03.02.12
09:47
Понеже съм много зле със добавките и никога не съм взимал, но последно време не мога да си набавям протеина от храната и същевременно се тъпча с храна, но няма същия ефект, та мисълта ми е някой който наистина разбира да ми предложи някаква марка или по точно продукт от който да си набавям дневната доза протеин, попрочетох малко и дооколкото разбрах се нуждая от някаква смеска между яйчен и сурватъчен протеин...
03.02.12
11:30
Това са едни от най-добрите суроватъчни протеини правени някога!
http://shop.bb-team.org/syntrax-nectar
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-100-whey-gold-standard
Ето и матрици които са на високо ниво:
http://shop.bb-team.org/bsn-syntha-6
http://shop.bb-team.org/gaspari-nutrition-myofusion
При мен най-голям ефект е имало с суроватка + казеин(преди лягане) отделно имах и глутамин и пиех от него по 20 гр разделени на 4 приема на ден :)
03.02.12
12:39
Хаха...И какъв е бил този ефект от казеин и суроватка,я ни кажи и на нас ? (giggle)
03.02.12
12:45
Тийн ти какво би ми препоръчал ?
03.02.12
12:49
Е ти не си писал за какви пари си говорим... как да кажем какво е добре да си вземеш... мислиш ли да взимаш нещо друго освен протеин... колко протеин не ти достига... ако е 30-40-50грама добре ама ако цялостно не приемаш протеин трудно с пудрата ще стане
03.02.12
12:54
Е ти не си писал за какви пари си говорим... как да кажем какво е добре да си вземеш... мислиш ли да взимаш нещо друго освен протеин... колко протеин не ти достига... ако е 30-40-50грама добре ама ако цялостно не приемаш протеин трудно с пудрата ще стане
смятам, че 140-150 лв. са достатъчни... А и си нямам понятие какво да си взема точно, затова питам...
И да като цяло 50-60 грама не ми достигат и много се дразня, защото нямам възможност всеки ден да давам по 20 лева за храна...
Мнението беше редактирано от Петър Попинов на 03.02.12 12:56.
03.02.12
13:40
Хаха...И какъв е бил този ефект от казеин и суроватка,я ни кажи и на нас ? (giggle)
Еми чувствах се много по възстановен от глутамина и казеина вечер а през деня си добавях протеин от суроватка и като цяло бях в тонус :) Що за теб ефект може да се усети само от химията ли ?
ПП : нещо мн отворен ли го раздаваш ?
03.02.12
14:26
Петър Попинов, нямаш пари за храна, а имаш пари за протеин на прах?
Сигурен ли си, че сметката ти е правилна?
От друга страна твърдението, че храната не носи нужния ефект, означава по-скоро, че имаш нужда от оптимизиране на храненето, от колкото приемане на добавки.
И в заключение - изборът на протеинов продукт зависи от това в какъв момент имаш нужда от белтъчини.
Отделно от това моля Teen Power и Vasil Atanasov да контролират нервите и тестостерона си, и да се придържат към темата на разговора.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.02.12 14:38.
03.02.12
14:48
Петър Попинов, нямаш пари за храна, а имаш пари за протеин на прах?
Сигурен ли си, че сметката ти е правилна?От друга страна твърдението, че храната не носи нужния ефект, означава по-скоро, че имаш нужда от оптимизиране на храненето, от колкото приемане на добавки.
И в заключение - изборът на протеинов продукт зависи от това в какъв момент имаш нужда от белтъчини.
Отделно от това моля Teen Power и Vasil Atanasov да контролират нервите и тестостерона си, и да се придържат към темата на разговора.
Във началото на месеца мога да заделя примерно 100 лева, защото със храната работата е малко по сложна не всеки ден мога и имам времето да се храня 6 пъти, а и не живея сам, протеина би олеснил много хранителната ми програма...
03.02.12
15:02
смятам, че 140-150 лв. са достатъчни... А и си нямам понятие какво да си взема точно, затова питам...
И да като цяло 50-60 грама не ми достигат и много се дразня, защото нямам възможност всеки ден да давам по 20 лева за храна...
ти смяташ, че Протеина на пудра излиза по евтин източник на белтъчини от храната ли ?! и как забога ги сметна 20лева като аз с 4-6лева на ден успявам да си докарам нужното :) едвали си 100кг мускули, че да ти трябват доста по-високи стойности на макронутринетите от моите да речем. Иначе Кольо ти каза... важното е къде имаш дупки в храненето...
Сутрин - суроватка или матричен протеин
През деня - суроватка или матричен протеин
След тренировка - суроватка
Преди лягане - матрични протеини или протеин казеин
Вече суроватката до колкото съм запознат може да е Концентрат или Изолат ама ние до там да стигнем ще му мислим :) Имай предвид, че не очаквай от протеина нещо видимо... аз не съм пил но знам какава е ролята му... примерно продуктите които дават сила и прочие може да ги усетиш в някакъв интервал от време 1-4седмици когато има покачване на работната тежест, по-голяма издръжливост и т.н. Протеина за да разбереш дали избрания върши работа трябват месеци може би :)
ти смяташ, че Протеина на пудра излиза по евтин източник на белтъчини от храната ли ?!
Не само го смятам а дори съм убеден в това, нещо друго? :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 03.02.12 17:48.
03.02.12
17:50
колко излиза една доза протеин от пудра ?! като цена :) чек чек ся не ми казвай че зимаш протеина си на безценица... така малко хора могат се уредят :)
03.02.12
17:52
Ми при цените на истинските храни и на пудрите направо цените се гонят една с друга.
100гр протеин = 1.8 лв. чисто белтък, 82гр. айде кажи храна, която поне малко да се доближава до тези стойности. И да протеина не го взимам на преференциални цени, тъй че последното ти твърдение е безмислено.
100гр протеин = 1.8 лв. чисто белтък, 82гр. айде кажи храна, която поне малко да се доближава до тези стойности. И да протеина не го взимам на преференциални цени, тъй че последното ти твърдение е безмислено.
Яйца. :) Пет големи яйца по 20 стотинки парчето ти дават същото количество белтък с минимално количество мазнини, ако не ядеш жълтъка и пренебрежими въглехидарати. Цена - левче. :)
Говоря чисто математически. Ясно е, че петте яйца си имат редица недостатъци (както чисто практически, така и като скорост на усвояване и допълнително съдържание) пред 100-те грама протеинова пудра.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.02.12 18:03.
03.02.12
18:02
мм... 100грама пудра е 1.8лв... значи ли това, че 1кг пудра е 18лева ?! знам ли сигурно си прав :)
10 големи яйца барабар с жълтъците правят 700гр. общо това са окло 70-80гр протеин. Аз лично след два кашона с яйца, не съм хапвал яйце от 4 месеца :D Тук уловката е когато примерно се опитваш да си набавиш 200-250 гр. белтък, само с яйца и извара няма как да стане, а ако става само от храна това са огромни количества храна.
Мнението беше редактирано от Valdis на 03.02.12 18:09.
03.02.12
18:17
Е ние говорихме просто за цената ( храна срещу пудра ) ясно е, че дори и да погълнеш толкова голямо количество храна в което да има 250грама белтъчини... може би част от тях няма да се усвоят от организма дори но не това беше идеята на съпоставянето :)
Аз си набавям около 160-170грама от храна и не е трудно вероятно и 200грама не се набавят толкова трудно :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.02.12 18:18.
10 големи яйца барабар с жълтъците правят 700гр. общо това са окло 70-80гр протеин. Аз лично след два кашона с яйца, не съм хапвал яйце от 4 месеца :D
Ох, да, объркал съм сметката. :) Въпреки това яйцата са един от най-евтините източници на протеини. Но тук наистина (както отбелязваш) възниква въпросът колко точно яйца и за колко време може да изяжда човек, преди да му стане гадно само от мисълта за кокоши мензис. :)
И аз да се включа, аз като натурален начинаещ “билдър” 172 см. висок имам ли нужда от протеинова пудра? (wasntme)
Това е хранителния ми режим:
Закуска:
- 5 цели, големи яйца, ако са домашни 6 или 7 зависи от големината; 100-120гр. кайма за сандвичи.
Обяд и вечеря:
600-800гр. сготвено месо, предимно свинско.
През деня изпивам от 3 до 4 литра домашно прясно мляко, а да ям и въглехидрати без особени ограничения, колкото ми се ядат.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 03.02.12 22:29.
03.02.12
19:57
Я пак, ядеш по приблизително 1,6кг месо на ден и пиеш 3-4 литра мляко ???
Я пак, ядеш по приблизително 1,6кг месо на ден и пиеш 3-4 литра мляко ???
Нещо си се объркал, обяд и вечеря - 600-800гр. сготвено месо.
Офф :
Кой е това на аватара , че ми е адски познат , но не мога да се сетя ?
Steve Reeves 8-)
Мнението беше редактирано от Old Timer на 03.02.12 20:05.
03.02.12
20:05
в едно хранене няма смисъл да се поема повече от 200-250 гр месо.
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 03.02.12 20:05.
А, защо? :)
03.02.12
21:53
А, защо? :)
Защото се предполага, че не можеш да го усвоиш ;)
03.02.12
22:13
те за това те, усвояването.
ти смяташ, че Протеина на пудра излиза по евтин източник на белтъчини от храната ли ?!
Не само го смятам а дори съм убеден в това, нещо друго? :D
Аз се убедих в това след като веднъж след тренировка си взех 1 кисело мляко за близо лев и сметнах, че съм изяла 12-14 грама протеин. В залата продаваха единична дозичка пудра: бъркат ти я и ти мият след това чашката за 1 лв. и това са си над 20 гр. протеин. Освен това е доста вкусен протеина с различните му вкусове. Не съм си играла да смятам за другите храни по колко идва, но съм убедена, че една протеинова пудра е добре дошла като награда за хубава тренировка и ако пиеш само веднъж на ден, не излиза безобразно скъпо.
04.02.12
02:01
Когато има време и може - тогава да си го изяжда :) Протеинът ще се усвои изцяло. Не заблуждавайте човека :)
04.02.12
09:20
Когато има време и може - тогава да си го изяжда :) Протеинът ще се усвои изцяло. Не заблуждавайте човека :)
Говеждо
стек, крехко, сурово 23.07 гр. белтъчини - Х 300 гр. = 67.21 гр.
Свински
бут, готвен, печен 26.83 гр. белтъчини - Х 300 гр. = 80.49 гр.
Пилешко
бяло месо без кожа, печено 30.91 гр. белтъчини - Х 300 гр. = 92.73 гр.
Ето състава на 300 гр. месо - при сметките съм взел минималната стойност посочена от автора на мнението /600 гр. на две хранения/, та как точно се усвояват средно около 80 гр. белтък на хранене?
04.02.12
10:06
Aко се надруса с храносмилателни ензими дали би станало :D
04.02.12
13:52
как точно се усвояват средно около 80 гр. белтък на хранене?
80 гр. ще си се усвоят напълно. Както ако бяха примерно 20гр. Единствената разлика е че ще се проточи повече във времето. Това, че има лимит за количество усвоим белтък на хранене е мит. Ако общото количество от протеина за деня като се събере стига намисленото количество за деня (примерно 2,2гр/кг) няма да има никакъв проблем с усвояването. Все тая дали ще го изяде в 2 или в 6 яденета. Точни цифри за горния максимум не мога да кажа, защото такива изследвания още не са правени.
Aко се надруса с храносмилателни ензими дали би станало :D
Тялото ни има предостатъчно ензими да се справи с каквото му дадеш.
Признавам, че не разбирам много от хранене, но откъде сте сигурни, че тялото усвоява точно 30-40гр. протеин на едно хранене. Не се опитвам да се заяждам, просто ми е интересно. И аз съм чел доста съвременни статии и общо приетите теории във форума за приема на протеин и храненето, може да има и верни неща и да работят, но за мен са глупости. Защо всичко трябва да се усложнява с теглилки, мерки, 7-8 кокоши порции храна и т.н. От ник-а ми се разбира, че не съм фен на съвременните неща, така че моята диета е като на старите билдъри(Гримек, Рийвс, Парк и още много други). Много е проста, чиста и натурална храна предимно белтъчна, три хранения на ден, между храненията мляко от 3 до 4 литра. :) Пък и моята питанка беше дали ми е нужна протеинова пудра. :D
04.02.12
19:10
@Ради, неможе да ги усвои бе човек..
А всъщност има едно решение.. the dark side (ако ме разбираш) ;)
Аз редовно ям по 300 и нагоре грама месо на хранене. Дали ги усвоявам, един господ знае.
04.02.12
19:23
Добре, какъв е проблема да е по-малко месото на грамаж и да има повече хранения ?
Добре, ако трябва 7-8, но през 2ч. ;)
04.02.12
19:28
а не мислите ли, че да се сравняваме и да копираме едно към едно хранения и тренировки на профи билдери, независимо от коя епоха, е малко нереално. мисля че на всички ни е ясно, че освен със здрави тренировки и стабилно хранене, такива тела стават и с още едни съставки. яденето и тренировките сме им ги видяли, а дозите на медикаментите, които им помагат да обработят толкова храна и да се възстановят от тежките тренировки май ги пропускаме. а и от преди 40-50 години насам, доста нови неща са се открили в тоя спорт и доста са се променили. хранене, методики, тренировки, упражнения, медикаменти, всичко е претърпяло развитие през тия години и разликите със сегашните билдери май ясно се вижда.
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 04.02.12 19:33.
04.02.12
19:33
Добре, ако трябва 7-8, но през 2ч. ;)
Ами нали човек трябва и нещо смислено да свърши през деня освен цял ден да яде. Някои учат, други работят... не може по цял ден само с това да се занимаваш.
@Ради, неможе да ги усвои бе човек..
Напротив. Това са стари митове с броя хранения и усвояването на протеин. Замисли се.. ако човешкото тяло не можеше да усвоява повече от 20-40 грама протеин на едно ядене.. то щяхме ли още да съществуваме? Да не мислиш, че преди няколко хиляди години са се хранили през 3 часа ?! Просто няма логика. Има предостатъчно доказателства и научни изследвания с хора, които доказват това. За съжаление нямам времето сега да ги извадя нещата или да напиша статия по въпроса (което може би няма да е лоша идея с оглед на информационното затъмнение дето властва навсякъде).
Пак казвам: няма лимит (или ако има е мнооооого нагоре) в това колко протеин се усвоява от един път. Научно доказано и потвърдено е многократно.
а не мислите ли, че да се сравняваме и да копираме едно към едно хранения и тренировки на профи билдери, независимо от коя епоха, е малко нереално. мисля че на всички ни е ясно, че освен със здрави тренировки и стабилно хранене, такива тела стават и с още едни съставки. яденето и тренировките сме им ги видяли, а дозите на медикаментите, които им помагат да обработят толкова храна и да се възстановят от тежките тренировки май ги пропускаме. а и от преди 40-50 години насам, доста нови неща са се открили в тоя спорт и доста са се променили. хранене, методики, тренировки, упражнения, медикаменти, всичко е претърпяло развитие през тия години и разликите със сегашните билдери май ясно се вижда.
Профи билдърите и лифтърите от 30-те, 40-те и 50-те е много съмнително да са вземали някакви медикаменти. Ако те интересува мога да ти пратя материали, спомени и записки на различни личности. А и аз не копирам диети на “профита”. Във всички книги, курсове, наръчници, списания и т.н. от споменатия период пише да се яде три пъти на ден белтъчни храни с много плодове и зеленчуци и да се пие много мляко и по точно от 2 до 4 литра. В споменатия период, дори през 60-те се наблягало най-вече на протеина, колкото се може повече. Боб Хофман е продавал различни типове протеинови пудри и напитки през 50-те и 60-те години. Съвременните методи, тренировки и прочие не ме интересуват.
Сегашните профи “бодибилдъри” са чисто и просто изроди, няма нищо красиво в тях - лично мнение.
04.02.12
19:58
сега пък с пещерните хора ще се мерим. еми почвам от утре, сутрин обед и вечер по половин кило месо, даже сурово може, баш като прадедите, пък майната й на еволюцията, какви пък толкова разлики във физиологията може да имаме.
а за мадикаментите, още в началото на 40-те, немските зли учени са разработвали разни препарати за повдигане на духа и тялото на хитлеровите войни, тръгнали да завладяват света. но свършила войната и знанията се прехвърлили в спорта. а и руснаците не са били по-назад.
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 04.02.12 20:19.
04.02.12
20:09
Никоя крайност не е добра. Old Timer, възползвай се от постиженията на науката в храненето и тренирането. Ще имаш много голяма полза. Колкото до старите билдъри - естествено че и те са били на здрава химия, не се заблуждавай. Просто не е била толкова качествена и отделно, че е вземана в по-малки дози от сега. Подобно важи и за протеиновите пудри тогава - други методи за получаване и в крайна сметка са били пълни боклуци и затова никои не ги е хвалил/ползвал толкова. Те са мислели, че и суровите яйца са по-добри от варените, ама.. :)
Отделно да спомена нещо, което май някои хора пак не го схващат - макар да няма проблем с усвояването на белтъка, то имаш една граница, при която вече нямаш полза от по-голямо количество. Да, ще се усвои, но от едно време нататък няма да има допълнителна полза за протеиновия синтез.