Съвет за програма във фитнес центъра?

no name

08.02.12
01:42

Здравейте! Нова съм тук. :)На 15 години съм и преди 1 година започнах да се интересувам от теглото си.Бях достигнала ужасните 85 кг... свалих много от тях предимно като редувах периоди на глад (мизерни диети) с периоди на зверско тъпчене. Нямам изградени хранителни навици и култура.Не мога да открия начинът по които трябва да се храня също и количеството.Последиците от това бяха - отпусната кожа(тук се надявам ,че ще ми помогнете),нередовен мц,вид на мъртвец... Бях достигнала перфектните за мен 54кг ,но не изглеждах добре.Сега положението е още по лошо ..качих около 6 кг при ръст 163см,кожата ми все още е отпусната и изглеждам трагично.Ръцете ми са кльощави ,а краката ми изглеждат меки и подпухнали.Смятам да предприема нещо и ви моля за съветчета ,фитнес 3 пъти седмично ,но какво да правя там? Целта ми е да сваля 4-5 кг. и да се стегна значително.Какво да правя?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.02.12 12:27.

08.02.12
03:13

Здравей! Кожата ти виси най-вероятно заради рязкото сваляне на тегло. Дай повече подробности за храненето и как тренираш, а ние ще те поправяме..

Мнението беше редактирано от Петков на 08.02.12 03:14.

PH

08.02.12
08:49

Сигурна ли си че ти е отпусната кожата ? Според мен от това “зверско” гладуване  си изгорила и последната капка мускулна тъкан а в  периодите на тъпчене (100 на 100 с боклуци) си шокирала организма и си натрупала 6кг. мазниоч... По-скоро имаш повечко подкожни мазнини отколкото отпусната кожа,но все пак качи снимка да видим ;) За това на 54кг. не си изглеждала добре защото повечето е било мазнини отколкото активна маса :)

Мнението беше редактирано от Phxxx на 08.02.12 08:50.

no name

09.02.12
12:49

да ,кожата ми е отпусната заради рязкото отслабване.. не ми е удобно да качвам снимки ,дано минем и без тях :(
и мускулатурата също..защото може би опитите ми за тренировки са били доста мизерни..
Въпросът ми е как да поправя всичко?

вчера:
з: голяма зелена ябълка
о: 2 фил. пълнозърнест хляб (едната с маргарин) 50г. сирене ,1/2 домат
м.з: ябълка
в: печена пилешка пържола,1/2 краставица,варено яйце
Разтягане ,5мин.скачане на въже
днес:
о: 2 варени картофа, 1/2 краставица
м.з: сигурно ще е ябълка
в: варен картоф и домат или краставица най-вероятно
Разтягане ,6-7 мин. въже..
Мисля ,че започнах неусетно 90 днвената диета ..не знам дали е добра алтернатива..вероятно сте чували за нея

09.02.12
18:48

казано от Mihaela Yankova на 09.02.12, 12:49:

да ,кожата ми е отпусната заради рязкото отслабване.. не ми е удобно да качвам снимки ,дано минем и без тях :(
и мускулатурата също..защото може би опитите ми за тренировки са били доста мизерни..
Въпросът ми е как да поправя всичко?

вчера:
о: 2 фил. пълнозърнест хляб (едната с маргарин) 50г. сирене ,1/2 домат
м.з: ябълка
в: печена пилешка пържола,1/2 краставица,варено яйце
Разтягане ,5мин.скачане на въже
днес:
о: 2 варени картофа, 1/2 краставица
м.з: сигурно ще е ябълка
в: варен картоф и домат или краставица най-вероятно
Разтягане ,6-7 мин. въже..
Мисля ,че започнах неусетно 90 днвената диета ..не знам дали е добра алтернатива..вероятно сте чували за нея

Никой няма да ти се смее, имаш проблем който искаш да решиш и тук е мястото където можеш да получиш доста компетентни отговори..
За храната ще кажа, че е бедна на белтъчини, въглехидратите са повече а трябва да е обратното, плодовете не са за предпочитане. Хапвай сурови зеленчуци защото те помагат за изчистване от токсините. Картофите съдържат нишесте а от него се пълнее, приемай ги в умерени количества до времето за тренировка. Това разтягане не е достатъчно в борбата с килограмите и те съветвам да наблегнеш и на тежестите за да развиеш мускули, които да горят мазнините. Кардиото е задължително(скачането на въже е добър вариант) Кожата рано или късно ще се прибере! Добре е да си съставиш режим и да си изпълнителна. И едно обобщение: 4 пъти в седмицата на фитнес за около час(тежести и кардио), добра храна с малко мазнини и въглехидрати и повече белтъчини, четене на статии(най-вече с това трябва да започнеш) и мотивация....
Успех!

Мнението беше редактирано от Петков на 09.02.12 18:50.

10.02.12
09:17

казано от Mihaela Yankova на 08.02.12, 01:42:

Какво да правя?

Първо - Спортувай!
Поне 3 пъти седмично се занимавай с някакъв вид спорт. Дали ще е фитнес, аеробика, танци, няма особенно голямо значение. Просто тренирай тялото си, служи му, за да може и то да ти служи.
Второ - ЗАБРАВИ ДУМАТА ДИЕТА!
Диетата е лоша дума. Правилното хранене е това, към което трябва да се стремиш. Научи се да се храниш правилно. Разбери какво съдържат храните. Как техните макросъставки влияят на теглото и здравето ти.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1