въпрос свързан с увеличаването на калориите

15.02.12
20:22

Изчислих,че дневният ми калориен пример е около 2800 калории,това включва 4 основни хранение.При положение,че ежедневието ми е много претрупано и няма начин да ям увелича храненията на 5,добър вариант ли е да приемам още 500-600 калории от банани и сърови фъстъци/лешници/орехи/бадеми,като се има на предвид,че нужните ми калории са около 3300-3400 ? По-точно,това което ме интересува,е дали тези калории са ‘’пълноценни’‘,понеже съм чувал,че ядките се усвояват трудно и в този ред на мисли,ако изям примерно 100 грама орехи,съдържащи 750 калории,не знам дали към останалите 2800,се прибавят тези 750 или от тези 750 се усвояват да кажем 100-200.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.02.12 21:14.

15.02.12
21:50

Зависи през колко време ги ядеш. Освен това зависи дали ядеш само един вид храна на едно ядене.

Въпроса е много добър, аз го имам същия проблем, често си похапвам стафиди,бадеми и т.н, дано някой по компетентен се изрази по въпроса...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1