Мнения за хранителния ми режим

Прескочи до:

16.02.12
16:16

Какво ще кажете са хранителния ми режим ?

7:00 - 2 варени яйца + сандвич с извара и шунка + кофичка кисело мляко
10:20 - 1 варено яйце + сандвич с пилешки шницел и млечна салата + 1 банан
13:30 - 200 гр. бял ориз + телешко месо + 2 сандвича с извара
15:30 - пия хот блъъд ( трябва да се приема 2 часа след като си обядвал)
16:00
      —тренировка
17:00
17:05- пия протеин
17:30 - здраво ядене - 200 гр. ориз + телешко месо + 2 сандвича с извара и шунка + прясно мляко + 1 банан
19:30 - телешко месо + кисело мляко
10:00 - мляко с мюсли
години - 16
тегло - 68
ръст - 165
Искам да качвам маса

Модерация: Когато желаете да допълните мнението си, моля ползвайте възможността за редактиране.

Темата беше редактирана от Petar Slavkov на 19.02.12 12:45.

16.02.12
18:33

Не е зле но аз лично бих заместил телешкото с пилешко. Червеното место е желателно да се яде веднъж два пъти в седмицата. :)

Поздрави !!!

16.02.12
18:36

казано от Марлон Наков на 16.02.12, 18:33:

Червеното место е желателно да се яде веднъж два пъти в седмицата. :)

Защо!? (dull)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 16.02.12 18:37.

16.02.12
18:37

Консумирам само телешко и най-вече свинско както много други хора ... проблем никакъв - особенно на фона на сегашните пилета набъкани с какво ли не за повече месо.(Не , че другите има гаранция колко добре са като качество , но все пак не е толкова очевидно.)

Мнението беше редактирано от Dominic на 16.02.12 18:38.

Не виждам източници на мазнини.

16.02.12
18:51

Ами според мен телешкото е МНОГО по-добър избор от пилешкото...то и за това е по-скъпо ;)

16.02.12
19:37

Ами например в пилешкото има от така ценните за всеки трениращ аминокиселини , който са в по-голямо количество.По лека храна е и се усвоява най-бързо от организма спрямо другите меса. :)

Поздрави !!!

Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 16.02.12 19:42.

16.02.12
21:50

Свинско>телешко>риба>пилешко. Така си ги подреждам месата. Pork rlz

17.02.12
00:25

В червеното месо се съдържа много повече лош холестерол от колкото в бялото.

Но пък пилето е ръгано с 100 вида химикали само и само да тежи повече...

18.02.12
18:12

казано от Антон  Манов на 17.02.12, 00:25:

Няма добър и лош холестерол. Всъщност холестеролът не е фактор за каквото и да е.

18.02.12
20:20

казано от Voyager на 18.02.12, 18:12:

Няма добър и лош холестерол. Всъщност холестеролът не е фактор за каквото и да е.

Чакай да те просветля тогава, младежо :) Холестеролът се дели на грубо казано три вида: добър (HDL), лош (LDL) и общ (който не е между добър и лош).

Така, добрият холестерол се синтезира от черния дроб и е полезен. Лошият холестерол се съдържа в продукти с животински произход.Когато нивото му е високо, той  се отлага във вид на плаки по вътрешните стени на кръвоносните съдове. Това често е предпоставка за сърдечно-съдови болести като инфаркт и атеросклероза.

По-здрави :)

Мнението беше редактирано от Emil Boev на 18.02.12 20:23.

18.02.12
21:14

казано от Антон  Манов на 18.02.12, 20:20:

Чакай да те просветля тогава, младежо :) Холестеролът се дели на грубо казано три вида: добър (HDL), лош (LDL) и общ (който не е между добър и лош).

Така, добрият холестерол се синтезира от черния дроб и е полезен. Лошият холестерол се съдържа в продукти с животински произход.Когато нивото му е високо, той  се отлага във вид на плаки по вътрешните стени на кръвоносните съдове. Това често е предпоставка за сърдечно-съдови болести като инфаркт и атеросклероза.

По-здрави :)

you stupid ?

18.02.12
21:21

*Антон Манов

Update на информацията си, приятелю! Бързо, ама много бързо!!!

18.02.12
21:42

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лошият холестерол те прави единствено заблуден и лошо-информиран човек, нищо повече.

Мнението беше редактирано от Нежния на 18.02.12 21:43.

18.02.12
22:21

Значи явно много съм заблуден.. ама това помя от часовете по биология. Ако някой може да разясни, ще съм благодарен ;)

19.02.12
00:55

Холестерол 1

Холестерол 2

Има адски много по темата, просто това ми дойде на ум сега.

Мнението беше редактирано от Витан на 19.02.12 00:56.

19.02.12
09:36

Антоне, простено ти е да мислиш така, това е грешна информация, която от поне 60 години е насаждана и заради това структурата на приетото за здравословно хранене е изначално грешна. Цялата хранителна пирамида на American heart association се базира на отбягването на наситените мазнини и холестерола и затова са застъпени най-вече растителни, високовъглехидратни храни. Това внася пълен хаос в метаболизма на изключително голям процент от хората. Малцина са тези с висок толеранс към въглехидратите, обикновено са от черната раса.

19.02.12
10:20

хахаха и за това,защото няма добър и лош холестерол  ,за това във всички учебници по медицина се говори точно за HDL и LDL.А това,което четете,че нямало е казано сигурно от  някои много ‘компетентни’ инструктори.СМЯХ!

Мнението беше редактирано от For Lert на 19.02.12 10:35.

19.02.12
10:50

Не, казват го професори по физиология и биохимия. Модерната наука е категорична по въпроса. HDL и LDL са форми на пренос, нищо повече. ЛДЛ се води лош, защото води холестерола към тъканите. Това обаче е ирелевантно за заболяванията.

Уча медицина и мога да споделя мнение какво пише в учебниците по медицина - никъде не е изяснен мехенизма на вредата на LDL, всичко просто са хипотези, утвърдили се като факти. Няма НИКАКВА наука зад това.

Мнението беше редактирано от Voyager на 19.02.12 10:51.

19.02.12
10:55

Приятелю и аз уча медицина.Като гледам си втори курс.В по-горните курсове,в частност патофизиология ще видиш как стоят нещата и с механизми и с всичко ще се запознаеш.Не го казвам с цел да се заяждам,но не може доценти и професори да говорят едно,в учебниците да пише същото,а някакви си там,дето понятие нямат да твърдят обратното и да спорят,както масово гледам,че става във форума.Все се намира някой многознайко (не говоря за теб),който ‘развенчава’ митовете в медицината.
Поздрави

19.02.12
11:02

Има големи авторитети и в двата лагера. Това, че индустрията утвърждава нискомазнинния модел на хранене, не значи, че той е правилен.

Това, че хора с авторитет говорят грешни неща, това не прави грешните неща верни.

19.02.12
12:46

казано от Витан на 18.02.12, 21:21:

*Антон Манов

Update на информацията си, приятелю! Бързо, ама много бързо!!!

Готово

19.02.12
13:12

казано от For Lert на 19.02.12, 10:55:

Приятелю и аз уча медицина.Като гледам си втори курс.В по-горните курсове,в частност патофизиология ще видиш как стоят нещата и с механизми и с всичко ще се запознаеш.Не го казвам с цел да се заяждам,но не може доценти и професори да говорят едно,в учебниците да пише същото,а някакви си там,дето понятие нямат да твърдят обратното и да спорят,както масово гледам,че става във форума.Все се намира някой многознайко (не говоря за теб),който ‘развенчава’ митовете в медицината.
Поздрави

Ми учиш грешните работи значи. Не си виновен ти, всеки ги учи и са му натяквани. Вкаран е този начин на мислене и хранене от много години насам, всичко се предава на поколения, без грам да си отвори някой очите и да се поинтересува. Не казвай кой е многознайко и кой не, ами обърни внимание и на материали по другата теза, която за жалост е невъзприета и отхвърляна:(. Погледни хората около теб, които са затлъстели и болни.

19.02.12
13:20

ахаха добре добре.Значи спирам да чета дебелите тухли и като имам проблем с материала преди изпит ще влизам тук и ще питам “всезнаещите” 15 годишни билдъри,та белкем ми стане по-ясно,а може да ми кажат и някоя нова хипотеза,защото нали той прочел от тук,прочел от там и станал големия разбирач.То това не е писано в 1 или 2 учебника,за да твърдите ,че е грешно и не е казано от 1 или 2ма хабилитирани,но щом мислиш,че имаш знания да спориш с професори,аз ще остана безмълвен!!!

Мнението беше редактирано от For Lert на 19.02.12 13:22.

19.02.12
13:22

Като знам какви са “професори” всички и какво е нивото на образованието, ме е страх да отида на лекар.

19.02.12
13:29

Те затова сигурно динозаврите са измрели,защото са яли себеподобните си(червено месо)

19.02.12
13:55

For lert*

Наистина ли, ама наистина ли вярваш, че ако живееш на село, гледаш прасета, крави, кокошки, храниш се с такова месо, яйца - всеки ден и... накрая ще се гътнеш??? А номадите на времето какво са правели? Обезмаслявали са млякото, махали са жълтъците и са беряли боровинки???

Ама въобще не се замисляте... ако професора ти каже, че е здравословно да се бяга по цял ден и само лицеви опори да се правят, сигурно ще заглеймите и тягата...

19.02.12
13:59

казано от Марлон Наков на 16.02.12, 18:33:

Не е зле но аз лично бих заместил телешкото с пилешко. Червеното место е желателно да се яде веднъж два пъти в седмицата. :)
Поздрави !!!

Изобщо не замествай телешкото с пилешко.

19.02.12
14:09

казано от Витан на 19.02.12, 13:55:

For lert*

Наистина ли, ама наистина ли вярваш, че ако живееш на село, гледаш прасета, крави, кокошки, храниш се с такова месо, яйца - всеки ден и... накрая ще се гътнеш??? А номадите на времето какво са правели? Обезмаслявали са млякото, махали са жълтъците и са беряли боровинки???

Ама въобще не се замисляте... ако професора ти каже, че е здравословно да се бяга по цял ден и само лицеви опори да се правят, сигурно ще заглеймите и тягата...

Чакай,чакай.Никъде не съм казал такова нещо.А и ще е лицемерно от моя страна,при условие,че аз предпочитам телешкото,пред пилешкото и че ям яйцата цели,никога не деля белтъци от жълтъци.Поста ми беше встрани от това.Изразих мнение за ЛДЛ и ХДЛ,нищо повече.И продължавам да подкрепям тезата,че съществува добър и лош холестерол...и,че продължавам да се дразня от 15-16 годишни хлапета,които са прочели от 1-2 сайта по-малко и се правя на кометентни и са готови да спорят за всичко...дървени философчета

19.02.12
15:46

Интересувам се от този проблем от може би 4-5 години. Uffe Ravnskov, Brian Peskin, Joseph Mercola са просто случайни имена на ЛЕКАРИ, които говорят по тази тема, а има и още много.

Определянето на HDL просто като добър и на LDL просто като лош е остаряло мислене. Те си имат подвидове, които вече носят повече информация за степента на риска.

19.02.12
16:15

Щом ядеш яйцата цели, хапваш телешко и поддържаш теза за добър и лош холестерол - това не е ли лицемерие?

19.02.12
17:43

казано от For Lert на 19.02.12, 14:09:

казано от Витан на 19.02.12, 13:55:

For lert*

Чакай,чакай.Никъде не съм казал такова нещо.А и ще е лицемерно от моя страна,при условие,че аз предпочитам телешкото,пред пилешкото и че ям яйцата цели,никога не деля белтъци от жълтъци.Поста ми беше встрани от това.Изразих мнение за ЛДЛ и ХДЛ,нищо повече.И продължавам да подкрепям тезата,че съществува добър и лош холестерол...и,че продължавам да се дразня от 15-16 годишни хлапета,които са прочели от 1-2 сайта по-малко и се правя на кометентни и са готови да спорят за всичко...дървени философчета

Не съм прочел 1-2 статии и не съм изгледал 1-2 предвания, но както и да е. Ти като си на 20 и косур си супер големия и супер опитния. О да и учиш медицина, извинявай. ... Не се прави на голям, не споря за всичко, споря със заблудените, които не искат да приемат нищо ново.  Айде обясни ми какво са VLDL LDL HDL и какви функции изпълняват, после и аз ще ти обясня. Не съм билдър и не се снимам пред огледалото като теб, ако има значение.

19.02.12
18:04

Знам,че не си билдър,а една 100 килограмова лоена топка...И няма да споря с някой си 15 годишен,който си мисли,че е много наясно с нещата.Ходи си учи уроците по математика и природознание,че класно те чака...

Мнението беше редактирано от For Lert на 19.02.12 18:27.

19.02.12
18:08

Арогантността е най-големият порок на мислещия човек.

19.02.12
18:22

Типична българска черта. Вместо да се учим един от друг и да се допълваме, винаги се нападаме... Чрез спора се ражда истината, но не по този начин.

Все пак разбрах другата гледна точка (явно по-актуална и вярна) относно холестерола и благодаря за което !

19.02.12
18:29

казано от For Lert на 19.02.12, 18:04:

Знам,че не си билдър,а една 100 килограмова лоена топка...И няма да споря с някой си 15 годишен,който си мисли,че е много наясно с нещата.Ходи си учи уроците по математика и природознание,че класно те чака...

Ела да я пориташ тази лоена топка, плажен. По-зле си и от мен, нищо че си с 10 години по-възрастен ;)

19.02.12
18:34

Разговорът май излезе от добрия тон...Сега и заплахи от едно хлапе получавам.Казвам ти гледай си предметите в училище и не се занимавай с батковците.

П.П и не е зле ти да си провериш какъв ти е холестерола,че като те гледам на 30 години няма да те бъде!!!

19.02.12
18:43

казано от For Lert на 19.02.12, 18:34:

Разговорът май излезе от добрия тон...Сега и заплахи от едно хлапе получавам.Казвам ти гледай си предметите в училище и не се занимавай с батковците.

П.П и не е зле ти да си провериш какъв ти е холестерола,че като те гледам на 30 години няма да те бъде!!!

Холестеролът ми е повишен, правя си изследвания редовно. Имам и хормонален дисбаланс. Предметите си ги гледам. Някакви други по-глупави шеги да си направиш? А това за батковците не го разбрах, какво могат да ми направят, нещо опасно?

Голям дечко си човек, язък ти за медицината. Защо не искаш да говорим за “лошият холестерол”, който изяжда добрите деца? Тамън с един 15-годишен спорът ще е по-лесен.

19.02.12
19:27

казано от For Lert на 19.02.12, 13:20:

ахаха добре добре.Значи спирам да чета дебелите тухли и като имам проблем с материала преди изпит ще влизам тук и ще питам “всезнаещите” 15 годишни билдъри,та белкем ми стане по-ясно...То това не е писано в 1 или 2 учебника,за да твърдите ,че е грешно и не е казано от 1 или 2ма хабилитирани,но щом мислиш,че имаш знания да спориш с професори,аз ще остана безмълвен!!!

Хм,като кажеш “интелигентчвта” и всичко ти е ясно. Учел си медицина в 3 курс,четял дебели  тухли. Голям праз! Какво им вярваш толкова на тия сухари в медицинския. Някви бледи,изпити старци ти набиват в главата разни глупости,а ти като кон с капаци зяпаш само напред. :D Където те са ти казали и нищо встрани не забелязваш.
Тук момчетата май знаят повече от твойте преподаватели,които издигаш в култ. Не случайно си тук за да научиш някои неща за мускулния метаболизъм,диетите и обмена на холестерола и мазнините. Които май няма откъде да научиш там. :) Зубриш  разни вехти теории, които хабилитираните ти набиват в главата.
За теб може да са някви икони, ама всеки петел на бунището си пей :D Знанията им там в аудиторията май не са най-правилни и в тоя сайт въобще не вървят. Иначе тук щеше да ни поучава някой твой професор, доктор на науките и всички ще станем нацепени като Рони Кулман за отрицателно време :)  Колко пъти сме слушали от такива “учени” глави какъв “страшен допинг” и опасна отрова са протеините например. И колко фатално е вземането на 10 грама от тях за организма на спортуващите. :)

19.02.12
19:37

Да,всъщност не 3,а 5ти курс,скоро живот и здраве 6ти.Това няма значение.И съм далеч от мисълта да издигам някого в култ.Щом мислиш,че ще се получавам и ще вярвам на някой 15-16годишен,значи си ЛУД!!!Вярвай им ти и ти им чети простотиите.В този форум има много интелигентни хора,които са много по-наясно с метаболизъм,катаболизъм,анаболизъм и т.н,отколкото на някакви дето още хабер си нямат от света-прочели 2 статии ,изгледали 10 клипчета и вече са големите разбирачи.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.02.12 19:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1