19.02.12
20:31
Здравейте , на 19 съм ,67кг ,стаж в залата 9 месеца. Ръката ми е 32см.
В момента тренировката ми за ръце е следната:
Тесен хват - 3х8
Френско - 3х8
Разгъване на горен скрипец - 3х8
Бицепсово сгъване с крив лост - 3x8
Скотово - 3x8
Чуково - 3х8
Предмишница - 3х10
Вече започнах да разнообразявам упражненията,защото ръцете ми са най-слабо развити от другите мускули за тези 9 месеца.
Въпроса ми е: Мисля да правя сгъването с лоста за бицепс още 3 седмици тоест 3 пъти. След това мисля да го заместя с набиране подхват за бицепс с допълнителна тежест +15кг 7-8 повторения. Въпроса ми е заслужава ли си или да си остана на сгъване с лост :)
Благодаря!
19.02.12
20:35
Набирането с тесен подхват е добро упражнение за бицепс... аз лично не бих го избрал но смяната на двете упражнения е оправдана... и двете са базови за малкия мускул. Не си посочил ръст ?! все пак ако си 190см на 67кг е нормално да си с 32ръка... а да не се забравя... трябва време ! :) аз като бях на твоя стаж съм имал по-малка ръка сигурно.
19.02.12
21:16
175 см съм,мисля ,че ям г/д добре. Основното е овес,мляко,яйца,пилешки пържоли,ориз,картофи,доста вода ,извара преди лягане. Основно е това,може да съм пропуснал нещо.
20.02.12
11:53
Може да го замениш просто с прав лост и го направи в 4 серии. Скотовото можеш да замениш с концентирано или със сгъване от наклонен седеж. Гледай да вдигаш бавно и плавно.
Авторе, когато бях и аз около 65 кила, ръката ми беше малка и постоянно я тренирах с по 3-4 упражнения за бицепс и също толкова за трицепс. Когато ми мина мерака за огромните ръце и се съсредоточих да качвам килограми на всякъде и изведнъж за година и половина от 65 станах 92 килограма (като тренирах всичко - крака, гърди , гръб, а за трицепса правих най-много 1-2 упражнения, бицепса само с набирания го тренирах), а ръката ми беше пораснала с 7 см! Моето предложение е, да си тренираш нормално, да се стремиш на всякъде да качваш маса и като станеш около 80 килограма, тогава да обърнеш по-специално внимание на ръцете.
Успех!