10.02.12
11:20
Някой пробвал ли е да го прави? Става ли? А после да му се добави мед ? Отдавна го мисля, ама не ми се ще да пробвам на сляпо.
Ако има опитни по въпроса моля да споделят.
10.02.12
11:28
#1
Наистина и на мен ще ми е интересно дали става?
Става.В дневника ми май даже има и снимка на един.Просто за вкус към млякото добавих стевия.
Аз правих един път, вкусът е гаден.
Това, което може да направиш е на 6 яйца, 500-600мл мляко, слагаш 1 супена лъжица кафява захар.
1 чаена лъжица я карамелизираш и изсиваш във формата.
Другият вариант е, като извадиш готовия крем - карамел, да го намажеш с мед.
10.02.12
13:06
#4
Зависи, дали ви се яде крем или крем карамел. Без захар може ли да се карамелизира?
(понятие си нямам от кулинария)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.02.12 13:06.
казано от Димитър Михайлов на 10.02.12, 13:06:
Зависи, дали ви се яде крем или крем карамел. Без захар може ли да се карамелизира?
(понятие си нямам от кулинария)
1 лъжица захар на литър мляко и сума ти яйца няма да обърне каруцата на ничия диета, а толкова стига за карамелизация и за да се придаде специфичния аромат на карамел. Иначе самият крем може да е със стевия или друг подсладител.
10.02.12
18:08
#6
Добре, пичовеееееееее!! :)) Ще се прави с подсладител или с мед в ограничени количества. А относно карамела - аз така или иначе никога не съм му се хвръляла. За мен е важен крема :)