Еми, ОК. Много си горд. Като някой дипломиран вече медик. Не признаваш, че можеш да научиш полезни неща дори от някой 15-16 годишен. :) Знаеш някои неща, примерно за метаболизма и спортната медицина само от дебелите книги. А тук момчетата съчетават теорията с практиката в залата. Това което е погрешно, просто не работи на практика :)
19.02.12
20:23
For Lert, слабо ме интересува кой курс на коя специалност си. Виждам следното - уменията ти да водиш нормален разговор са на ниво тийнейджър от западнал механотехникум. Знанията ти не са обект на моята забележка. Давам ти приятелски съвет (малко по-големичък съм от теб) - придържай се към съвсем различен стил на изразяване, ако желаеш мненията ти да бъдат уважавани. Давам ти и съвет като модератор - въздържай се от този надменен тон, тъй като той не е приятен за никой и е предпоставка за преминаването на границите на Добрия тон. Благодаря за разбирането.
Темата е предназначена за дискусия относно хранителен режим. Напомням.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.02.12 20:24.
В края на разказа на този човек има един много скандален момент. Гледай го колега.. и виж що за хора са твоите авторитети.
*For Lert
Да сляза малко на твоето ниво - имам видими коремни плочки (доста видими даже..). Краката ми са 70+ см, тяга 230 кг, вени на доста места, проблеми с хелестерол и тем подобни нямам... Къде е грешката/уловката в уравнението, че не я виждам?
20.02.12
10:24
И какво стана сега? Има ли или няма добър и лош холестерол. Във форума повечето като гледам твърдят че няма а тук - http://www.bb-team.org/articles/1009_holesterol-kakva-e-rolyata-mu-v-choveshkiya-organizam е написано обратното ....
Стига сте си блъскали главите нали в края на 2012 ще умираме всички ,така че да се насочваме към па ра па па ,,I`m love in it ‘’ McDonalds :D
Така.Вчера имах работа в близост до центъра по хигиена и реших да отскоча до 2 мои близки познати - диетоложки (д-р Мария Николова и д-р Роси Поппова) ,та да ги попитам аджеба ЛДЛ и ХДЛ мит ли са или съществуват.И колкото и да е чудно за повечето от вас и 2те бяха единодушни,че ЛОШ И ДОБЪР ХОЛЕСТЕРОЛ ИМА! Знам,че за повечето от вас това е без значение ,защото както казахте в предните постове,че в МУ учим само грешни работи от грешни учебници и от некомпетентни професори.Та и при тях съшата работа - учили са 6 години от грешни учебници и са заучавали единствено и само грешни неща,след това още 4 години от още по-грешни учебници,та до ден днешен,в който са практикуващи диетоложки ,които непрекъснато лъжат пациентите си!:)То си е ваш избор,не карам никой на сила да вярва в нищо,но толкова хора да се опитват да ме изкарват некомпетентен ,повечето от които,някакви 15-16 годишни дечица .Извинявайте! Та вие си преценете на какво и кого ще вярвате... на тези,които са отдали живота си на това или на диетолози тип г-н Белчо Христов. Хайде поздрави!
Мнението беше редактирано от For Lert на 25.02.12 10:36.
Добре де, написа сега нещо за хората учили много години и т.н. Аз съм доста неук на тази тема, би ли ми обяснил накратко каква му е функцията на този холестерол и защо единия е лош а другия е добър. Не се заяждам, питам.
Не ги лъжат, подвеждат ги : )
Ако има ‘лош’ холестерол, това е окисленият холестерол, не просто LDL.
Ти не искаше да ми обясниш какво избощо са LDL, HDL, VLDL, ама спориш за холестерола. Също и не искаше ми обясниш защо лошият холестерол е лош и какво прави. А до колко си компетентен, ще си замълча. Никой не налага нищо, ако искаш и в магически холестерол вярвай.
25.02.12
16:29
От един хранителен режим се стига до “колосалния” проблем- има ли или няма добър и лош холестерол .
Сега очаквам да се почнат отново философиите,като почнем от преди 10-15 хиляди години до ден днешен. :D