18.02.12
20:24
;)
Темата беше редактирана от cocobutt на 30.03.16 08:46.
Ех, не ми провървя да си започна подобаващо дневника! Вчера и днес се чувствам много изтощена и не тренирах, освен табата в неделя - клек с раменна преса с гирите, планк с глут кик, напади собствено тегло, маунтин клаймбърс . Чувствах голяма нужда от въглехидрат.
По това време тренирам обикновено, но днес ще пропусна. Хапнах си обичайната закуска и 30г чер. шоколад, за да се вдигна малко.
Вчерашното ми меню:
чаша прясно изцеден лимон, след което направих табатата - 9:40 някъде май беше
към 10 хапнах закуската със зелен чай
преди обяд хапнах 2-3 фурми
13:30 - обяд - мусака с настърган кашкавал и чили, салата с червено зеле, моркови и кълнове, за десерт - фурма
Парчето определено не беше голямо, но почувствах тежест в стомаха.
Към 5 часа, след като разбрах, че няма да я бъде тренировката, хапнах 30г шоколад и 1 грейпфрут.
В 18:00 беше последното ми ядене - отново малко парче мусака с малко извара.
Легнах си в 10, имах чувството, че главата ми ще експлодира, а гърбът и раменете ме боляха отвратително.
Миналата седмица кипях от енергия, а сега едвам шавам. Надявам се утре да съм добре.
Имам следния въпрос: като изключим шоколада, който принципно не консумирам толкова често (хапвам повече плодове и черен хляб), много ли ми е въглехидратът?
Фенка на Батман ли имаме тук ? Успех с поставените ти цели ! : )
Увеличи протеина и полезните мазнини.Също така не разбирам защо ядеш само извара,а не и сирене ?
Мнението беше редактирано от Стоян на 20.02.12 09:52.
Голяма фенка! :D Благодаря ти.
На изварата наскачах през последната седмица, иначе преди това ядях сирене, често козе.
Онзи ден поради липса на извара си изкарах сиренцето пак, но ми се видя солено :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 20.02.12 10:30.
20.02.12
10:31
...преди това ядях сирене, често козе...
Ако е домашно - направо си признавам, че ти завиждам най-благородно!!!
След като ти идва солено просто го поставяй във вода за няколко часа и проблемът е решен.
...преди това ядях сирене, често козе...
Ако е домашно - направо си признавам, че ти завиждам най-благородно!!!
ох, ами не е, но много го обичам, особено на препечена пълнозърнеста филийка с парче херинга, лимон и черен пипер, ммм...
Извинявай за неосведоменоста ми :) Но какво е житния режим, да не би да ходиш да жънеш на полето :D
Житният режим представлява 10 дни хранене с лимец, мед, ябълки и орехи - така се пречиства организмът от токсини. Падат се по 100 г на ден лимец и мед, орехите и ябълките служат за междинно хранене. Разбира се, ако се почувствам отпаднала, ще го прекратя, но искам да издържа целия период. След 10-те дни следва постепенно захранване, виж в Гугъл за подробности, ако те интересуват.
А иначе преди малко сериозно се позамислих защо така не се чувствам добре, имайки предвид, че приемам достатъчно витамини и не претренирам, и стигнах до извода, че наистина май мазнините са ми малко, съпоставени с въглехидрата.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 20.02.12 13:00.
Мен ако питаш, стой надалеч от всякакви режими и диети :) Яж балансирано и умерено и ще си пречистена завинаги :D
Наистина ли вярваш че за 10 дни ще се “пречистиш от токсини” ;)
Житният режим представлява 10 дни хранене с лимец, мед, ябълки и орехи - така се пречиства организмът от токсини. Падат се по 100 г на ден лимец и мед, орехите и ябълките служат за междинно хранене. Разбира се, ако се почувствам отпаднала, ще го прекратя, но искам да издържа целия период. След 10-те дни следва постепенно захранване, виж в Гугъл за подробности, ако те интересуват.
А иначе преди малко сериозно се позамислих защо така не се чувствам добре, имайки предвид, че приемам достатъчно витамини и не претренирам, и стигнах до извода, че наистина май мазнините са ми малко, съпоставени с въглехидрата.
И къде е пречистването в цялата работа?
Колко орехи смяташ да ядеш на хранане? Сигурна съм, че 100гр орехи няма да са ти достатъчни за 1 ден, а като прибавим и калориите от другите приемани храни ( лимец, мед, ябълки) си се получават към 1500 -1600…
@Skoge: пречистването е в липсата на месни продукти, които аз обожавам и никога не съм смятала за вредни, но смятам, че 10 дни без тях, както и други храни, които ми променят рН-то на тялото, няма да ми навреди. Пристътват и белтъчини, и мазнини, и въглехидрати. Ще хапвам, колкото ми се хапва, ако се наложи над 100г.
Режимът майка ми го прави 2 пъти годишно, ходи си на йога и няма проблеми. Аз към йогата не храня особен интерес, затова упражненията ми ще предимно аеробни с невисоко натоварване.
Храненето днес:
8:30 - овесени ядки 3 суп. лъжици с толкова кис. мляко, това подправено с канела, ленено семе, сусам и щипка какао
към 11 - 30г шоколад
12:30 - купичка леща с препечена филийка черен хляб, малко лютеничка, десерт - фурма
14:30 - ябълка
към 5 и нещо ми се додъфка и хапнах още една филийка с 15г черен шоколад
след 18:30 - варено яйце, кюфтенце, 2 препечени филийки с масълце, извара с черен пипер
течности: 2 чаши зелен чай, към 2,5 л вода
Утре вече се надявам да съм във форма за тренировка!
Много ти зле храненето.Бедно на всякакви съставки от витамини и т.н
В храната ти преобладават главно въглехидратите,а трябва да има повечко протеин и полезни мазнини.
Това с тези прочиствания е пълна глупост !
Както казах, това не ми е храненето по принцип. Вчера и днес имам нужда от въглехидрат и си го набавям. Относно мазнините, освен зехтин и ядки, какво би ми препоръчал?
оо пропуснала съм кашкавала явно :D хапнах на обяд.
за шоколада ясно, че не трябва да е в тези количества, дали да огранича хляба? принципно съм свикнала да хапвам почти винаги хляб, хранителен модел от ранните ми детски години, когато в интерес на истината не обичах да ям с хляб. Ама бабите и дядовците: “Айде, мойто момиче, залче за мама, залче за тате!” :D
Да се разпиша за днес!
Чувствам се по-жизнена, пооправих се.
Какво хапнах:
закуска към 8 часа - обичайната
Към 10 и нещо - розов грейпфрут с парченце сирене (мм)
0бяд - 12:30 - купичка леща и омлет с кашкавал, десерт - 15г шоколад
Към 5 открих, че всички плодове и ядки са изядени и си направих домашна сусамка - малко мед с 2 лъжички сусам, фурма
Вечеря - към 19:45 - парче и половина маринована херинга с филийка черен хляб и извара, ще хапна една ябълка след малко и май това ще е!
А утре готова за тренировка вече!
Back to movement, back to joy!Чувствам се супер!
Какво правих днес:
мъжки шпагат
табата - jump side to side, dumbbell lift from push-up position, butt kicks, руски туист
Крака:
300 reps - 3 серии
sumo squat x 20
split squat x 10 за всеки крак с гири
Bulgarian split squat x 10 за всеки крак
single leg hip lift x 10 за всеки крак
fire hydrant + kick back x 10 за всеки крак
squat jacks и бягане на място в умерено темпо между сериите
пак мъжки шпагат и стречинг
Корем:
100 абс крънча с изпънати крака
10 V преси
10 сайд планка с повдигане на крака от начална позиция
100 абс крънча
50 коремни преси
Десерт: 2х20 лицеви от колянна позиция
Други активности: 30 мин баскетбол на платформи в даскало (забравих си маратонките) :D
Храната:
лимонов сок на гладно
Закуска към 8:30: 3 суп. лъжици мюсли с 250 мл прясно мляко, сусам и ленено семе, щипка какао
Половин час след тренировка - 100г кис. мляко
Обяд в 1 без 20 - Задушени пилешки гърди без кожа с броколи и моркови, 70г неовкусен качамак, варено яйце, малко червено зеле
В 3 часа - банан
Преди физическото - ябълка
Вечеря в 19:30 - Парче и половина маринована херинга с малко настърган кашкавал и извара.
По-късно ще си хрупна морковче :)
Течности: 3л вода + 2 зелени чая
Радвам се, че изолирах хляба днес!
23.02 - Опитах комбинацията от “прочистващата храна”, но ми се стори мнооого постно, а и вечерта бях на ресторантче, където ударих едни пилешки хапки с чеснов сос и жътварска салата. Изгорих си ги по-късно (chuckle)
Днес сутринта нямах възможност да си приготвя закуска, затова хапнах орехи с мед и един мюсли бар. В момента обядвам с червено филе - херинга с настърган кашкавал и прясно изцеден лимонов сок. Тренировка - по-късно :)
Почти нищо не ти разбрах от тренировките :D Къде ги правиш всички тия неразбираеми неща? В къщи ли? :)
Да, вкъщи ги правя, до края на месеца нямам възможност за сериозни занимания в зала.
Ето я описаната тренировка за крака
Sexy Butt Lift Workout :D
Ммм интересно, интересно :)
Ама със собствена тежест достатъчно ли е? Макар че ако е по-интензивно си е съвсем ок.
Ми аз съм писала къде си добавям гири, но като цяло тренировките ми са интензивни със собтвена тежест.
За днес, 24.02 - петък:
3 серии с по 10 повторения на 2-те упражнения
Максимална интензивност:
20 x squat jumps
20 x pushups from knees
10 x burpees
50 sec high knees
20 x напади с отскок
20 х кофички
20 х коремни преси
Хранене след 14 часа:
14:30 ябълка
Към 3 и нещо кафе с парченце Линд 70%
18:00 - омлет от 2 яйца с доволно парче сирене, половин чаша прясно мляко
Към 8 - 150 г кис. мляко 3.6% с половин ябълка и канела
течности: 3л вода, 1 зелен чай, още един ще изпия по-късно
Мнението беше редактирано от cocobutt на 24.02.12 20:21.
25.05 - събота
Страшно беше времето днес!
Сутринта си направих слънчева разходка до Асеновата крепост. Идеята беше да побягам, но тъй като свличащият ми се анцуг не го позволи, движих се с бърза крачка. Горе на лостовете пък си спретнах няколко набирания. Иначе преди това се събудих с табата (на гладно). Следобяд пък направих три серии за корем.
Меню:
лимонов сок на гладно
мюсли с кис. мляко и 3 фурми, кафе (неподсладено, без мляко)
2 варени яйца, червена херинга филе с настърган кашкавал, чаша прясно мляко
банан
лъжичка мед
малко извара със зехтин, чили, чубрица и 3 маслинки
задушени пилешки гърди без кожа със задушени зеленчуци (грах, морков, ч.чушка, картофче, целина) и 2-3 орехчета
Мнението беше редактирано от cocobutt на 25.02.12 20:02.
26.05 - неделя
Днес реших да почивам от всякакви тренировки. Искаше ми се да поработя гръбче и ръчички, но първото ме понаболява (май съм понастинала там), та ще почакат :)
Храна:
Късна закуска към 12 - орехи с мед, банан, чаша прясно мляко
Обяд към 2 и половина - 2 парчета руло стефани, малко пиленце и грах от снощи
20г 70% Линд
Кафенце, портокал
Вечеря м/у 19:30 и 20:00 - отново задушени пилешки гърдички, извара със зехтин, чубрица и чили, малко кашкавал и грах
Мнението беше редактирано от cocobutt на 26.02.12 20:46.
27.02 - понеделник
О, толкова съм скапана, че дори ме мързи да пиша... Супер безсмислен ден...
лимонов сок на гладно, лимец с мед и портокал, зелен чай - към 9 без нещо
в 10 - табата, 3 серии за задни части
в 11 - 200г кис. мляко с ленено семе и канела
12:30 - обяд, не от най-добрите, но нямах друга възможност - кафяв ориз с картофи и маслини на фурна, 2 варени яйца, салата от моркови и целина
по-късно към 3 - прясно мляко 1 чаша, малко орехи
вечеря м/у 8 и 8:30 - парче руло стефани, бяло пилешко месо, малко грах и кашкавал.
обичайните 3л вода
Хапва ми се нещо сладичко... ще гледам да е плод, не шоколад :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 27.02.12 20:58.
Еееето ме и мен! Отчет за 28.02 - вторник:
Тренировката ми днес беше некъв къмплийт машъп :D
табата (jumping hacks, mountain climbers, клекове с раменна преса, bicycle twists)
2 серии от по 100 крънча, 50 коремни и 10 V-преси, малко рашън туист :D
доста стречинг на крачетата и клекове - разнообразни
3 х 30 лицеви с акцент трицепс (на колене)
планкове (не засичах време)
няколко упражненийца с гирите за ръце
...
30 мин. баскетбол
Манджи:
Закуска - лимонов сок, банан, мюсли с 250 мл прясно млекце, кафе
30 мин след тренировка - 200г кис. мляко
Обяд - яхния с пилешко и праз, извара, 1 филийка хляб (нямаше как за яхнията), варено яйце
В училище - шепа орехи, ябълка
Вечеря - посленото останало бяло пилешко месо със задушен грах и моркови, мъничко кашкавал и сиренце, пак варено яйце
Снощи за десерт хапнах круша by the way :D А утре ще имам любимото си меню за вечеря! ммм...
Ми... това е засега!
Тук съм! :D
Първо да изразя животинското си задоволство от днешната вечеря - чак псувам от кеф хаха! Аз съм манджа монстъррр, баба ми така е сготвила, че от фугите на плочките почна да прелива чак !!!
Тааа, ето я и вечерята - картофена крем супа (1 купа), мусака на тенджера (1 порция), извара и едно парче херинга, дето се мъдреше в хладилника и реших да го ликвидирам. А иначе има и ориз с гъби (мамицата му стара, искам го), но викам си да се поспра :D
Като съм почнала с яденето пък, поне да го свърша:
закуска - лимонов сок, кафе, пр.мляко с мюсли, банан
след тренировка - към 200г кис.мляко
обяд - яхния (праз, моркови, 2 пилешки бутчета), сухарче, вар.яйце, сирене
към 16 ч - круша
към 18 ч - шепа орехи
3л вода (чат-пат не я отбелязвам, ежедневна е :D)
Тренировка:
табата на гладно - mountain climbers, toe touch crunch, squat jump, бърпи без лицева
Бодирок - този, като последното упражнение с опората бая ме озори.
Още 2-3 рандъм движения за крака, стречинг.
1 серия 40 лицеви от колене с акцент трицепс + 10 класически лицеви.
Ръце
Какво още - Нямам търпение вече да стане понеделник и да ида в залата! Определно акцентът ще падне върху ръцете и гърба, които са най-слабо тренираните части в тялото ми - с тях виждам повечко зор. Решила съм, че ще работя с треньор, за да избегна кофти заучаване на движения и изобщо, защото смятам, че това е най-добрият вариант.
Иначе дори тези серийки за ръце, с които се лигавосвам и които масата бб-тиймъри могат насън да направят, на моменти доста си ме поизморяват и ми натоварват китките, въпреки че работя качествено, не размахвам мотовилки, колкото да кажа, че съм си пораздвижила ръцете. Всеки съвет как да си оптимизирам “настройките” в тази зона е добре дошъл!
Мнението беше редактирано от cocobutt на 29.02.12 21:24.
1 март - четвъртък
Сутринта имах мускулна на квадрицепсите, спестих си табатата и упражненията за крака. Въоръжих се с цялата си воля и търпение и най-старателно се заех с ръцете - днес китките са по-добре - дали от специалното внимание, или от вчерашното раздвижване, не знам. Направих 3 серии х 40 лицеви на колене (20 стандартни, 20 трицепс) и 3 куцащи дайвбомбъра. Между тях вмъкнах тези + още няколко за гърди тип Синди Крауфорд, колкото да не бездействам в почивките.
Извод: Тежестите са ми много леки за бицепса, но упражненията, в които трицепсът се бори с гравитацията ме зорят бая. Има доста работа и това ми харесва.
Храна:
закуска - лимонов сок, кафе, пр.мляко с мюсли, банан
след тренировка - към 200г кис.мляко
обяд - бобец (варен), препечена филийка, вар.яйце, сирене, салата цвекло, целина, копър, магданоз
бонбон
круша
шепа орехи
вечеря - готината мусака, вар.яйце, извара, мъничко крем супа (картофи)
Напоследък изпитвам нечовешки апетит за месо. Гррр!
Мнението беше редактирано от cocobutt на 01.03.12 21:09.
Веднага се включвам, за да опиша тренировката, от която съм много доволна днес!
табата
стречинг
интервална за бедра - много стегнато я направих
стречинг
Реших да си направя експеримент колко крънча и коремни мога да избутам за 40 секунди с 20 почивка (редувах ги по 2 пъти). Направих 2 рунда, т.е. общо 8 х 40/20. Резултатът:
крънч - 40
44
46
48, на 49-я ми удари звънеца :D
преса - 19
18
19
20
Завърших с няколко коремни туиста от свещ без интервал и 100 извасяния на колене към корем от лег (не знам как се нарича това).
Храната ще допълня довечера. Направих и 20 лицеви от колене, за да раздвижа ръчиците, а утре пак ще наблягам на трицепс.
Храница за 2 март - петък:
закуска - мюсли с прясно мляко, кафе, портокал, 20г 70% Линд
след тренировка - 200-250г кис.мляко
обяд- мусака + 2 суп.лъжици гъби с ориз, предимно гъби, сирене, вар.яйце
ябълка
шепа кашу, бадем, лешник
вечеря - пак мусака, извара, вар.яйце, бисквитка “Престиж” - мюсли
3л вода + джинджифилов чай
Мнението беше редактирано от cocobutt на 02.03.12 21:48.
Честит 3-ти март!
Много хубав ден днес - страхотно време, много позитивна енергия! Сутринта тръгнах към Асенова крепост пак. Ето и малко снимки от разходката ми. Качих се с интервално тичане, повече бързо ходене, а надолнище само търчах. Преди това закусих с мюсли и прясно мляко, 2 кивита, 3 фурми, кафе. Като се прибрах, спретнах страхотен обяд, състоящ се от омлет 2 яйца с пълнеж от гъби с ориз и чесънче + сирене. Преди малко хапнах половин банан и сега пия джинджифилов чай, че чувствам напрежение в аддукторите. По-късно мисля да се занимая с трицепса.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 03.03.12 14:11.
Ммм днес не съм стриктна с храненето. 2 часа след обяда хапнах малко ядки (кашу, лешници, бадеми), а към 5 сериозно ми се прияде. Доядох картофената крем-супа, която беше по-малко и от купичка, с малко вегански хляб (много вкусен) и към 200г кисело мляко с лъжичка мед. Час по-късно пак ми се дояде, сипах си мусака, ама нещо не усетих засищане, таа отидох до баба ми и се прибрах с половин тава баница. Изядох 1 средно голямо парче и вече всичко си е на мястото :D По-късно, ако ми се хапва, ще спретна десерт от извара с грейпфрут, зелено чайче и това ще е. За ръцете кой знае какво не съм правила - това, като на ластиците направих по 20 повторения + 3х10 гребане с гиричка (мда, леко си беше) за всяка ръчица и трицепс екстеншън.
Леле, какъв грейпфрут само! Червен ли, червен, сочен, невероятен! Съвсем скромно за пореден път се уверявам, че съм по-добра в избора на плодове от майка ми :D Aма ми се наду стомахчето вече, спирам за днес :D
Тази седмица направих 6/7. Днес е единственият ден, в който няма да тренирам, за да съм напълно възстановена утре за залата (sun) Мисля, че си заслужих 2-те парчета баница с кисело мляко на закуска :)
към закуската имаше малко мед и фурма
обяд - 100г риба тон, филийка вегански хляб, варено яйце, кисело мляко
грейпфрут
шепа ядки
вечеря - извара, подправена с чили, сусам и ленено олио + маслини и филийка веган, варено яйце
круша
водата е 2.5л + 2 чая (зелен, джинджифил)
Храната ми е доста еднообразна днес, но другите опции бяха силно въглехидратни :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 04.03.12 21:14.
05 март - понеделник
Отидох на зала най-накрая! Много ми е готинко, изразходих енергийка, влязох с настроение и си тръгнах в още по-добро. Като за сефте нещата не бяха суперстегнати, но се накефих :D
Какво?(възможно е да пропускам нещо, тежест и повторения не помня на всички)
загрявка на велото -7 мин неинтенизвна
придърпване на вертикален скрипец 3х10-12
придърпване на вертикален скрипец зад врата
пек-дек
сгъване на предмишници
лег преса - глутеуси акцент 3х20
бедрено сгъване 3х20
глутеус ритник с машина 3х20 за всеки крак
разтваряне с абдуктор - 3х15-20
затваряне с аддуктор 3х15-20
1/2 лег преса - много ми беше кеф това, бая повторения направих
навеждане на абдуктор машина 3х15-20
пътека - умерено ходене към 10 мин
Храна:
лимонов сок, мюсли с прясно мляко, 20г 70% Линд, зелен чай
бонбон, кашу, лешници, бадем (около 50г)
ябълка
свинска нетлъста пържола с печени картофи, салата цвекло и ряпа, варено яйце
грейпфрут, кафе
110г риба тон, малко извара, лъжица мед
3л вода
+ малко кисело мляко, зелен чай, скилидка чесън профилактично, че болни хора се навъртаха около мен :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 05.03.12 22:08.