Как да стопя мазнините около корема?

10.02.12
23:54

Здравейте, интересува ме следното: не съм дебел, съвсем нормален съм, от малък се занимавам със спорт тъй че не ми липсва спортна култура, но в областта на пъпа имам малко коремче, с което не мога да се справя. Като съм с дрехи не си личи, даже горните два реда плочки ми се виждат, когато се стегна, но желанието ми е всичко да бъде перфектно! Та въпроса ми е на какво да по-специално да наблегна и дали няма да е зле да взема и добавки за топене?

Ще постна един цитат на човек от форума който за съжаление на помня, но си направих труда да си сейфам написаното в компютъра, защото много ми хареса ! А именно

Използвал съм кирилизатор, извинявам се за правописните грешки, допуснати от него.
Първо - няма как да свалиш само от корема. Процента подкожни мазнини бива покачван или увеличаван с различна интензивност, в зависимост от начина ни на живот, в определени области на тялото. Не съществува “точково” отслабване.
Второ - отделянето на пот в следвствие на повишената температура на тялото, причина за която е извършване на определена кардио-дейност е защитен рефлекс на организма за понижаване на телесната температура, защото високата температура не е полезна среда за нормалното функциониране на организма. Поставаняето на каквито и да било колани и други устройства, които възпрепятстват естественият природен начин на охлаждане на тялото, могат да доведат до редица странични ефекти. Най-малките от които са запаряване на покритото място и сърбеж до преждевременна дехидратация на тялото и загуба на съзнание. Дали ще ползваш колан - твоя воля.
Трето - За да бъде един мускул видим, той има нужда да увеличи обема си. Увеличаването на обема се постига чрез изпълняване на упражнения за дадената мускулна група. За корем не е препоръчително да се изпълняват стандартни коремни преси, а упражнения при които натоварването пада върху коремната мускулатура, а не върху долната част на гърба. Такива упражнения са Повдигане на краката, Планкове, Ренегадско гребане, Молитва на скрипец.
Коремната мускулатура също бива развивана и посредством трети упражнения, при които коремът играе ролята на стабилизатор - Мъртва тяга, Изтласкване, Трицепсово разгъване изправен, Клек, Пистолет, Напади.
Четвърто - Най-важният елемент при тренировката за корем е храненето. Без приемането на здравословна и пълноценна храна, която ни доставя необходимите хранителни продукти, за да функционира тялото ти в оптимален режим, няма как да се постигне желаният ефект върху коремните мускули. И докато повечето “трениращи” се поставят на диета от чисто козметична гледна точка, по-разумният вариант би бил да се избере режим на хранене, съобразен с финансовите ни и времеви възможности, който да е най-здравословен спрямо нашето тяло и потребности.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1