразнещото е при корема...просто ако задържа крайната фаза на крънча се треса (и извън тренировка, ако просто легна по гръб и си надигна торса използвайки корема ще трепери)....мускула не стои постоянно стегнат, ами бързо се съкращава и отпуска...
аз самия предполагам че е нещо на нервна освнова, най-вероятно недостатъчно добра връзка между мускула и мозъка...та ако мислите че може да е от това и имате идеи как може да се коригира давайте ги :oops:
[quote author=“marzipan”]Не говоря за по време на тренировка
това беше така и преди да започна да тренирам....и не е от умора в мускула....винаги би станало така, независимо колко съм го натоварил. наи-дразнещото е при корема...просто ако задържа крайната фаза на крънча се треса (и извън тренировка, ако просто легна по гръб и си надигна торса използвайки корема ще трепери)....мускула не стои постоянно стегнат, ами бързо се съкращава и отпуска...
аз самия предполагам че е нещо на нервна освнова, най-вероятно недостатъчно добра връзка между мускула и мозъка...та ако мислите че може да е от това и имате идеи как може да се коригира давайте ги :oops:
Силови цикли! Но това е липса на тонус и така няма да постигнеш растеж в бодибилдинга. Докато за сила незнам нямам такъв опит там. Дзвер ми сподели, че ги има подобни треперения и пак качва яко сила със специализираната програма.
по-здрави
При мен се получаваше когато одамна не бях вдигал например един месец почивка и при лега дори на по леки тежести имам си сила но трепереше
Аз не говоря че докато тренирам треперя...тогава съм наред
говоеря ей така из живота....най-изразено е при корема - там винаги, а като стана от сън и правя лека физзарядка да се събудя още няколко мускула се отпускат неравномерно, на тласъци...
Може би не съм кръстил темата съвсем вярно :oops:
Aми повтаряш едно нещо 10000 милион пъти, аз много добре разбирам, че не трепериш докато вдигаш тежеста, а като си в къщи или т.н. Това докато вдигаш тежеста е поради факта, че нервната система се претоварва и е стресирана от голямата тежест и просто отказва да я вдигне. Това е много различно животно!!!
по-здрави
явно решението няма да го намеря тук....дано се оправи само с времето :(
Просто аз питам как да оправя проблема, не защо и как може да треперя под голяма тежест