Добър ли е този хранителен режим ?

05.02.12
21:14

Здравейте! От скоро работя упорито върху пресата си (правя упражнения и кардио), успоредно с това във фитнеса тренирам и за другите групи мускули. Преди около седмица реших, че искам да изкарам плочки максимално бързо и освен уморителното кардио, включих и диета (моя импровизация на базата на прочетени материали), та като нов в “идеята”, реших да ви попитам дали е подходяща.

Аз съм 17г., 185см, 81кг, като само за изминалата седмица свалих 3-4 кг с диетата и едночасово бягане от 4 до 5 пъти в седмицата.

Първо хранене: Кофичка обезмаслено кисело мляко с лъжица мед и банан
Второ хранене: Месо (пилешко или телешко) 150-200гр.
Трето хранене: 6 белтъка и 2 жълтъка (варени) и малко извара
Четвърто хранене: Риба (най-често пъстърва или риба тон) 200гр.
Пето хранене (ако съм станал по-рано сутринта): 150 гр. пилешка шунка
Ако нещо ми се дояде между другото, хапвам моркови или кивита.

06.02.12
10:21

казано от ivan ivanov на 05.02.12, 21:14:

Здравейте! От скоро работя упорито върху пресата си (правя упражнения и кардио), успоредно с това във фитнеса тренирам и за другите групи мускули. Преди около седмица реших, че искам да изкарам плочки максимално бързо и освен уморителното кардио, включих и диета (моя импровизация на базата на прочетени материали), та като нов в “идеята”, реших да ви попитам дали е подходяща.

Аз съм 17г., 185см, 81кг, като само за изминалата седмица свалих 3-4 кг с диетата и едночасово бягане от 4 до 5 пъти в седмицата.

Първо хранене: Кофичка обезмаслено кисело мляко с лъжица мед и банан
Второ хранене: Месо (пилешко или телешко) 150-200гр.
Трето хранене: 6 белтъка и 2 жълтъка (варени) и малко извара
Четвърто хранене: Риба (най-често пъстърва или риба тон) 200гр.
Пето хранене (ако съм станал по-рано сутринта): 150 гр. пилешка шунка
Ако нещо ми се дояде между другото, хапвам моркови или кивита.

Не е хубаво толкова често да правиш кардио-до 4 пъти махимум.В примерното хранене,което си дал нямаш почти никакви въглехидрати ,само сутринта 1 банан ,което е нищо,ако не пиемаш  въглехидрати ще отслабваш бързо,както виждам за отрицалтелно време си свалил 3-4 кг , но 99% съм сигурен ,че си свалил и мускулна маса !
Успех !

Щом това, което правиш има ефект не бързай да го променяш!
Едва когато имаш застой и вече не работи ще търсиш друг вариант.

06.02.12
20:19

с тази диета, скоро ще стигнеш до кетоза. според мен е най-бързия, но далеч не най-добрия начин за сваляне на мазнини .... поне малко мазнини вкарай

07.02.12
15:42

Да не се повтарям, но наистина без въглехидрати не е на добре и мускул се сваля. Мини на НВД, ако искаш, но и там си има 0,8 - 1,1 гр/кг дневно. За кардиото дали е много или не зависи изцяло от теб. Мен ако питаш, го прави след тренировка, а дните в които не тренираш го прави сутрин на гладно преди закуска. Също така не е зле да променяш и кардиото от статичното, което правиш редувай с високо интензивно интервално, след тренировката.

Абе като почнете да говорите глупости с тия въглехидрати и направо се забравите!
Ще дам пример с човек, който познавам лично:
Прогрес
Васко сега

Та Васко яде повече от година по 50-60 гр въглехидрати на ден и направо е изчезнал :)
Прави тяга на 195, 20+ чисти набирания с надхват и т.н.

п.п.
FRANKO1, в кетозата няма нищо лошо. Дали не я бъркаш с кетоацидоза?

Мнението беше редактирано от Никола Близнаков на 07.02.12 16:30.

07.02.12
19:43

изобщо не я бъркам :)
под “не най-добрия” имам предвид, че самото усещане е отвратително, а и излизането от това състояние е мнооого важно, иначе е много възможно да се получи йо-йо ефект ;) не мисля, че 17годишен трябва да се подлага на това само заради едната идея “какво би станало ако ... ” ;)

Отново няма да се съглася с теб :)
Аз също от доста време умишлено се държа в състяние на кетоза с 50-70 гр въглехидрати на ден.
Ще се сцепя от енергия, концентрация, сила и т.н., отделно че свалям килограми като по учебник :)
Не ми се спи като се наобядвам и т.н., а преди като се хранех с въглехидрати на обяд после не ме търси.

Можем много да спорим, но на момчето с диетата ще му препоръчам разнообразно хранене.
Какви са тия белтъци разделени от жълтъци?! Кощунство! :)
Момче, от яйцето се ражда живот - запомни това!
Щом в него има всичко необходимо да се зароди живот дали трябва да вадиш нещо според теб? :)
Яж зеленчуци, плодове, яйца, месо, масло, зехтин и т.н.
Хапвай един път през деня нещо сладко за душата :) Аз всеки ден ям по една опаковка Рафаело или някой малък шоколад,
Но всичко да е с мярка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1