14.02.12
11:00
Местя тук тази дискусия.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 14.02.12 11:02.
Здравейте
Някой може ли да препоръча диета която е целенасочена към сваляне на мазнините от корема.
Аз намерих тази:
Диета ден първи
Закуска: 100гр. Пилешка пържола + едно пакетче солети;
Обяд: Сварени картофи 150гр. + зелева салата (без олио, може оцет) + маслини и 50гр. Сирене
Вечеря: Грозде или ябълки около 200гр.
Диета ден втори
Закуска: Ниско маслено прясно мляко с мюсли
Обяд: Пилешка пържола 150гр. + картофи 100гр.
Вечеря: Риба на скара 150гр. + картофи на фурна
Диета ден трети
Закуска: Солети едно пакетче + една кофичка кисело мляко (по възможност ниско маслено)
Обяд: Пилешка пържола (варена или печена) + салата от зеле и моркови + 50гр. сирене
Вечеря: Плодова салта от ябълки, банани, мандарини и киви
Диета ден четвърти
Закуска: Нискомаслено прясно мляко с овесени ядки.
Обяд: Риба на скара 150гр. + салата картофи
Вечеря: Пилешки пържоли + салата от домати и краставици
Диета ден пети
Закуска: Два банана
Обяд: Кисело мляко с банани + едно пакетче солети
Вечеря: пилешка пържола + картофи
Здравейте
Някой може ли да препоръча диета която е целенасочена към сваляне на мазнините от корема.
Аз намерих тази:Диета ден първи
...
интересна диета...солети на закуска, плодова салата на вечеря, защо пък да не замениш пилешката пържола на обяд с бейкролс?? :D
14.02.12
10:56
Няма диета която да сваля мазнините само от корема, има класическота НВД която е най-ефективна за мен, ето и моят вариянт:
08:00-200- 300 гр грейпфрут и протеин
09:00-овесени ядки в прясно мляко и 5-8 белтъка и 2 жълтъка
10:30-сурови бадеми 100гр
12:00-250гр пилешки гърди или свински котлет или телешки стек или риба + 100 -150гр салата (домати,зеле,краставици,царевица,моркови)
01:00-l-carnitine
01:20-протеин
01:30-тренировка+кардио 15мин+протеин
15:30-сурови бадеми 100гр + извара 200гр
17:30-200гр салата (пак със същите продукти)
19:00-250гр.пилешки гърди или свински котлет или телешки стек или риба + 100-150гр салата (пак със същите продукти)
22:00-извара 200гр
По скоро имах предвид диета за човек, който стой по цял ден на компютър, с ограничено време за тренировки.:-)
Мнението беше редактирано от end1 на 14.02.12 11:19.
14.02.12
11:30
Тази “диета” ми изглежда като взета от Cosmopolitan или Жената днес. Твърдението, че с това хранене се намаляват мазнините в коремната област, е чиста спекулация. Твърде малко белтъчини, въглехидрати от не особено подходящи източници, мазнините са под критичния минимум. Храната е малко като количество, със солети, салати и плодове трудно могат да се постигнат читави резултати. Отделно от това, при така подадената информация няма нито един разумен начин да се прецени до колко един или друг режим ще бъдат ефективни за постигането на споменатата цел.
И аз се боря с заобленият си шкембак и навсякъде пише общо взето едно и също.
Като цяло формулата която се развява е :
аеробни упражнения - до откат + разнообразни упр. за коремни мускули
забрана на мазнини или поне крайно ограничаване
прием на повече белтъци = на сравнително плосък корем
Излишно е да споменавам ,че забранени са: хляб, сладко,газирани напитки и т.н..
A. S. ще трябва да намериш време човече за тренировки.
А заоблен шкембак, тва имах предвид -:)))))
Мазнини не се горят локално, т.е. не можеш да ги стопиш само в коремът, но можеш да вкараш упражнения за коремните мускули, най-добре да се тренира цялото тяло.
Заобленият и издут корем говори за неправилно хранене, комбиниране на хранителни продукти, много фибри в менюто и т.н. А солетите и плодовете точно за това няма да ти помогнат, даже обратното.
Най-вероятно няма да ме послушаш и ще си един от онези, които си купуват “колан за отслабване в корема”. Време за тренировки се намира винаги, но при някои хора оправданията се намират по-лесно. Аз също работя на компютър, така че това не е добър довод. ;)
Успех.
16.02.12
08:14
И защо хлябът да е забранен? В умерени количества, ако се приема предиобяд, примерно, и дори ако е пълнозърнест, кафяв, даже би му бил от полза !
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 16.02.12 08:14.
И защо хлябът да е забранен? В умерени количества, ако се приема предиобяд, примерно, и дори ако е пълнозърнест, кафяв, даже би му бил от полза !
Хлябът бял и пуФкав по-добре да се спре! За диетичните не споря...въпреки ,че колко са такива
е друг въпрос...според мен колкото по-малко се отпуска в яденето толкова по-добре ...
16.02.12
09:03
Белият хляб е доста некачествена храна. Силно препоръчително е да се спре, особено от хора, желаещи намаляване на телесното тегло. Затова предлагам да говорим нататък само за по-здравословните варианти (пълнозърнестите, приемаме, че са наистина такива). Проблемът е в дефиницията на понятието ‘умерена консумация’. В неподозирано много случаи този израз означава консумацията на такива количества хляб, които или трябва да елиминират далеч по-важни източници на въглехидрати, или провалят режима заради надхвърляне на оптималния калориен дефицит. Културата на хранене на българина е свързана със солидна консумация на хляб и често по-лесното решение е тази храна просто да отпадне от режима или да е в крайно ограничени количества.
Както белия хляб, така и всеки друг имат изключително много НАБУХВАТЕЛИ, които въздействат както на хляба, така и на консуматора му набухвателно, поддуващо и там още незнам колко епитета има в същото значение!
При консумацията на хляб влизат и солети /без значение колко те убеждава производителя че са “диетични” или с фибри/, кротони, сухари, бейкроуси, закуски и още всичко де що се сетиш, произлизащо от брашно Тип 500 и още куп такива.
За пълнозърнест хляб бих признала само домашно приготвения (sun)
Ако имаш желание, попитай някой които е поне 50 години по-възрастен от теб ;)
Попитай го знае ли що е Глутен?
http://www.razkritia.com/78589/вита-хляб-измама/
Абе не знам за хляба... Според мен не се дебелее от хляба, а от това, което е намазано върху него. ;)
Мнението беше редактирано от Smile на 05.03.12 11:39.
11.03.12
16:06
Няма диета която да сваля мазнините само от корема, има класическота НВД която е най-ефективна за мен, ето и моят вариянт:
08:00-200- 300 гр грейпфрут и протеин
09:00-овесени ядки в прясно мляко и 5-8 белтъка и 2 жълтъка
10:30-сурови бадеми 100гр
12:00-250гр пилешки гърди или свински котлет или телешки стек или риба + 100 -150гр салата (домати,зеле,краставици,царевица,моркови)
01:00-l-carnitine
01:20-протеин
01:30-тренировка+кардио 15мин+протеин
15:30-сурови бадеми 100гр + извара 200гр
17:30-200гр салата (пак със същите продукти)
19:00-250гр.пилешки гърди или свински котлет или телешки стек или риба + 100-150гр салата (пак със същите продукти)
22:00-извара 200гр
Може ли да ми кажеш колко килограма си щото мисля и аз нещо от сорта на твоята НВД да напрая ама само ако може разбира се :)