11.02.12
20:46
Здравейте!
Днес започнах да пия бета-аланин и имам малък проблем.Сутринта,преди тренировка,изпих първата доза.Усетих леки бодлички (което знам,че е напълно нормално),но освен това и някакво страннчо чувство,леко ми се гадеше,чувствах се леко безсилен,макар че направих добра тренировка.Преди час взех втория прием и отново усетих същото чувство.Това се усеща около 20-30 мин след приема и трае още толкова.За трети път пия бета аланин и втория път също имах такива проблеми,но го пиех 3 месеца и това ми се случи 15-20 пъти (приблизително,естествено нямам как да помня точната цифра),тоест не всеки път.Имаше няколко пъти,при които го усещах доста по-силно и неприятно това чувство от днес.Това,което ме притеснява е,че днес съм 2 от 2,тоест 2 приема-2 пъти ми е станало неприятно.Каква може да е причината според вас,тоест сигурен съм,че причината е бета-аланина,но дали нещо друго от моето ежедневие може да подтиква това усещане?
Сегам,докато пишех темата,ми хрумна следното нещо.Днес реших да променя приема:сега го пия-30 мин преди тренировка и втория прием (3гр приемам) е след 6-8 часа между някои хранения.Днес се случи така,че го изпих 2-2,5 часа след закуската,тоест приел съм го на гладно.Вторият ми прием за днес също го пих около 2 часа след хранене (храненето не беше кой знае колко обилно),тоест пак съм го изпил на гладно.Възможно ли е това да се получава,от това че го пия на гладно? Защото..преди го пиех 30 мин след хранене и 30 мин преди тренировка (тоест храненето ми се явяваше 1 часа преди тренировката и този прием на бета-аланин не е на гладно),а втория прием за деня го приемах веднага след тренировката,тоест на гладно.Това ме кара да си мисля,че приема на гладно не ми влияе добре,но пък нали така бета-аланина се усвоява по-добре? Утре ще го изпия 1 час след хранене,докато още се чувствам сит и другия прием ще гледам да е нагладно,за да успея да разбера дали твърдението ми е вярно.
Проблем ли е според вас,ако продължа да го пия на ‘’гладно’’ (2 часа след основно хранене),но заедно с приема изям и един банан (примерно)? Или е по-добре да не го пия на гладно,а 40-60 минути след хранене?
Някой имал ли е подобрен проблем с бета-аланина? Най-вероятно се получи малко неразбираемо (дано да не е така),но мислих да напиша 2-3 реда,а ми хрумваха неща в движение и...
Поздрави ! :)