Отслабване след секцио

16.02.12
16:15

Здравейте!
Аз съм майка на 5-месечно момиченце. Преди да забременея имах проблеми с килограмите, защото работата ми беше в офис. Мъчех се някакъв режим на хранене да задържа килограмите си нормални. Но, не се получаваше съвсем. И реших да си купя крос тренажор. Намерихме му местенце у дома, започнах да тренирам на него, но без да имам идея колко време и на кои степени. Въпреки това, тренирах сутрин и вечер и след месец, два, имаше резултат. Започнах да се вталявам. Но след като забременях, нещата се промениха. Напълнях с 25 кг. След раждането известно време кърмех, но останаха още поне 10 кг за смъкване.. Преди да забременея отслабнах и бях стигнала 57 кг/170 см. Сега ми е трудно да отслабна. Раждането беше със секцио, което беше по спешност. Но сега ми е трудно да отслабна. Започнах да се ограничавам, както в началото, да не ям пържено, мазно, бял хляб, сладки и солени “празни” калории, но резултат не.. кантара си показва 70 кг! Започнах да се отчайвам, не знам какво да правя. Ако някой може да ми каже каква диета да включа, някакви други упражнения. По FLN сутрин дават Пилатес и аз ги правя тези упражнения, чувствам се доста добре. Но покрай малката нямам време...че то не е само тя.
Какво да правя?

Темата беше редактирана от Radostina Stoycheva на 16.02.12 16:15.

16.02.12
16:49

Бих те посъветвала да потърсиш помощ от професионлист (инструктор, диетолог), който да ти изготви хранителен режим и да ти каже какво точно, кога и по колко да правиш като упражнения във вас. Предполагам с малкото бебче нямаш много време за себе си, да не кажа никакво. Верно е, че ще дадеш някой лев за консултация и режим и т.н., но по- добре професионален съвет отколкото лутане и даване на излишни пари за ненужни и не ефикасни неща. Също така се замисли за някоя друга добавка като фет бърн.
Имай предвид, че бременността е повлияла на хормоните ти и няма да е лошо да си направиш някои изследвания и консултация при ендокренолог преди да се впуснеш в каквото и да е.
Всеки човек е индивидуален с индивидуален организъм, което означава, че ти трябва персонално внимание и съвет!!!

16.02.12
17:01

Пиеш ли вода?
Моят проблем след бременностите беше, че забравях да пия вода. Когато започнах да си настоявам и да пия поне 2л вода (не броим кафе, чай и други течности) за 4 дена смъкнах 3 килограма, които бяха от задържана течност.
Другото важно нещо е, че трябва да се храниш поне 5 пъти на ден в малки порции. Основната идея е да не огладняваш. Така всяко хранене ще активира наново метаболизма ти, без той да е забоксувал преди това поради настъпващия глад.
Относно свалянето на килограми в сайта има много полезни статии. Най-важното е да си направиш диета с отрицателен калориен баланс - 200 до 500 калории на ден по-малко. Общо взето е трудна работа, защото трябва да се съобразяваш с доста неща - баланс мазнини, въглехидрати, пък и белтъците се намесват..
Най-добре задели едни пари и посети диетолог. След разговор с него/нея ще ти състави режим с храните, които предпочиташ. Така ще е по-лесно да го спазваш.
Отделно изпозвай уреда поне през ден при това най-малко 30-45 мин. Ние, майките, се улисваме около отрочетата и си мислим, че все сме в движение, обаче това движение не се брои когато идеята е да сваляме килограми сравнително бързо. За съжаление и недоспиването поради будене на детето не помага, а по-скоро вреди. Когато си в постоянен стрес (недоспиване, колики, зъби...) организма се стяга и варди всичко, което има натрупано, защото си казва “щом съм постоянно стресиран сега, представям си какво ме чака. Я да пестя, че не се знае”.
Е, разбира се, когато мъника проходи, тогава движението ще ти е достатъчно :)

16.02.12
20:26

Не бързай веднага да “влизаш във форма”. Тялото си знае работата и мазнините от бременността си заминават от самосебе си. Е, стига да не продължим да ядем “за двама”. Кърмиш ли? Кърменето е процес, полезен както за бебето, така и за майката. За производството на кърма се използват калории, които са естествен регулатор на теглото на майката.
Хубаво си направила, че си спряла пържено и сладко, но недей да бързаш с много подскачания и силни натоварвания след секциото.

16.02.12
22:30

За жалост не кърмя - след мастит 2 седмици бях на инжекции и след това намаля кърмата, докато не спря съвсем, цедих и давах на бебка. Аз самата виждам, че нямам същото движение, както преди това. Уредът го въртя, докато мъничето спи. Но ми е трудно са се върна напълно към предишния си начин на хранене. Вместо да се храня по 5 пъти по малко, аз даже закъснявам със закуската, обяда се измества и той, а за вечерята гледам  да е до 18 ч. Забравила съм какво е да ядеш здравословно..все още свиквам с майчинството. А и съм студентка и покрай изпитите се натоварвам и с това. Стресът си казва думата..

16.02.12
22:36

Здравей, Радостина! И аз трябва да се съглася с Анелия. За кърменето от личен опит мога да кажа, че много помага. Кърмила съм една година и това беше периода, в който бях най-слаба, въпреки че не се хранех най-здравословно. Изразходват се доста калории за образуването на кърмата. Колкото до килограмите - организмът помни и ако се храниш разумно, възстановява старото тегло. Ако включиш и малко тренировки (дори и домашни), резултатът няма да закъснее.

16.02.12
22:42

За кърменето - исках да кърмя, неусетно успях да сваля 5 кг за нула време, докато кърмех. Но ако знаех как да предотвратя да ми бият инжекции, щях да продължа да си кърмя и да се възстановя бързо. Но сега не ми остава друго, освен да се опитам да въведа възможно по-здравослвен начин на хранене. Чета в този сайт за РБД, НВД и т.н.т, а дали някоя от тях ще е подходяща за мен? Тренировки ще правя, както преди. Знам, че за отслабването са нужни много усилия, постоянство.

17.02.12
12:57

Диетолог ще ти даде отговора. Или изчети сайта и си дай сама отговор.
Аз лично съм на РБД, добре ми понася - не се лишавам от определени храни, имам разнообразно разписано меню за цялата седмица включая сърмички, мусака, пица, любимите скариди, даже един ден имам желирани мечета :D…
Мен ме тормози пиенето на вода и съм в голяма борба със себе си и трите литра дневно. Хем виждам огромните ползи, хем ми идва насила това пиене. Но ми помага пък това, че имам алергия към какаото и по принцип не ям нищо сладко, защото дори и в неподозирани десерти има следи от какао.
Задължително смени захарта/подсладителя със Стевия. Продава се по аптеките, абсолютно натурала е и няма разни Е-примеси.

20.02.12
15:53

Зачетох се из сайта, наистина има много полезни съвети и идеи. Аз вече придобих представа какво трябва, за да чапочна със здравословното отслабване. Знам, че ми трябва малко, за да постигна желаното.
Все пак и преди съм спазвала някакъв режим, за да отслабна ( тогава 25 кг). А сега 10-12 кг - няма да ме препънат.
Благодаря ви за мненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1