НВД или РБД ?

10.02.12
19:12

Здравейите! На 28 години съм 167см.55кг.Проблема е коя диета да избера при положение липса на месечен цикъл.За една година ми е идвало 3-4 месеца.Не взимам хормони на хомеопатично лечение съм.Тренирам от 1 година фитнес - 3 дена силово и 2 кардио.До това състояние се докарах както се досещате от не добре балансирана диета с всекидневно скачане на Тае Бо.В момента колкото и да се старя да сваля малко мазнини и килограмите да паднат до 53 не се получава.Тренирам си,хапвам си здравословно с малки отклонения залитам към шоколадовите изделия.Предимно хапвам яйца,пиле,риба,салати,извара,кисело мляко,зехтин,ядки,черен хляб,овесени ядки,вода до 2 литра.Но от 2 месеца насам малко си развалих режима с похапване на забранените храни и все пак изяла съм ги и това е.Друг проблем е че постоянно съм в стрес дали ще ми дойде,останах без работа и се опитвам да съм в хармония със себе си,но е трудно.Разбира се на този етап ми е най-важно здравето да намеря баланса.Смятала съм калории и го зарязах,защото ме стресира допълнително.Ям когато ми се яде без да се „тъпча„ .Та според вас коя диета е по безопасна за мен? Дали заради сбърканите ми хормони не мога да сваля,краката ми са подути и въпреки тренировките не намалям обиколките.Имам нужда да чуя вашите мнения!

MF

10.02.12
22:13

Моето мнение е, че 3 дни силова тренировка и 2 дни кардио са ненужно натоварване, което от една страна стресира организма (липса на цикъл), а от друга не позволява да се възстанови и съответно не изгражда мускули. А както знаем, мускулите са тези,  които горят най-много калории (мазнини).
Моят съвет е да оставиш за малко кардиото или да го правиш веднъж седмично, но като цяло да намалиш тренировките на 3-4 седмично. През ден е най-добре. Също така бих те насочила към ВМД, като не мисли, че тя се използва само за качване. Ниските нива на въглехидрати позволяват почти непрестанното горене на калории, а доброто количество протеин защитава от загуба на мускул (една от причините да съм привърженик на този режим).
Стресът ще ти пречи. Като гледам много неща те стресират, не забравяй: не случващото се около теб е стресиращо, ТИ се стресираш. Стресът се ражда в нашата глава и пречи на нашия организъм във всяко начинание. Така че е добра идея да се отпуснеш и да започнеш да гледаш по-несериозно на нещата. Спокойствие и повече сън ще благоприятстват постигането на целите ти. Премахни разделъа “забранени храни” от главата си. Има всякакви видове храна и те всички влияят по различен начин. Едни подпомагат постигането на желаните от теб резултати, други ги затрудняват, но няма храна, която да е забранена и да те убива. Не се натоварвай излишно, това е бреме, което хората сами си налагат и което съществува само в главите им.
Сладките храни са от неблагоприятстващите горенето на мазнини и контролът върху посягането към тях отново е в твоите ръце. Не се заблуждавай, че не можеш без сладко. Който твърди, че не може, не го иска достатъчно.

Аз бих ти препоръчал балансирано хранене и консултация с лекар за липсата на месечен цикъл.

11.02.12
15:31

И аз мисля да се спра на РБД, нали търся баланса а и така си го усещам.С лекар съм се консултирала,затова и не ми изписват хормони,както повечето правят.Скоро пак ще правя хормони да видим какво е положението.А дали наистина да намаля кардиото и това че понякога правя на гладно предполагам не ми помага.Макар и да съм понатрупала мазнини все пак ми трябват да се нормализира организма и да преди всичко трябва да не се стресирам,така само си вредя допълнително.

19.02.12
00:26

Здравей! Всички знаем, че всеки организъм реагира по различен начин, но съдейки по не големия си личен опит, те съветвам да заложиш на РБД - най-доброто решение, когато чувстваш, че тялото ти има някакъв проблем. А пък и фактът, че сама си се спряла на този вид хранене е достатъчен сигнал - имаш нужда от рестарт :)

Пиши какво се решила :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 19.02.12 00:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1