Крем карамел без никаква захар

10.02.12
11:20

Някой пробвал ли е да го прави? Става ли? А после да му се добави мед ? Отдавна го мисля, ама не ми се ще да пробвам на сляпо.
Ако има опитни по въпроса моля да споделят.

Наистина и на мен ще ми е интересно дали става?

10.02.12
12:17

Става.В дневника ми май даже има и снимка на един.Просто за вкус към млякото добавих стевия.

10.02.12
13:01

Аз правих един път, вкусът е гаден.
Това, което може да направиш е на 6 яйца, 500-600мл мляко, слагаш 1 супена лъжица кафява захар.
1 чаена лъжица я карамелизираш и изсиваш във формата.
Другият вариант е, като извадиш готовия крем - карамел, да го намажеш с мед.

Зависи, дали ви се яде крем или крем карамел. Без захар може ли да се карамелизира?

(понятие си нямам от кулинария)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.02.12 13:06.

10.02.12
13:08

казано от Димитър Михайлов на 10.02.12, 13:06:

Зависи, дали ви се яде крем или крем карамел. Без захар може ли да се карамелизира?

(понятие си нямам от кулинария)

1 лъжица захар на литър мляко и сума ти яйца няма да обърне каруцата на ничия диета, а толкова стига за карамелизация и за да се придаде специфичния аромат на карамел. Иначе самият крем може да е със стевия или друг подсладител.

Добре, пичовеееееееее!! :)) Ще се прави с подсладител или с мед в ограничени количества. А относно карамела - аз така или иначе никога не съм му се хвръляла. За мен е важен крема :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1