Диетаа - моля за съвет :)

10.02.12
22:17

Здравейте! Моля за съвет. Искам да изчистя мазнини под пресата.
Малка информация за мен :)
Аз съм на 17 години, тежа около 72кг, височината ми е 170см. От 4-5 месеца хода на фитнес зала. Направих си една диета и искамм вашето мнение в/у диета:
Вторник,четвъртък,петък, събота и неделя:

Сутрин: овесени ядки с прясно мляко + 1 лъжица мед + яйца с извара
Междинно: плодове
Обяд: месо
Преди тренировка: кафе с 1 лъжица мед
След тренировка: чаша мляко и 50гр ядки
Вечеря: чисто месо - гърди, пържоли от бут, бонфилета, гърбици, риба + салата
Преди лягане: 75-100гр извара

Понеделник и Сряда:

Сутрин: овесени ядки с прясно мляко + 1 лъжица мед
Междинно: плодове
Обяд: ориз с месо и салата
Следобяд: кисело мляко 
Вечеря: Картофи с сирене + салата
Преди лягане: 75-100гр извара

Предварително благодаря :)))

Основният проблем тук се крие, че не си описал количествата на повечето храни. Така няма как да знаем колко точно калории приемаш => не знаем дали ще успееш да смъкваш тегло. Това можеш и сам да го наблюдаваш с времето де...просто се ориентирай по огледало/метър/кантар.

В кои дни от седмицата тренираш, че не става много ясно. Предполагам, че е вторник, четвъртък, петък, събота и неделя? Дано си изготвил внимателно тренировъчната си програма и да имаш основателна причина да тренираш 5 дни в седмицата.

Относно менюто - в петте тренировъчни дни бих съединил месото и плодовете сутринта, макар да е трудно да се каже при положение, че не знаем какъв времеви интервал има между двете.

Лъжицата мед преди тренировка няма абсолютно никакво място там. По-скоро протеин + малко мазнини ще ти свършат по-добра работа, отколкото да глюкоза + фруктоза. Целта е да черпиш повечко енергия чрез глюконеогенеза по време на тренировката (от подкожните мазнини демек). Като понапълниш чернодробния гликоген и вдигнеш кръвната захар и съответно инсулина е кофти.

Ако можеш размести храненето след тренировка с вечерята.

В понеделник и сряда имаш прекалено много въглехидрати, при това с висок гликемичен индекс. Гледай да контролираш приемът на въглехидрати и гледай те да са с до умерен ГИ.

Също в тези два дни имаш много малко протеинови източници.

И в крайна сметка мисля, че нямаш нужда от чистене на мазнини. За 3-4 месечен стаж просто трябва да тренираш и да се храниш правилно. Малко по-късно ще мислиш за bulk-ване и чистене.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.02.12 11:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1