18.04.05
12:08
Пилешко месо 300г
кашкавал 100г
сирене фета 150г
домати 300г
краставици 300г
кисело мляко 200г
салата маруля 200г
ябълки 500г
моркови 500г
Сутрин
50г кашкавал
100г сирене фета
200г кисело мляко
200г ябълки
Обяд
Обилна салата (домати+краставици+200гр моркови)
200г пилешко месо
100г ябълки(1 ябълка)
Следобедна закуска
Ябълка
200г моркови настъргани
Вечеря
100г пилешко
200г зелена салата(с маруля)
50г кашкавал
300г моркови
Общо калории: 2038
Белтъчини 135г
Въглехидрати: около 100г
Мазнини: 90г
Стойностите са пресметнати чрез сайта www.healthyfood.info.bg
Моето тегло е 65кг,висок съм 167,но имам паласки и коремче.
:oops:
Това е първата диета,която изготвям и е вероятно да имам грешки.Ще благодаря на всички,които дадат мнение по темата!
Ами белтъка трудно ти стига до 135 според мен, но не знам. Аз това сирене фета не го знам, но никъде в менюто не виждам яйца и ядки, които са много важни за НВВМДиета, която според мен се опитваш да спазваш. Ябълките ги вкарай преди закуската(около 200гр.), , м/у обяда и закуската 50 гр ядки, и също със следобедните моркови можеш още 50 грама. Аз например ям фъстък заради високия белтък, въпреки че съм чувал различни мнения за фъстъците, а и отделно са трудноусвояеми. Не яж тази ябълка непосредствено след салатата и пилешкото на обяд. А, и още нещо, ти направо на кето искаш да минеш-вкарай 50 грама овесени ядки сутрин, че вечер ще виждаш звездички. Като цяло оценката ми за диетата ти е добра, ама май имаш нужда от още 1 леко хранене, което да зависи от часа на тренировката ти.
Успех!
За да не започваме всичко отначало, аз те съветвам да вкараш 80-100гр ядки в следобедната закуска и няколко варени яйца (само белтъци, ако се притеснявваш) преди лягане. По този начин ще повишиш и стойностите на протеина, които са наистина малки.
Успех
18.04.05
15:23
Благодаря и на двама ви.В сутрешната закуска ще включа пшеничен зародиш.Мисля че това ще нормализира нивото на въглехидратите.Едно яйце на ден няма нищо лошо и също ще включа като само се колебая мястото му през деня.За ядките имам колебания защото с тях ще кача доста калорийните стойности на режима(а нали преди всичко трябва да има отрицателен калориен баланс)
И едно въпросче:дали няма да е по-добре пиленцето(пълно с белтъчини да е сутрин след кардиото вместо вечер)
От утре почвам да експериментирам... :D
[quote author=“Busta”]И едно въпросче:дали няма да е по-добре пиленцето(пълно с белтъчини да е сутрин след кардиото вместо вечер)
От утре почвам да експериментирам... :D
Ами най-добре и сутрин и вечер :lol: Ако искаш евтин продукт, богат на белтък-извара...хапвай и нея!
18.04.05
16:57
Мисля че диетата е добра, но по-добре недей да смесваш млечни продукти с месо или въглехидрати, защото не могат да се усвоят добре от организма. Също така мисля, че да се храниш на принципа на разделното хранене е най-добре, защото не изключваш никакви групи храни. Когато изключиш някоя от храните, организма започва да си прави запаси и свалянето не е качествено. Като започнеш да се храниш нормално ще си върнеш много бързо свалените килограми, защото организмът ти ще иска да си набави бързо всички вещества от изключваната до този момент храна.
При разделното хранене, хубавото е че ядеш абсолютно всичко, сваляш малко по-бавно, но за сметка на това не качваш след това, защото не си създавал шокови ситуации за организма си. Спазвай 4 часа между храненията и няма да имаш проблеми:)
18.04.05
17:49
Само информативно...пресметнах,че с тези продукти в това количество излиза близо 8лв на ден яденето...Ще пробвам 2 седмици какви резултати ще има и ще видя дали си е струвало капиталовложението...
Ще почна от утре...близо 100лв ще заминат :(
:lol: Ако непрекъснато изчисляваш вложени пари спрямо резултати, май бързо ще се разочароваш. Нещата не се получават бързо. А ако вземем и вложения труд да си пресмятаме, то по-добре да се хванем на работа някъде..... :D Влагаш толкова средства, колкото можеш да си позволиш без притеснение - всичко останало граничи с манящина, а това не е много добре (относно другите аспекти на живота).
Не ти е лоша диетата като цяло, на твое място бих помислил само за намаляване на дела на наситените мазнини в полза на ненаситените.
Какво да правя ако нямам възможност да обядвам? Две ябълки? Кофичка кис. мляко? Моркови? Предложете ми нещо. Знам, че няма да е лесно при все, че не съм си изготвила още НВД, защото все още сортирам инфото, което в този форум е доста като обем. А и все още не съм се преборила с това да започна да тегля храната, която консумирами... :oops: засега само се ограничавам от страна на сладко, газирани напитки, алкохол, тестени изделия и всичко, което вреди на красивата и здрава фигура. Ако това ще помогне ще добавя, че не съм много мазна ха-ха 166/54. Благодаря ви.
[quote author=“vania”]Какво да правя ако нямам възможност да обядвам? Кофичка кис. мляко? Моркови?
Може и ядки,ама най-добре е месо!
10х kara, значи не ми остава нищо друго освен да си пекна 1 пил. пържолка на скарата вкъщи и да си я изръфам в офиса. :lol: :lol:
19.04.05
14:45
[quote author=“temenujka”]Мисля че диетата е добра, но по-добре недей да смесваш млечни продукти с месо или въглехидрати, защото не могат да се усвоят добре от организма. Също така мисля, че да се храниш на принципа на разделното хранене е най-добре, защото не изключваш никакви групи храни. Когато изключиш някоя от храните, организма започва да си прави запаси и свалянето не е качествено. Като започнеш да се храниш нормално ще си върнеш много бързо свалените килограми, защото организмът ти ще иска да си набави бързо всички вещества от изключваната до този момент храна.
При разделното хранене, хубавото е че ядеш абсолютно всичко, сваляш малко по-бавно, но за сметка на това не качваш след това, защото не си създавал шокови ситуации за организма си. Спазвай 4 часа между храненията и няма да имаш проблеми:)
Дам и аз дълго време мислех така, но понеже в момента уча биология и за разнообразие чета едни много яки учебници на английски по гастро ентерология и ензимология и се чудя що не съм ги прочел по-рано.
[quote author=“vania”]10х kara, значи не ми остава нищо друго освен да си пекна 1 пил. пържолка на скарата вкъщи и да си я изръфам в офиса. :lol: :lol:
Правилно. Най-готино е сам да си приготвяш храната. Поне знаеш какво ядеш
А ако офисът ти е около пл. Славейков-пекни 2 пържолки, че да ти правя компания :lol: 8)
Успех!