Какъв хляб ядете?

Аз преди ядох Вита, но след като разбрах, че е изкуствен, започнах да купувам и други.

04.02.12
20:56

какъвто и да е - само да е към 700гр и да е около 1лв

Кажете някой качествен, ако може да няма кафе или други глупости в него... цената няма особено значение.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 05.02.12 00:52.

Домашен ;)
Има различни варианти за по-качествен хляб + можеш да си го направиш по твой вкус.
Хляб не ям и не разбирам от марки.

ИК

05.02.12
10:51

Най-добрия вариант - домашния

05.02.12
11:10

БДС

05.02.12
11:21

Онзи ден си взех някакъв от Билла, май е немски.
Черен, 500гр около 3,60лв.
Не бях ял хляб от Ноември мината година.
Просто исках да го пробвам.На вкус е кисел и веднага ми напомни на черния хляб, който се ядеше преди 20години, когато живеех в Украйна :)

Т.е. може и да е истински :D

05.02.12
11:30

Какво ще кажете за пълнозърнест “Симид” ? Става ли за ядене ?

05.02.12
12:40

Симид-а като цяло от масовите марки най ми допада, но отдавна не го копувам.
Вече си взимам по някоя хлебче от големите вериги където ги пекът на място. Ориентир ми е цената и етиката. Обикновено трябва да е над 1лв за 250-400гр за да знаеш че под името пълнозърнест не се крие брашно тип 500 и 10-20% пълнозърнесто.
Разбира се дори и при такава цена нямаш гаранция, но досега разликата със симида примерно е огромна. Хубавия хляб си мирише на много приятно и като цяло се усеща че ядеш нещо по-качествено. Малките грамажи не би трябвало да ви притесняват, все пак хляба не трябвада ви е основното ядене :) . Аз ям по максимум 3-4 филийки на ден и то не всеки ден, такаче цената си оправдава качеството.

Мила

05.02.12
12:50

казано от Илиян на 05.02.12, 12:40:

да знаеш че под името пълнозърнест не се крие брашно тип 500 и 10-20% пълнозърнесто.

Точно. Когато се избира хляб, трябва да се гледа етикета, от какъв тип брашно е направено. А при типовия, ако няма силно изразен кисел вкус, значи не е типов или е примес.

Мнението беше редактирано от Мила на 05.02.12 12:51.

05.02.12
13:09

Пухкав американски сандвич, багета, козуначен хляб, най-различни питки, хлебчета, със семена, без семена, само тези hard core пълнозърнестите и киселите не мога да ги ям, и кисел ръжен също не обичам.
И зависи за какво ми е хляба—за супа ям багет, за риба ям бяло хлебче, за лютеница ям пълнозърнест, за мармалад ям пълнозърнест от спелта :) Обичам хляб почти всякакъв!

05.02.12
13:24

То май вече гаранция, че нещо е качествено няма. Едно пише на опаковката, а съвсем друго се оказва. Скоро гледах репортаж за киселите млека. Уж е 2 % , а всъщност е доста повече и с различен състав от написаното.

Аз за това питам.. За кои млека става на въпрос?

05.02.12
17:48

Иии, къде пише, че вита-та е изкуствен ми стана интересно, ако може линк, майна, повече няма си купа.Само топъл бял хляб ще нагъвам ;Д

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55132

24.02.12
15:31

Правя си хляб сама. Не  е трудно. Единственото, което е кофти, че чакаш да втаса, но си заслужава. Все пак си го ям сама и имам за доста дълго време :D

17.05.12
17:15

Нилана предлагат един много хубав хляб - Житана, 162 кал. на 100 грама, невероятно вкусен е препечен.
Най - хубаво е домашен хляб. Моята рецепта е изключително лесна - ръжено брашно+мая+ вода се смесват, тестото се оставя 12 часа и след това в тенджера се слага върху хартия за печене и във фурната. Изключително вкусно, полезно и лесно  : )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1