Свежа салата

Т. Тодорова

13.02.12
22:04

Нещо свежо,интересно (поне за мен) и много,много вкусно :) :

-300гр спаначени листа (без дръжки)
-2бр. моркови ,нарязани на тънки пръчици ,или ако нямате такова ренде - настъргани на най-едрото на обикновеното
-1бр. краставица ,обелена и нарязана по същия начин
-100-150 гр. оризови спагети - сварени,шокирани със студена вода и добре отцедени

За дресинга :

-Сокът от 1/2 портокал
-2с.л. олио/зехтин и т.н. - според това,което по принцип използвате
-1с.л. ябълков оцет
-2 стръка пресен чесън,нарязани много ситно
-1 люта чушка - също съвсем ситно нарязана
-1/2 ч.л. сух джинджифил
-1/2 ч.л. бял пипер
-Сол (или не) на вкус

Всичко се разбърква много добре в отделен съд,след което се заливат вече смесените зеленчуци и спагетите.Отгоре се поръсва с орехи - счукани на едро. :)

Отдавна бях забравила за тази салата - да се чуди човек защо!Ще си я спретна още утре ! (nlove10)

Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 14.02.12 22:00.

14.02.12
16:17

Еййй много добре звучи (clap). Браво Теди, сещам се за една подобна , но само с моркови, ряпа и цвекло. Става супер свежа и е много зареждаща, особено в тези студени дни :(.

Т. Тодорова

14.02.12
16:51

Хубава е,наистина-много екзотичен вкус придава дресингът.Само много ме мори чистенето и миенето на спанака (whew) :)

14.02.12
19:22

Ха ха ха ооо да , напълно те разбирам!:)

Т. Тодорова

14.02.12
21:19

Редактирах поста с рецептата - бяха ми я издиктували грешно и се усетиха чааак след като я направих (giggle)
Искрено се извинявам,ако заради мен,някой в момента предъвква 1 кило оризови спагети!

Ето и как изглеждат салатата и дресингът (от него добавяйте по около супена лъжица към отделните порции,ако искате да съхраните салатата свежа за повече от ден) :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.02.12 21:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1