След операция на апендикса.

Здравейте.Преди около година и половина ми се наложи операция за премахване на апендикса.Тъй като не исках много видими белези реших да е някаква сравнително нов вид операция(забравих и името нещо от сорта на безкръвна беше не съм сигурен).
Преди операцията твърдо ми беше заявено,че това е по-добрия вариант тъй като няма да има и почти никакъв болничен престой.Да ама не.Седях цяла седмица на легло с доооста неприятни болки(почти не съм спал в тази седмица да не говорим за хранене).От време на време вкарваха някакъв разтвор от който цялата коремна област долу в дясно като,че ли изгаряше.Когато споделих това с докторите те твърдяха,че това е нормална реакция и просто има “опъване” и за това така боли.Както и да е.В момента просто усещам,че нещата там са нестабилни(почти всеки път след като се нахраня,усещам страшна тежест все едно съм ял камъни).Въпроса ми е възможно ли е след толкова време да се е получило някакво влошаване или да търся проблема някъде другаде(я черен дроб,я бъбреци)и ако не,да не би да трябва да се стремя да не ям определен вид храни(трябва да уточня,че ям почти всичко,общо взето нямам граници)??

П.С. Забравих да спомена,че преди операцията бях 85кг,а сега съм 90.Има ли и това някаква връзка?

Предварително благодаря :)

23.02.12
19:28

Вероятно имаш предвид лапароскопска операция.
Ти като пациент не трябва да търсиш оправията по форумите, а да поставиш въпроса сериозно пред лекуващите специалисти. Поискай нови изследвания (общ преглед, кръвни изследвания, рентген или ехограф примерно).

Не е нужно да се притесняваш за черния си дроб, бъбреците или друг орган. Сам едва ли можеш да си поставиш диагноза, така че се довери на лекарите. Не търси някакви причудливи болести или симптоми.

Да усещаш “страшна тежест” е доста субективно оплакване. Не звучи и като влошаване. Вариациите в теглото са също нещо, по което никой не може да каже какво става в теб, макар че по-скоро трябваше да си изгубил килограми, не да качваш.

Засега ти препоръчвам да слушаш съветите на лекарите, да не питаш по интернет знайни и незнайни компетенти, и като пациент искай елементарни изследвания да ти се направят, ако смяташ, че нещо не е наред. Ако трябва си ги плати от твоя джоб, понеже това са пари за здраве!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1