21.02.12
22:51
Здравейте,бих искала да попитам колко пъти в седмицата трябва да се тича за да има ефект и колко минути ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.02.12 22:54.
21.02.12
22:55
Честотата на тичането няма пряка връзка с отслабването. Простичко казано, необходимо е на седмична база да гориш повече калории, отколкото приемаш.
Поне приблизително ни ориентирай в храненето си, за да може да конкретизираме за тренировките.
21.02.12
22:58
На първо място трябва да имаш хранителен режим, това е най-важното за постигане на успеха. Аз изчиствам най-бързо със хийт кардиото ето и линк http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki има и много теми в сайта за това кардио за оточнение и тн. Аз правя така когато чистя, бягам през ден по 15 мин като 3 мин загрявка, която включва разтягане и леко бягане, след това редувам 15 сек спринт, мин и половина леко бягане, когато свикна и мога да издържам в това темпо 15 мин, качвам на 20 сек спринт, и така докато не стигна 30 сек спринт и мин и половина леко бягането, което ми се случи само един път миналата пролет. Надявам се и тая да успея да стигна до там. :D Но без хранителен режим не очаквай да свалиш повече мазнини от колкото мускул.
21.02.12
23:06
Не спазвам определен хранителен режим ,просто огранчавам “забранените”храни.Не ям хляб или ако ям е сутрин за закуска най-много по 1 филия,не ям сладко , мазно и т.н.Гледам да се храня често,но по малко .
21.02.12
23:09
Стрелба в тъмното ще е, но както и Ники написа, интервално тичане 2-3 пъти седмично може да даде резултат или поне да ти създаде ритъм на тренировките.
22.02.12
15:35
Правилно са отбелязали горе - интервално кардио и подходящ режим е добро начало.
Аз ти препоръчвам обаче да включиш и силова тренировка за цялото тяло - развитието на мускулатура е предпоставка за бъдещо интензивно горене на мазнини. Така че можеш да се насочиш към редуване по дни на силова тренировка и кардио, като един - 2 дни седмично оставяш за почивка.
За режим на хранене бих ти препоръчала да намалиш въглехидратите, като такива поемаш основно след силова тренировка, а след кардио се насочваш право към белтъчините. Не прави грешката да спираш мазнините от храната. Просто гледай да не ги съчетаваш с въглехидрати, особено бързи.
Храни се по 5-6 пъти дневно, на неголеми порции, така че да се чувстваш комфортно след хранене, нито издута, нито гладна.
Като казвам да намалиш въглехидратите, имам предвид да поемаш бързи такива след силова тренировка (банан или друг плод, мед), а през останалото време да ги приемаш главно от зеленчуци. Повече от един плод на ден не ти е нужен, но зеленчуците са важен компонент.
Наспивай се добре. Елиминирай стреса.
пОздрави
23.02.12
00:26
Благодаря за съветите ви : )))