Крака два пъти в седмицата ?

Прескочи до:

Тренирам крака 2-ти в седмицата.Едната тренировка включва Клек,Напади,Машини (Сгъване,Разгъване),другата е само Напади и машини.След първата тренировка ги тренирам отново след 3-4 дни и после пак така ..  Ефекта ми харесва,но имам едно питане: Претренирвам ли ?

ПП.Искам да поясна,че краката са мускулната група,която ми се въстановява най-бързо.
И искам да добавя,че кръста малко повечко си ме боли,но това според мен е нормално и след време ще свикна.

Темата беше редактирана от Камен Никифоров на 22.02.12 18:07.

22.02.12
18:21

казано от Bojidar Yagodin на 22.02.12, 18:04:

Претренирвам ли ?

На този въпрос трябва сам да си отговориш.

Питам така,защото искам да знам дали кръста може да ми иде. На 16 години съм все пак...

казано от Bojidar Yagodin на 22.02.12, 18:04:

И искам да добавя,че кръста малко повечко си ме боли,но това според мен е нормално и след време ще свикна.

М-не, не е нормално. Ако нещо те боли, значи нещо не е както трябва. Намери причината за болката, а ако те боли само когато тренираш краката два пъти седмично, тогава не трябва да тренираш така. Особено щом кръстът е намесен.

Дали претренираш както ти казаха само ти можеш да си отговориш или евентуално друг може да ти го каже, ако споделиш дадени симптоми.

Разгледай статията Претренирането.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.02.12 18:31.

Според мен не претенирвам и кръста не ме боли толкова,колкото си мислиш.Възможно ли е да имам мусклуна треска на самия кръст или просто малко повече съм го претоварил.В Понеделник много ме болеше,но сега в момента по-леко го усещам,а и утре ще тренирам крака и мисля,че няма да имам никакъв проблем.И защо да не нормално да не ме боли,при положение,че тренирам два пъти крака с тежки клекове,напади и т.н.

Питаш защо не е нормално нещо да те боли? Трудно се отговаря на такъв въпрос. :)

От колко време изпитваш болки? Появата им свързана ли е със започването на тренировките за крака два пъти седмично?

Да, възможно е да имаш мускулна треска, но тя би трябвало да мине за 1-2 дни. Ако продължава повече е добре да се замислиш да се консултираш със специалист. Отделно, да имаш мускулна треска в кръста и да я поддържаш през целата седмица хич не е на добре. Рано или късно ще стане беля.

Опитай подробно да обясниш за какво става дума, иначе така да си теглим думите с ченгел не си е работа.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.02.12 18:45.

Изпитвам болки от Неделя,когато наблягах на задното бедро - Правих Напади 5 серии сгъвания 2 вида по 3 серии и тренирах корем: За корем правих коремни преси: Римски стол и Накланяне настрани с дъмбел в една ръка с 20 кг .. Според мен ще е точно от това упражнение за корем.Мисля,че попрекалих с него,а ти со товари кръста доста и като се има впредвид и коремните преси ... Днес 3 ден кръста още ме стяга,но когато клякам не усещам болка или когато се навеждам,но ме стяга малко.Въпроса ми е : Да тренирам ли утре крака или да изчакам още 1 ден ?

Може и от упражнението за корем да е.

Предлагам ти да правиш някакви изолиращи упражнения, но избягвай тези, които натоварват кръста. Остави го да почине. Дай му шанс да се възстанови преди да го товариш отново. Точно с тази част на тялото шега не бива.

3 дни не са ли достатъчни за въстановяване ? Утре много ми се тренират крака .. Ако утре болката ми е намаляла може ли да направя тренировка.Тя ще е : Напади 3 серии,Хакен клек 4 серии 50 70 80 90 кг и малко машини.Все пак целта ми е да направя по лека тренировка заради кръста.

Прави каквото искаш. Явно чуждите съвети не ги бройкаш много-много. :)

Аз не ти казвам да не тренираш крака, просто избягвай упражнения, които натоварват кръста.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.02.12 19:01.

Добре Напади и Хакен Клек товарят ли го ?

3 дни са достатъчно за възстановяване на мускулите но ставите и кокалите не се лекуват с три дена ;) и не се възстановяват с извара и ориз ами с почивка, раздвижвания, нагревки, инжекции и прочие :) говоря общо без да изпадам в подробности... и според мен тренировките ти за крака трябва да са други.

Няма нужда,тези ми вършат чудесна работа и ефекта си личи още след 2-рата седмица.С една дума: Утре да не тренирам крака,явно ..

Miss Fight

22.02.12
20:47

Щом те боли кръста, значи го натоварваш. Или техниката ти не е добра и тежестта не се разпределя както ти си мислиш, или тежестта е прекалено голяма за теб, или тренирането ти е в повече.

Всичко си ми е добре и техника и трениране,просто попрекалих в тези 2 тренировки .. ще си дам още 2 дни почивка за краката специално !

И за какво я пусна тая тема, като не се вслуша в нито един съвет и си отговори сам на въпроса?
ЕВАЛА!

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 22.02.12 21:01.

100il

22.02.12
21:08

казано от Bojidar Yagodin на 22.02.12, 20:48:

Всичко си ми е добре и техника и трениране,просто попрекалих в тези 2 тренировки .. ще си дам още 2 дни почивка за краката специално !

И ся кво, претренираш ли ? :D

Пуснах я,защото искам да съм 100% убеден !

22.02.12
21:46

Никога не ме е болял кръста след тренировка за крака. Намирам го меко казано за странно. Все пак решението си е изцяло твое :) Знай само, че не тренираш с здравето си, а тренираш за него.

И мен никога не ме болял и сега се чудя закакво ме боли като се има впредвид,че не съм правил и клек,а съм правил Напади,машини,коремни и т.н. Наистина странно,зверска мускулна на бедрата,но и на кръста се усеща !

Ем тренирал съм крака 2 пъти в седмицата даже и 3 пъти
на мен ми дръпнаха доволно като размер
Сложи там 3-4 дена интервал между тренировките и си ги прави  - няма да съжаляваш

Толкова 3-4 дена минимум и пак ги тренирам.

23.02.12
01:09

Ти ако беше толкова сигурен,че не претренираш както по-горе спомена,нямаше да задаваш този въпрос както най-горе писа. ;)
Не е много нормално да те боли кръста след тренировка за крака.
А пък и не знам как разбра,че най-бързо ти се възстановяват като това е най-голямата мускулна група в човешкото тяло.
Щом не ги усещаш натоварени,значи и не ги натоварваш. ;)
За мен е безсмислено да ги разделяш на такива тренировки тия крака.
НО не очаквам да ме послушаш,много хора ти дадоха съвети,ти не се поучи,не очаквам и мен да послушаш. :)

100il

23.02.12
02:43

Колко болка има в тая тема :(

Преди, единствено и само в дните в които правих гръб ме болеше леко кръста, но тогава не ползвах колан и техниката ми не беше чак толкова добра.Значи по-добре както каза Тихомир прави упражнения които не го натоварват чак толкова поне докато ти мине.Защо пускаш теми като не слушаш никой? Вземи малко да почетеш из сайта, да разбереш това, онува и да не говориш, че краката ти най-бързо се възстановявали при положение, че ти не ги натоварваш като хората !

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 23.02.12 09:08.

Божидаре, пази се от контузии, момче.
Не се напъвай като гладен на сране, а си пази кръста, че ако се контузиш после няма да тренираш нищо дълго време.
Краката можеш да тренираш всяка тренировка ако толкова ти се тренира, но с по 1 упражнение само, иначе си го търсиш.
Никога не търси болка като тренираш! Ако има такава значи нещо не е наред.

И какво установих накрая,че това имам  Мускулна треска в дълбоките гръбни латерални флексори или дългите гръбначни мускули.

Мале голям ентусиаст. Два пъти в седмицата крака. Няма лошо твоя работа. Но на 16 години да си натоварваш цалото тяло с тренировки за крака ми се струва неуместно. Нормално се появява и реакцията ан организма към претоварването и тя естествено тръгва от най-слабото място кръста. Не знам точно как разбра че техниката ти е правилна и всичко ти е ок. На 16 години вече всичко знаеш и 1 съвет не приемаш, хората с годи ни се учат на правилна техника и методи на трениране. Нормално е да имаш ефект от трениране но на каква цена?

казано от Мартин Марков на 24.02.12, 00:39:

Мале голям ентусиаст. Два пъти в седмицата крака. Няма лошо твоя работа. Но на 16 години да си натоварваш цалото тяло с тренировки за крака ми се струва неуместно. Нормално се появява и реакцията ан организма към претоварването и тя естествено тръгва от най-слабото място кръста. Не знам точно как разбра че техниката ти е правилна и всичко ти е ок. На 16 години вече всичко знаеш и 1 съвет не приемаш, хората с годи ни се учат на правилна техника и методи на трениране. Нормално е да имаш ефект от трениране но на каква цена?

Изобщо не знаеш дори колко тренировки за крака досега съм направил и колко клякания,за да ми говориш така.Краката са ми една от най-силните мускулни групи.Мога да ги тренирам и 3 пъти в седмицата и пак няма никакъв проблем за мен.Просто те вече са свикнали на натоварването.

24.02.12
11:18

хахахааххахахахаха йу аре соу фъни гай

Хаха ако под трренировка разбираш времето когато си проходил ок. Няма проблем. Тренирай ги ако искаш и 5 пъти за мен е все едно за теб си е. Но тогава не искай съвети за неща в които си убеден.

24.02.12
15:08

Крака могат и 4 пъти в седмицата да се тренират - въпросът е “как”... Ако искаш 2 пъти в седмицата - по 1 разновидност на клек (повечко работни, да кажем 4-5-6) и едно асистиращо - 3,4 серии. Това цялото 2 пъти в седмицата... когато се зориш и с някакви машини и тем подобни, си товариш нервната система и става мноого трудно, особено с възстановяването... Разновидност на клек, напади, тяга - това е.

24.02.12
20:12

Аз имах много голям проблем с бедрата - бяха ми много слаби и като физика и като сила. Но ми потръгнаха много добре като ги тренирах 3 пъти в седмицата - само клекове по 5 серии. Качих значителна маса в тях за малък период от време.Така че пробвай сам и ще разбереш !

Едната тренировка ми е Клек с щанга 5 серии,Хакен Клек,Напади
Другата ми е Клек с щанга,Напади,Задно бедро
Толкова ли е зле ...

24.02.12
21:19

Пробвай само преден и заден клек с по-големи килограми...

a + нещо напади,машинка ?

24.02.12
22:23

Аз мисля, че са напълно безсмислени. Тежки клекове и тяги това е за мен истината за базова сила и форма. Аз тренирам почти цялото тяло три дни в седмицата и ми няма нищо. Пази кръста, ако техниката ти на клек и тяга куца ще те боли.

Досега не ме е болял толкова кръста след клек и тяги.Техниката мисля,че ми е добра,а и не слагам колан,защото според мен няма смисъл стига техниката да ти е правилна !

25.02.12
12:28

Аз бих подходил така - преден клек + напади, а другата тренировка - заден клек. Simple as that :)

Колко пъти трябва да го кажа ? Едната тренировка ми е Заден клек + напади и прасец,Другата ми е Преден Клек +Задно бедро...

25.02.12
15:47

казано от Bojidar Yagodin на 24.02.12, 20:32:

Едната тренировка ми е Клек с щанга 5 серии,Хакен Клек,Напади
Другата ми е Клек с щанга,Напади,Задно бедро
Толкова ли е зле ...

Колко пъти аз трябва да го кажа?????? Махаш хакен, махаш нападите от 1-та тренировка, махаш машини за задно бедро....

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1