10.02.12
19:12
Здравейите! На 28 години съм 167см.55кг.Проблема е коя диета да избера при положение липса на месечен цикъл.За една година ми е идвало 3-4 месеца.Не взимам хормони на хомеопатично лечение съм.Тренирам от 1 година фитнес - 3 дена силово и 2 кардио.До това състояние се докарах както се досещате от не добре балансирана диета с всекидневно скачане на Тае Бо.В момента колкото и да се старя да сваля малко мазнини и килограмите да паднат до 53 не се получава.Тренирам си,хапвам си здравословно с малки отклонения залитам към шоколадовите изделия.Предимно хапвам яйца,пиле,риба,салати,извара,кисело мляко,зехтин,ядки,черен хляб,овесени ядки,вода до 2 литра.Но от 2 месеца насам малко си развалих режима с похапване на забранените храни и все пак изяла съм ги и това е.Друг проблем е че постоянно съм в стрес дали ще ми дойде,останах без работа и се опитвам да съм в хармония със себе си,но е трудно.Разбира се на този етап ми е най-важно здравето да намеря баланса.Смятала съм калории и го зарязах,защото ме стресира допълнително.Ям когато ми се яде без да се „тъпча„ .Та според вас коя диета е по безопасна за мен? Дали заради сбърканите ми хормони не мога да сваля,краката ми са подути и въпреки тренировките не намалям обиколките.Имам нужда да чуя вашите мнения!
10.02.12
22:13
Моето мнение е, че 3 дни силова тренировка и 2 дни кардио са ненужно натоварване, което от една страна стресира организма (липса на цикъл), а от друга не позволява да се възстанови и съответно не изгражда мускули. А както знаем, мускулите са тези, които горят най-много калории (мазнини).
Моят съвет е да оставиш за малко кардиото или да го правиш веднъж седмично, но като цяло да намалиш тренировките на 3-4 седмично. През ден е най-добре. Също така бих те насочила към ВМД, като не мисли, че тя се използва само за качване. Ниските нива на въглехидрати позволяват почти непрестанното горене на калории, а доброто количество протеин защитава от загуба на мускул (една от причините да съм привърженик на този режим).
Стресът ще ти пречи. Като гледам много неща те стресират, не забравяй: не случващото се около теб е стресиращо, ТИ се стресираш. Стресът се ражда в нашата глава и пречи на нашия организъм във всяко начинание. Така че е добра идея да се отпуснеш и да започнеш да гледаш по-несериозно на нещата. Спокойствие и повече сън ще благоприятстват постигането на целите ти. Премахни разделъа “забранени храни” от главата си. Има всякакви видове храна и те всички влияят по различен начин. Едни подпомагат постигането на желаните от теб резултати, други ги затрудняват, но няма храна, която да е забранена и да те убива. Не се натоварвай излишно, това е бреме, което хората сами си налагат и което съществува само в главите им.
Сладките храни са от неблагоприятстващите горенето на мазнини и контролът върху посягането към тях отново е в твоите ръце. Не се заблуждавай, че не можеш без сладко. Който твърди, че не може, не го иска достатъчно.
11.02.12
11:36
Аз бих ти препоръчал балансирано хранене и консултация с лекар за липсата на месечен цикъл.
И аз мисля да се спра на РБД, нали търся баланса а и така си го усещам.С лекар съм се консултирала,затова и не ми изписват хормони,както повечето правят.Скоро пак ще правя хормони да видим какво е положението.А дали наистина да намаля кардиото и това че понякога правя на гладно предполагам не ми помага.Макар и да съм понатрупала мазнини все пак ми трябват да се нормализира организма и да преди всичко трябва да не се стресирам,така само си вредя допълнително.
Здравей! Всички знаем, че всеки организъм реагира по различен начин, но съдейки по не големия си личен опит, те съветвам да заложиш на РБД - най-доброто решение, когато чувстваш, че тялото ти има някакъв проблем. А пък и фактът, че сама си се спряла на този вид хранене е достатъчен сигнал - имаш нужда от рестарт :)
Пиши какво се решила :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 19.02.12 00:27.