упражнения след раждане

27.02.12
20:43

Искам да ви задам един въпрос и ще се радвам ако получа повече инфо от специалисти. Аз съм кърмачка и бебето ми е почти на 5 месеца. Преди за забременея спортувах-джогинг поне 3-4 пъти в седмицата, упражнения в къщи, фитнес. По време на бременността правих йога за бременни. Сега обаче след раждането, разбрах, че е противопоказно да се спортува активно поради риск от спиране на кърмата. Вярно ли е това? Прочетох статията на Неда, но не разбрах дали има връзка между кърмене и спорт от медицинска гледна точка. Искам да вляза във форма, тъй като имам 10 кг за сваляне и ми тежат. Не мога да пазя и диета заради кърмата:( Предварително благодаря за отговора.

27.02.12
21:07

Ето статия, в която се пише за спорта след бременност. Мисля, че въпроса за кърмата е засегнат :)
http://www.bb-team.org/articles/3617_fitnes-sled-bremennost

Има много информация в сайта :) Потърси в търсачката с думата “бременност”

27.02.12
21:27

Аз имам две деца, 3 месеца след раждането на първото почнах да тренирам, а кърмих до 1г. и 4 месеца. При второто пък имах кърма до 4 месец, а в този период не съм тренирала. Знам че след тренировка се повишава млечната киселина, тя не е вредна, просто нагарча и променя вкуса на кърмата. Знам още че се препоръчват тренировките с малка интензивност. А ако искаш да правиш високо интензивни тренировки, то кърми преди тренировка или изцеди мляко, за да имаш за след тренировката мляко без повишена киселина, а след тренировка изчакай половин час и изцеди образувалото се мляко за да може да се образува нова кърма преди кърменето. Така че давай смело и тренирай спокойно!

27.02.12
21:32

Здравей Силвия,
По принцип се смята, че тренровката е някакъв вид стрес за организма на нетрениращите майки и като всеки един по-силен стрес е възможно да доведе до спиране на кърмата. В случая обаче става въпрос за човек , който е тренирал активно преди това, така че освен от полза от друго не може да ти една тренировка. Аз имам бебок на 8 месеца и от първия ден тренирам много активно и си имам кърма като чешма:), така че спокойно и не се връзвай на всичко.

28.02.12
13:22

Благодаря много! Ще разгледам и линка. Предполагам, че под тренировка с по мАлка интензивност имате предвид по-леки тежести и се изключва джогинг?

28.02.12
14:04

Няма проблем с тичането:) Единствено трябва да внимаваш с хидратацията, тоест да не се обезводниш много, защото ще намали количеството кърма. Най-добре тичкай навън за не повече от 10 мин и пий повече водичка:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1