Венозни проблеми и натоварването

EK

16.04.05
17:10

Здравейте тренирам от вече 6 години но имам някакво заболяване на вените което е наследствено. Забелязвам че доста от вените ми над кръста са ми доста ясно изразени. Нормално е да растат вените това го знам но аз имам ясно изразена мрежа от вени примерно от вътрешната страна на бицепса. Също така и на гърдите имам хоризонтално вена не може да се каже че са много големи но се виждат. Последно време на следващия ден след тренировката се чувствам отпаднал студени са ми ръцете и краката ако не се разтичам се чувствам много отпуснат. Как е при вас, имал ли е някой проблеми с вени при дългогодишни тренировки.

18.04.05
12:31

Какво да ти кажа, аз съм точно на обратния полюс. Почти няма шанс да ми изпъкне някоя вена. Освен на тренировка, това си е и заложено генетично. Все пак, ако мислиш, че има някакъв здравословен проблем, то редно е да изучиш въпросното заболяване из основи. (Поне аз така бих направил.)
Поздрави!

04.05.05
11:16

Значи, това е много разпространено заболяване - казва се разширена вена. Може да е повърхностна и варикозна. Преди се занимавах малко време с вдигане на тежести и там разширих една на левия крак.
Моя съвет е - бързо да отидеш на СПЕЦИАЛИЗАНТ по сърдечносъдовите болести, преди да се е разширила повече. Ще ти вземе най-малко 20 кинта, щото никой не бачка със здравната каса, но определено е да се вземат мерки на време. Разширените вени са безобидно заболяване, но зора ще го видиш след време. Затова - бързо при специалиста и той да решава какво да те прави...  :roll:

04.05.05
12:19

Разширени вени са съвсем различно нещо от просто ясно изразени. Има много хора, на които вените им се виждат много под кожата и нямат никакъв медицински проблем.

Примерно едно младо момиче, кръвоносните й съдове към горната част на гъдите много си личат, въпреки тена . Това е съвсем нормално. Същото е и с бицепса. Както каза/автора на темата/ вижда се наистина доста - “мрежа”. :)

Но незнам какво имаш в предвид точно ти, не знам за какво става въпрос, но ако са разширени вени, това си е заболяване и трябва да се лекува. Но май става дума за по-горния случай.

Също и за изкачащите вени пак е до генетика. На мен не ми “изкачат” вени, докато има хора, които постоянно са с изпъкнали такива. Незнам обаче, кой вариант се води “здравословен”  :lol:

04.05.05
12:23

е ти си с 6 години стаж,това не е малко,в началото бяха ли ти изскочили или не?а някакви ‘екзотични’ добавки вземал ли си,знам че от Б12 се разширяват вените

04.05.05
12:59

[quote author=“freakster”]е ти си с 6 години стаж,това не е малко,в началото бяха ли ти изскочили или не?а някакви ‘екзотични’ добавки вземал ли си,знам че от Б12 се разширяват вените

хаха, “екзотични” :lol: :P

Междо другото. Това за отпадналостта и студенината по време на тренировки по всяка вероятност е от някакъв дефицит на хран. вещества в организма. И аз по едно време го имаш, но то беше от недостатъчно ядене. Предимно заради малко въглехидрати. Може да е свързано и с кръвнотото, но и то пак да произхожда от недохранване. Има ли такъв вариант при теб? Просто може да прорпускаш някоя важна съставка в менюто си и  това да ти създава този проблем. Мултивитамини взимаш ли?

04.05.05
16:06

Значи.едно е венозност/когато са ти изпъкнали вените/,това би следвало да значи че имаш добър релеф,друго е да са ти разширени вени/варици/.Аз съм опериран и на двата крака от тях.Подуват се и имаш страхотна тежест в краката и без да вдигаш

04.05.05
18:03

аз пък имам неква говежда кожа,която не подлежи на изтъняване и вените ми се виждат само горната част на дланта!:) апък и не ме кефи да си некъв венозен тип с “конски мускули”!ама секи си има вкус де,както и ген,а от гена не се бяга...а за пазширените вени!аз почти завършвам за масажист и трябва да ви кажа,че те си личат от километри...апък да имаш разширени вени на гърдите,трябва доста килограмчета да си побутал ,ама доста! :wink:

05.05.05
11:41

Миле,сега напоследък рекламират доста някакъв продукт Varixinal,който заздравявал и придавал еластичност на венозните стени, някой ако знае нещо повече за ефикасността на този продукт...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1