Дневник на Радослав Паунов

Темата е заключена.

19.02.12
21:56

Здравеите, на 18 години съм тежа 66 кг висок съм 175 см  тренирам  от  6-7 месеца редовно.Нямам програма и хранителен режим. Права кръгови тренировки. На 17 години за пръв път влезнах в залата  и до сега само с фитнес се занимавам.Тренирам понеделник,сряда,петък.Целите са ми  покачване на мускулна маса и сила като същевременно не се омазнявам много.Ям предимно  яица(3-4),картофи(5-6),месо(по възможност повече),по-малко хляб,ориз общо взето всичко.В момента пия креатин монохидрат на Скиватион и съм си поръчал амино и трибулус на Оптимум които ще пия 1 месец.Слабата ми част са гърдите и раменете.Благодаря предварително ! :)

19.02.12
22:21

Трибулуса за какво ти е ?

интересна структура имаш ,не ти трябва трибулус в началото . Препоръчвам ти един гейнар , който работи и съдържа само 15% мазнини . В него има глутамин , креатин и анаболна матрица . На хубава цена и си заслужава UNIVERSAL-Gain-Fast-3100

21.02.12
13:18

Трибулуса днеска ми пристигна на Оптимум 50 хапа ще го пия 25 дена по 2 хапа профилактично.Относно геинера за колко време ще ми стигне защото леко съм зле финансово.Добре го разгледах и ми хареса гаинера, но няма ли да е по добре да си зема амино на OPTIMUM NUTRITION Superior Amino 2222/160 хапа и да наблегна повече на въглехидратите?Благодаря предварително!

В твоя случай според мен е по-добре да си пиеш гейнара :))) ми пии го по 150гр ден и смятай. Ще качиш маса, напомпването ще се подобри ( съдържа аргинин) сила ще имаш повече и възтановяване също така . А за храната ... набивай колкото можеш,няма значение че пиеш гейнар(нали искаш да качиш маса) От този гейнар няма да натрупаш мазнини, нали ти написах 4е има 15% само .Зависи вече и метаболизма какъв ти е , но ти си млад и предполагам че ти е бърз .Ако нещо почнеш да омазняваш (което ме съмнява) хапвай по -чисто :)))) Успех !

23.02.12
15:41

Да прав си обаче геинера ми излиза доста скъпичко ученик съм и няма откъде да набавя тази сума а баща ми е против хранителните добавки.Колко и да спестявам на месец  немога да събера  112 лв за геинер, затова избрах аминото на Оптимум 160 хапа.Геинера ще го имам предвит като съм по-добре с финансите.Искам да те попитам дали ще е удачно да зимам тези амино с креатин монохидрат  и дали ще има някакъв ефект!Благодаря предварително!

приятелче, ти тренираш от 6-7 месеца и да разбирам ли че още си на кръгови тренировки ? Хапвай по сериозно , ми как да ти кажа сигурно ще имаш ефект , но не очаквай нещо кой знае какво . Не подценявай храненето заради добавките , така няяя да извадиш резултат . Иначе на всеки му действа специфично , на мен монохидрата най-добре ми влияе :) Давай пък да видим какво ще стане. Промени тренировките ако си на кръгови ! Успех  !

23.02.12
19:40

Днеска си изготвих примерна програма за гърди :)
Понеделник:Гърди,бицепс и корем
Лежанка 4х8-10(30-40-50-70 кг)
Полулег 4х8-10(30-40-50-40 кг)
Кофички 3х до отказ или флаис  3х8-10
Пек дек 4х8-10(30-40-45-50 кг) 
Крос-овър 3х6-8(25-30 кг)
Пуловър 3х12 (20кг гира)

Бицепс
Редуване на дъмбели 3х8-10(12-15кг)
Сгъване с крив лост 4х8-10(30-40кг)
Скотово сгъване с дъмбел 3х8 (концетрично 8 кг гира до 10 кг)

Корем
Дигане  крака от вис 3х30
Коремни преси 3х20(+5 кг тежест)
Молитва 3х20(40-50кг)
Странично сгъване 2х50 (с 15 кг гира)

Надявам се да ви хареса :)

много упражнения за гърди ..
1.лег - 4по8
2.горна част на гърди - 4по8
3.кофички
4.флайс 4по10-12 ето ти една примерна програма за в началото !

25.02.12
19:13

Благодаря за програмата  за гърди!Забравих да спомена в описанието че съм пил jack3d и на primaforce глутамина 400 гр.Не наблягам на добавките колкото на храната, за 1 седмица качих 4 кг с ядене.Също така искам да попитам да права ли пирамиди при лежанките 40 50 60 70 кг или 70 60 50 40кг и дали ще е удачно да права и пуловер.Слабата част са ми гърдите и раменете и гледам да  ги товара с много килограми грешно ли е това?Почивките между серийте са ми 30-45сек, между опражненията 1 мин.Благодаря предварително!! :)

25.02.12
22:20

казано от Radoslav Paunov на 25.02.12, 19:13:

Също така искам да попитам да права ли пирамиди при лежанките 40 50 60 70 кг или 70 60 50 40кг и дали ще е удачно да права и пуловер.

Ами, ако раменете ти са още слаби и лесно получаваш травми прави 40-50-60-70. А пък усетиш ли,че са заякнали тогава направи 20 повторения с 30-35 кг за загрявка и после се хвърли на 70. След това според зависи правиш с други тежести и повторения. Примерно си успял 7х70. Тогава правиш още една серия с тая тежест. Успяваш примерно само 5 или 4 повторения. Със 70 кг си дотук. Смъкваш по преценка 2,5 кг от лоста (2 диска по 1,25) или 5 кг (2х2,5 кг). Би трябвало да успееш с 8 повторения,а след това може да направиш още една серия със същата тежест. Или с 50-55 кг за напомпване,ако е последна серия.
А пък в случай,че направиш само 3 до 5 на 70 продължаваш на втората серия с по-леко. 65 кг или 62,5 кг. Тежестите избираш според това колко повторения успяваш да направиш с избраната от теб тежест. Ако са повече,пълна серия,правиш още една. Когато са малко повторенията смъкваш тежестта в следващата серия. Като се опитваш да запазиш по-големите тежести.
Пуловъра е добро упражнение.

Може да ги правиш пирамидално да ,но с по леките килца увеличавай повторенията , примерно 1по12,10,8,6 - 50,60,70,75кг , но ти си прецени килата как да си ги нагласиш. или пък става и на обратно - 1по6,8,10,12 и ако ги правиш така прави 3 серии .Това е много добре че наблягаш на храната . Браво ! Много хора го  подценяват това нещо , което е огромна грешка !

03.11.12
00:03

Здравеите, колеги искам да попитам дали ви се е случвало да ви изтръпва главата по време на физическо натоварване... първоначално изтръпване отзад на врата след това по цялата глава...спрях фитнеса вече 4-5 месеца мазах се  с разни отпускащи кремчета но отново ми изтръпва главата и  по време на тренировката незнам каде се намирам .....

03.11.12
09:26

Може да е някакъв нерв който е свързан с гръбначния стълб. Отиди на лекар най добре защото може да е опасно! Тяга правиш ли ?

03.11.12
10:56

Преди правех но я спрях, а иначе ходих на невролог и тои ми предписа Диклак и ми каза че съм стоял на климатик доста време и това било причината и ми даде кремчето да се мажа.. мазах се с АлгаСан  в продължение вече 1 месец и нищо .. :(
Просто незнам какво да права вече, като отида на лекар и опиша цялата картина те просто гледат как да ме отъркат и да си вземат потребителската такса ... колко и тъпо да звучи... Благодаря предварително на хората, които са ми обърнали внимание!

03.11.12
12:09

Пробвай в друг град да отидеш на лекар. Ако пак нищо не стане дай си почивка седмица/две и виж как ще e.

04.11.12
14:21

Вторник ще направа още едни изследвание при друг лекар.... и ще пиша подробности.Иначе се порових из интернета и разгледах че липсата на магнезий може да предизвика безпокойство, нервност, раздразнение, постоянна умора и пристъпи на самосъжаление и изтръпване както при мен та почнах да пия магнезии калции и цинк на БиоТечUsa.Благодаря ти Иво за обърнатото внимание.

04.11.12
15:25

Е, то калций, магнезий и цинк можеше да вземеш и български-върши същата работа като американския, но е доста по-евтин. А пробвал ли си да се мажеш с някои от загряващите мазила - понякога при такива болки във врата вършат работа. :)

04.11.12
17:43

Здравеите , ами мазах се с АлгаСан и Диклак кремчетата в продължение на 1 месец  и още продължавам, но изтръпването продължава наи-силно е при физическо натоварване  както казах, също така и понякога като уча.Благодаря предварително :)

04.11.12
18:15

Пробвал ли си Дийп Релиф или някой от подобните гелове. Аз като съм имал болки и схващания във врата съм се мазал и наистина помага. :)

05.11.12
15:08

Здравеите, ами не съм пробвал Дийп Релиф, видях го в интернет и ще го пробвам тези дни, дано помогне. Благодаря предварително :)

03.12.12
14:22

Здравеите отново :) днеска посетих кинезетерапефт относно врата изпука ме целия и ми каза че имам много расместени прешлени след което ми предписа невробекс които да го пия в продължение на 15 дни по 2 хапчета на ден!Ако някои се нуждае от  адреса на кинезетерапефта да пише.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1