22.05.12
19:00
Здравейте отново :) Доста отдавна не съм писал в дневника, поради липса на време, а и липса на нова информация около тренировките ми. Изпълних целта си и съм много доволен от резултатите, които постигнах - много по-дефинирани мускули, по-нисък процент на мазнините и по-голям обем на мускулите. Доста се изтормозих от диетата и тренировките, за това си дадох седмица почивка - без тренировки и с много чийтинг -бири, сладко, чипс и тн. Постигнах душевния мир, за сметка на леко скрита преса, но си заслужава :D Ще подновя тренирквите в близките дни, но все още нямам нови цели и план. За жалост ми се налага да замина за САЩ, а там едва ли ще имам времето и възможността да се храня както до сега. Обмислям да започна отново силови тренировки - 3 пъти на седмица, но имам някои нови травми, които май ще ми попречат да тренирам на пълни обороти. Това е от мен, стискайте палци и ми пожелайте да не остана кожа и кости в САЩ :D
ПС. Качвам една актуална снимка.
ПС2. Играхме ръгби в дъжда, за тва съм нагазил в тая голяма локва хахах
23.05.12
08:53
Това е от мен, стискайте палци и ми пожелайте да не остана кожа и кости в САЩ :D
Стискам ти палци да не станеш като плондер там. Масовата храна е ужас.
Дано все пак имаш възможност да тренираш.
23.05.12
14:03
Тези 8 хранения пробвай да ги съединиш и да направиш 4, максимум 5 от тях.
Може ли да се обосновиш?
Разбира се, няма нужда постоянно да вдига инсулина, пък и храната не се усвоява за 2 часа. Предимства на това хранене:
1) По-добра инсулинова чувствителност;
2) По-добра лептинова чувствителност;
3) По-добри тренировки - не си подут постоянно. Малко глад прави чудеса;
4) По-евтино (тъй като 8 хранения е оптимизъм да се усвоят всичките);
5) По-малък процент мазнини;
Като цяло най-важните са първите 2 плюса. Ако зависи от мен, съветът ми би бил 3 яденета на ден 2 от тях след тренировка. Според мен това е идеалният случай, но и 4 изглеждат много добре. 4 биха били златната среда.
24.05.12
13:25
Разбира се, няма нужда постоянно да вдига инсулина, пък и храната не се усвоява за 2 часа. Предимства на това хранене:
1) По-добра инсулинова чувствителност;
2) По-добра лептинова чувствителност;
3) По-добри тренировки - не си подут постоянно. Малко глад прави чудеса;
4) По-евтино (тъй като 8 хранения е оптимизъм да се усвоят всичките);
5) По-малък процент мазнини;Като цяло най-важните са първите 2 плюса. Ако зависи от мен, съветът ми би бил 3 яденета на ден 2 от тях след тренировка. Според мен това е идеалният случай, но и 4 изглеждат много добре. 4 биха били златната среда.
Съгласен съм от научна гледна точка.
Но все пак смятам, че е индивидуално!
06.06.12
03:23
Вече 10тина дни съм в САЩ. Чийтинга е неизбежен, но вече влязох в ритъм и си готвя дори за работа. В околността има само някакви детски площадки, но са неподходящи за тренировки. За сега тичам до работа и обратно - общо 40тина минути, на работа плувам около 30 мин поне на ден (спасител съм) и сутрин правя лицеви опори и коремни преси. Че съм отслабнал - отслабнал съм, но все още съм на ниво, а и съм заобиколен от 100 килограмови машини (говоря и за двата пола), тъй че е лесно да изпъкне човек :D
От 1 седмица разучавам къде има фитнес и как мога да започна отново с тренировките. Днес ми остана повечко време та реших да скаутна околността, като предварително бях разучил в google maps. Открих, че достатъчно близо са само две зали. В единия фитнес трябва да дам 200$ първоначална такса и после 30$ на месец - залата е от най-лъскавите и големите, с всички възможни екстри и глезотии, но мен това не ме блазни, а и е с около 10тина минути по-далеч. Другия е 210$ за цялото лято, като пак е доста лъскав и с разни виброфитнеси и не знам си какво, но е по-малък и като цяло ще ми е по-неудобен. Иначе пък е цял спортен комплекс с басейн, баскетболно, тенис и футбол игрища. Взех си едни талончета за безплатни тренировки и ще ги пробвам, но както и да го погледна сигурно ще избера по-евтиния. Няма как да не отбележа, че 2/3 от уредите в тукашните зали са предназначени за кардио упражнения, но е нормално, при положение, че за 2 седмици съм видял максимум 5 слаби и хубави момичета.
Да кажа нещо и за храната. Сутрин хапвам овесени ядки с доза протеин и Омега 3-6-9, на работа си взимам една кутия ориз с месце и го ям на 2 пъти, като се прибера хапвам месце или яйца. Отвреме на време си купувам бадемки, а отскоро почнах да си взимам и Cottage Cheese, демек американската извара :D По-вкусна е, но като й гледам цената и хранителната стойност май изварката е по-изгодна. Между тия хранения си хапвам и някви сладки почти редовно, но тва ще се промени!
И като за финал да ви задам едно въпросче... Откъде да си купувам прословутите евтини американски добавки ? Ходих вече в 2-3 магазина и мога да заявя, че в България си ги взимам дори по-евтино. Някой знае ли откъде да ги поръчвам?
В кой щат си спасител?
Аз миналта година съще бях в массачузетс заминах с High sierra pools.Имаше фитнес във всяка кооперация където бяхме нз при вас как е.
Качественна храна моеш да намериш в Whole foods но е скъпичко но все пак като знам че всеки студент гледа да пести всеки ходи в Wall Mart който е в пъти по евтин интересното е че се съм виждал една и съща стока да струва 2 пъти по малко в Wall Mart от други магазини .
За добавките и аз неможах да намеря евтини казаха ми един магазин но така и не го намерих затова ти остава да поръчваш от нета.
07.06.12
18:11
Чувствам се адски мощен! :D Вчера направих първата си тренировка от почти 20 дни и се чувствам много щастлив, липсваше ми натоварването от тренировките. От както съм тук имам проблем със съня и се събуждам няколко пъти на вечер, което е много нетипично за мен, но тая вечер за първи път се почувствах изтощен и си спах като бебе. Като за първа тренировка предпочетох базисни упражнения на около 60-70% от максималните ми тежести, но все още не съм много наясно с колко съм правил, защото всичко е в паунди. Бая се изненадах, че тая огромна, лъскава зала с всички възможни глезотии няма качествена екипировка. Като попитах единия инструктор къде има колан ми посочи многозначително един счупен леген наблъскан с всякакви изпокъсани и стари нещица - колани, тежести за тялото и др. Сигурно никой не ги ползва тия неща де, то там така като гледам се набляга на бицепсовото сгъване, а фактора за сила е лежанката, както на много места в България :D Както и да е сложих някакъв скъсан колан, който на два пъти ми се разкопча по време на тягата, а втория път дори ми продупчи тениската. Тренировката ми беше следната:
Лег - няколко серии до към 80-90кг
Клек - няколко серии до към 100кг
Тяга - няколко серии до към 140кг
Набирания
Кофи
Корем
Супер много впечатлих публиката с тягата си, дори 2ма ме питаха за някви съвети :D Ама няма как, то тука дисковете са огромни и 140 изглеждат все едно съм сложил 300, а ги вдигах с лекота. Общо взето имаше 1-2ма по-стабилни, всички другите се готвиха за плажа.
Иначе там си има всичко, мога да ида на фитнеса само с ръкавиците. Влизам, дават ми 3 хавлии, в банята има сапун за ръце, душ гел, лосион за тяло, пяна за бръснене и афтършейв.Ако си на кеф влизаш в джакузито или в саунта, ако ти се плува- плуваш в басейнчето, ако искаш да релаксираш отиваш в лобито да поцъкаш на playstation-a на една огромна плазма. Къде е виждал Бай Ганьо такива глезотии. Той е свикнал като иде на фитнес, да му мирише на кочове и да мята раждясали лостове. Днес ще ходя пак, надявам се да не се скова от някоя мускулна треска, че нямам аспирин и не знам къде има аптека наблизо. За сега усещам само напрежение в кръста.
@Павел - в тоя район няма много фитнеси, този ми е най-близкия и е на 25 минути пеша. Иначе съм в Мериленд с RSV Pools. От храната съм доволен - пазарувам от Giant. Месцето не е лошо и върви около 4-5$ на килограм за свинското и малко повече за пилешкото. В сравнение със заплатите храната е супер евтина. Освен това като си направиш по една карта за всеки магазин, ползваш огромни отстъпки. Зависи какво си купуваш де, но ние 2 пъти ходим повечко хора да пазаруваме и единия път от 150$ стана 120$, а другия от 100$ стана 80$.
@MEADOW - ще потърся, мерси ^^
Мнението беше редактирано от Станислав Бърдаров на 07.06.12 18:14.
body building.com бе брат, какво има да го мислиш за добавките :D
Остави ги ти тея джакузита, лежанки и не знам си какво.... Аклиматизира ли се, рускини и румънки има ли, това ме интересува (devil)
07.06.12
19:10
Рускини има, ама са зле.. тъй де едната ми е в сметките ама е резервен вариянт хахах :D Добре, че имам познати българки от Варна наблизо, че ще се побъркам да гледам дебелани цяло лято. Абе във Вашингтон ще има хубави жени, всички това ми казват. Казаха ми, че тука ще сме вървежни - високи, слаби и тъмни(бая се попрепекохме на тоя басейн хахах ) , а и общо взето ни харесват акцента :D Тъпото е, че 2 литра Jack Daniels в кой да е магазин е към 30$, а в дискотеката 700мл е 250$.. да не говорим, че и входа е от 20$ нагоре :( Чакам вече с нетърпение да излезем на някое клубче, че не сме излизали никъде. То и няма къде де, явно тук в тоя 200 000 град не им трябват дискотеки...
250 $ за бутилка.... явно не е студентска тази дискотека... Навсякъде, където съм бил на International party е евтино. Явно се хвърляте на големите клубове ;)
20.06.12
07:46
Здрасти на всички :) Реших да драсна нещо относно тренировките, храната и моментната ми форма. Вече редовно си посещавам фитнеса, все още правя общи тренировки и нищо специално. Правя многоставни упражнения и тук там изолиращи. Все още не мога да вляза в ритъм и след всяка тренировка имам адска мускулна треска, особено ако взема да товаря малко повече. Последно правих клекове и вече 3 дни съм куц. За утре планирам една тежка тяга да ударя, че вече в 2 тренировки стигам до 130-140кг и кръста ми е горе долу в кондиция. Клековете са ми голяма мъка още, но след още 1-2 тренировки и на тях ще свикна. Като цяло силата ми е спаднала, но утре ми пристига една кутийка Jack3d и се надявам да ми даде поне малък тласък в тренировките. И като стана въпрос за тоя продукт - ДМАА забранен ли е още в България ? До колкото си спомням бяха изтеглили всички продукти от пазара с тая съставка.
Относно храната - старая се да спазвам някакви норми на хранене, доколкото ми е възможно. Нетипично за мен, все още набивам бая въглехидрати и най-вече ориз, предполагам точно заради това корема ми стои постоянно издут. Доста изчистих мазнинките, но трярбва да отбележа, че почти всеки ден плувам общо към 1+ час. Друг плюс от това е, че имам много повече въздух от преди, направо се чувствам като русалка в тоя басейн :D Не си набавям достатъчно протеин, но чакам и едно Голд стандартче и ще оправим нещата. Общо взето ям яйца, месо, ориз, овесени ядки, зеленчуци, плодове, бадеми и извара(cottage) ама има и чийтинги тук там. Купих си няколко протеинови вафлички за след тренировка, те пък толкова вкусни излязоха.. направо кеф за душата. Мисля да си накупя още и като чийтвам, да чийтвам със стил :D
Толкова засега от мен ! До края на седмицата се надявам поне още веднъж да пиша нещо и ще гледам да е по-подробно.
Мнението беше редактирано от Станислав Бърдаров на 20.06.12 07:48.
20.06.12
12:39
Ще чакаме и снимки :), иначе за добавките си ги поръчвай от бб.ком и подобните.
22.06.12
03:46
Здравейте! Искам да си дадете мнението за един “проблем”, който ме тормози от около седмица-две. Знаете, че лятото доста хора губят апетит и съответно телесно тегло. При мен явно това явление не е в сила и ям като невидял по цял ден. Целта ми в момента е по-скоро дефиниция на тялото, а не обем и постоянния апетит изобщо не ми помага. Ям много въглехидрати и най-вече ориз, което е много нетипично за мен. Примерно днешното хранене е следното: 2 грейпфрута, 2 купи с овесени ядки, 2 дози протеин и за целия ден една голяма тава с ориз и зеленчуци + 3 пилешки гърди, а е още 20:30 тук и сигурно ще трябва да хапна пак нещо преди лягане. Просто си ям порцийката и чувствам животински глад и мозъка ми се изключва и слагам 2ра, 3та и тн. Аз си го обяснявам с това, че плувам доста, а до колкото съм чувал, плуването гори много калории и може би тялото ми реагира на това с постоянен глад. Писна ми да съм подут като плондер по цял ден ! Как да контролирам апетита си ???
Контролирай го със свинско, яйца и по 250 гр масло на ден....
Абе аз,че ям...ям масло,но това бие и моя рекорд :D
22.06.12
10:38
Жика, колко манатарки бебета ще поеме 250 гр масло ?
И много и малко.. ;)
22.06.12
10:52
И много и малко.. ;)
Е, ти почна все едно прогнозата за времето четеш...Питам щото имам 250 грама масло, ся си търся манатарки бебета и да знам горе-доле колко ми требат :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.06.12 10:56.
Ми да де :)
Аз като отивам да подпийна и да похапна някъде,се уповавам на Минчо Празников на прогнозите...’‘Днес не се очакват валежи,ама си вземете чадърите за всеки случай..’’ ;)
ПП: Е ти по-лесното си го имаш,ама трудно ще намериш манатарки,и то бебета...ако намериш,сложи към 1,5 кила! :)
Мнението беше редактирано от Jikata на 22.06.12 10:56.
22.06.12
10:58
Е ти по-лесното си го имаш,ама трудно ще намериш манатарки,и то бебета...ако намериш,сложи към 1,5 кила! :)
Язък, аз си мислех, че имам по-трудното...домашно бито масло...остава да набарам някакви цигани-берачи на манатарки и да имам 15 кг ;)
23.06.12
04:01
МНОГО съм ви благодарен, че ме подсетихте за гъбките! Бях забравил, че си взех една тарелка преди 2 седмици и днес толкова сладко си ги хапнах, че още утре ще отида да се снабдя с още.
Витански, на теб специални благодарности защото днес си хапнах стабилно масълце и не съм си и помислял да ям в несвяст както става последните дни!
Днешното хранене беше ориентирано само към протеин и мазнини, но времето беше много добро и предположих, че ще се плува стабилно, та заредих сутринта стабилно и с въглехидрати.
Закуска:
1 грейпфрут
2 купи овесени ядки+2 дози протеин+ Омега 3-6-9
През деня:
2 големи пилешки гърди на тиган с масло, задушени гъбки в масло, задушени броколи и карфиол в масло и отделно 1 бучка към 50гр масло.
Вечерта:
7 яйца(5 жълтъка) + моркови и репички.
Сега хапвам бадемки, около 100гр мисля да изям.
Трябва да отбележа, че тук маслото е доста скъпо и не докарва на нашето. Много по-блудкав вкус, да не говоря, че е отвратително за готвене. Ще купя още пакетчета, но от други фирми и ще сравнявам. Още веднъж мерси за съветите! Утре ще правя клекове, мисля да се понатоваря както си му е реда, ако кръста ми го позволи естествено, че от тягата съм гипс :D Утре ще пиша пак ^^
24.06.12
03:44
Все пак не успях да изкъртя клека, както ми се искаше. Една стара травма в коляното взе да се обажда, а и кръста ми е супер опънат още и не успях да сложа повечко килца. Днес пак плувах доста и усещам как имам много повече въздух от преди. Ето и тренировката:
Клек - 8х80кг, 8х90кг, 5х5х100кг
Лег прес - Бая дискове сложих, не съм ги смятал колко паунда са - 4 серии
Напади - 4х8 с 15кг
БГ Клек - 2х8
Корем
Храната днес беше добре - 1 купа овес, 1 грейпфрут и 1 доза протеин сутринта, през деня към 400гр пилешко със задушен карфиол, 2 дози протеин след трен, сега хапнах 7 яйца с масълце и ще бодна малко бадемки по-късно. Вчера уж 100гр бадеми щях да изям, а изпуках цялата кутийка (250гр) -.-
И като за финал ще кача една снимка на фитнсечето ми, много симпатично и приятно местенце :)
ПС. И като бонус качвам една снимка, на която попаднах в един местен вестник :D Витански, или си станал известен в Америка, или намерих изгубения ти брат близнак : )))))
25.07.12
18:21
Съжалявам, че пиша толкова рядко, но наистина нямам време. Ще напиша набързо как тренирам и какво правя в момента. Успявам да тренирам 3, максимум 4 пъти в седмицата, храната е шок и ужас, но за сега държа фронта :) Тренирам интуитивно, като наблягам силно на основните многоставни движения. Става нещо като сплит с 1 основно упражнение. Ето и тренировката:
Ден 1:
Лежанка 5х5 на 90% г/д
Повдигане на дъмбели с горен наклон 4х6-7
Флайс
Кофички с тежест
Ден 2:
Клек 5х5 на 90%
Лег преса 4х6
Напади
Подскоци с тежест
Разгъване/сгъване на машините
Ден 3:
Тяга 5х5 (Понякога правя 5,4,3,2,1)
Гребане с щанга
Набиране с тежест
Пуловър
Хиперекстензии
Корем правя всеки път, рамото го правя на 4тата тренировка ИЛИ на 1вата с гърдите го доизпомпвам леко.
Храната е добре 1 седмица и после 1 седмица пукам понички на килограм хаха :) Добавките в момента са витаминчета, протеин, jack3d и чат пат взимам омега 3-6-9. Това е от мен засега, ще гледам да ъпдейтвам по-често !
ПС. 185кг (:
Мнението беше редактирано от Станислав Бърдаров на 02.09.12 15:58.
02.09.12
16:21
Ох, толкова се отнесох в работа и други занимания, че забравих да пиша тук. Ще направя един обобщителен пост за престоя ми в САЩ до момента, без да навлизам в особени подробности. Като цяло съм сравнително доволен, успях да си задържа силата и формата на добро равнище и няма да ми се налага да наваксвам много като се прибера. Около месец-два хардкор тренировки и диета и ще съм по-добре и от преди! Дори подобрих доста лежанката си и сега е по-силна от преди, а тя си ми беше много куца!
Тренировката ми е съсредоточена върху основните движения - тяга, клек и лег. Старая се да правя 4-5 тренировки, но понякога успявам само 3, което не пречи да дам всичко от себе си и да съм скован от мускулна треска през цялата седмица! Променям тренировките интуитивно и се старая нито една да не е абсолютно еднаква с предходната.
Храната е на добро ниво в момента. Ям между 700гр и 1кг месо на ден, като добавя и другите работи се събира доста добро количество протеин. Изгубил съм само 1кг, но пък май %мазнини е по-голям. Горе-долу 2кг мускулчета трябва да връщам :( Към 2 пъти на седмица чийтвам жестоко с квото ми падне, което не ми се отразява добре и после ми се налага да компенсирам с още по-тежки тренировки хах.
Това е засега, съжалявам, че нямам повече време да опипа по-подробно.
Мнението беше редактирано от Станислав Бърдаров на 29.01.13 12:27.
29.01.13
13:13
Здравейте, машинки :) От много време не съм писал в дневника си, може би защото напоследък не тренирах систематизирано, а и храната беше компромисна, т.е. нямаше нищо интересно за писане. Ще обобщя набързо какво се случи в последните месеци:
-Зимата беше много тежка: разтежение на крака от ръгбито, навехната китка, болки в кръста и за капак на всичко плексит :( Изключително много усилия положих да задържа силата и формата си.
-Плана ми беше тая зима да изкарам тоя прословут “основен период” и да кача някое килце, че чистото покачване взе да ме затормозява много. Естествено още в началото плана ми се обърка и се наложи да изчистя възможно най-бързо и ударих една строга въглехидратна ротация за около 2 месеца (без нито едино чийтинг хранене!). После влязох отново в основен период и в момента съм 92кг, сравнително чист съм все още, има следи от преса, а нали знаете поговорката “If your abs are showin’ you ain’t growin’ ” :D
-След много усилия отново мога да кажа, че пак съм в добра силова форма(да не кажа по-добра от преди), при положение, че имах почти цял месец на легло. Вчера например правих 3х7 избутване на дъмбели на горен наклон с 50кг дъмбели, а преди 4-5 месеца беше немислимо над 40к. Лега на 5х5 ми е поне 115кг вече, тягата 5х5 поне 170, клека поне 120. Казвам поне защото тренировките ми не са строго 5х5, а са видоизменени. Пак са със силов елемент и винаги се въртят около лег, клек, тяга, военна, но има и други упражнения.
Бъдещи цели: Не робувам на кантара, но за цел съм си поставил 95кг, предполагам до 1 месец ще ги кача и след това доста време ще съм на НВД или въгл. ротация. Мисля, че не съм изцедил всичко от 5х5, но сякаш имам нужда от промяна, за това мисля да започна Тежко-Средно-Леко като опорна точка ще ми е дневника на Димитър Михайлов (наистина съм впечатлен от тренировките му). Главна цел ми е силата, но този път много ще внимавам колко и как вдигам, че не искам да вляза в бокса за 2ри път.
Ще се старая да пиша по-често в бъдеще, това е от мен за сега.
29.01.13
13:24
Умната с програмата ;) Много тежка и е добре първите две седмици да не се изсилваш с бройката на трисетите, особено за големите групи.
Ако има нещо - ще помагам :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.01.13 13:28.
Здравейте, машинки :) От много време не съм писал в дневника си, може би защото напоследък не тренирах систематизирано, а и храната беше компромисна, т.е. нямаше нищо интересно за писане
Или може би,защото нямаше кой да ти напомни за бб-тийм :D :D :D
29.01.13
20:03
Хахаахха ако щеш ми вярвай, мислих да го напиша :D
01.02.13
22:30
Тъй като няма какво да правя в момента реших да ви опиша тренировките си в момента. Тренирам по сплит, но като цяло винаги акценирам на силовите упражнения и добавям някакви изпомпващи накрая. Целта ми е да поддържам силата си и да кача ММ с повечко ядене. Сплита е с 4 тренировки и избрах да почивам по един ден между всеки 2, тоест го завъртам за 6 дни и тренировките не съответстват всеки път на един и същи ден от седмицата. Ето го и него, като ще добавя тежестите, които използвах тази седмица (ще пиша само работните серии, без загряващите):
ГЪРДИ
5х5х 50кг дъмбели - избутване с горен наклон (всеки път сменям 1вото упражнение, понякога започвам с хоризонтален лег, понякога с горен лег)
5х5х 100кг лежанка
3х8х 20кг флайс
Кофи почти до отказ+лицеви до отказ без почивка между тях
Малко пулоувър
1 упражнение бицепс
КРАКА
5х5х 120кг Клек
3х8х ~200кг Легпреса
3х8х 20кг дъмбели -Напади
3х8х 10кг дъмбели -Български клек
Сгъване/Разгъване на машини без почивка
5х до отказ - прасец
-
1 ДЕН ПОЧИВКА
-
РАМЕНА
5х5х 35кг дъмбели - военна, седнал
5х5х 60кг обръщане с избутване нагоре (нз как се казва :D )
3х8х 12кг дъмбели - повдигане в страни
3х8х 50кг хеликоптер
3х8х 14кг дъмбели -задно рамо
1 упражнение трицепс
ГРЪБ
5х5х 160кг мъртва тяга
4х8х 70кг гребане с щанга
4х10 набирания (без тежест)
3х8х 40кг дъмбели- гребане
5х10х 100+кг повдигане за трапец
Няколко серии вакумки за корем
-
1 ДЕН ПОЧИВКА
-
Не е нищо впечатляващо, даже може би е зле като цяло, но идеята е да се изцеждам бая на първите 1-2 силови упражнения и после само да довършвам с някакви стандартни. За сега наистина се чувствам разбит :D Иначе аз съм си я сглобявал по усет. Харесва ми, че имам свободата всяка седмица да променям второстепенните упражнения. Корема съм го ограничил до няколко серии вакумки, колкото да не изпъква от многото храна, като започна да чистя ще го включа 2 пъти на седмица. Ръцете не са ми приоритет и никога не съм имал отделна тренировка за ръце и без това изпреварват всичко друго.
Резултата до момента е, че наистина поддържам силата, дори съм по-силен в някои основни движения. Теглото се покачи с около 7кг за 2 месеца и нещо, но това се дължи по-скоро на многото храна. Приемам достатъчно протеин и наблягам на въглехидратите, като напоследък много рядко ми се случва да хапна и нещо сладко. Ще изчакам да ги закръгля на 10кг качени и приключвам за тая година с основния период и започвам да чистя. Това е за сега, скоро започвам една баш силова програма и тогава ще пиша доста по-често и ще ви се оплаквам как не ми минава мускулната треска :D
като напоследък много рядко ми се случва да хапна и нещо сладко
хммм рядко!?!?! Лъжеееец :D :D :D :D (devil)
29.05.13
00:48
Навик ми стана да пиша през 4 месеца ама по-добре рядко отколкото никога :D
Вече 4-5 месеца съм в Естония. Уча в полицейската им академия и имат много добра спортна база, та се сцепвам от всякакви видове тренировки - най-вече силови, но напоследък и доста кондиционни. Общо взето откъм тренировка не се оплаквам, супер добре ми подейства тоя престой и съм много доволен от напредъка си във всяко отношение. В момента съм 90тина килограма, под 10% мазнини съм със сигурност, тоест запазих теглото си, но свалих доста мазнините (в сравнение със зимата, когато стигах до 92кг, но доста подпухнал). Доволен съм от първите си периоди на качване и сваляне. Преди си стоях постоянно чист, но и прогреса беше нищожен.
Та сега на въпроса. Бях доста зает в писане и учене напоследък, но в свободното си време четох и доста странични неща. Общо взето се образовах малко повече в сферата на храненето.
С много интересна концепция ми се стори режима “Lean gains” -> http://www.bb-team.org/articles/4006_dietichna-sistema-chist-prirast-leangain и макар много екстравагантен според стандартния ми начин на хранене, ми се стори подходящ за изпробване.
Вече 2 седмици гладувам 16 часа на ден, тренирам на гладно, а в останалите 8 си приемам всички необходими калории. Сметнах си калорийния баланс и си водя бележки какво и кога съм ял, но може би ако го правя тук ще е по-добре, тъкмо мога да получа и някой друг съвет от феновете на периодичното гладуване (знам, че сте много).
В тренировъчен ден (високовъглехидратен) приемам 3500 калории (+/- 200) :
600-700гр свинско, 200-250гр кафяв ориз, 5-6 яйца, кашкавал, плодове, бадеми, поне 200гр котидж (извара)
В нетренировъчен ден (нисковъглехидратен) приемам до 3000 калории:
600-700гр свинско, 5-6 яйца, повечко кашкавал и бадеми, котидж, малко овесени ядки.
За сега всичко е супер, май наистина работи диетката. С глада почти свикнах, първоначалната криза мина. Корема ми никога не е подут и сякаш усвоявам по-добре храната. Щангите си ги мятам яко, глада не пречи. Малко се притеснявам да не почна да губя и мускулчета ама си взех една кутия - Muscletech Nitro Amino FX,та дано помогне. Пия си и суроватъчен протеин след тренировка и доста витамини.
Ако имате някакви мнения относно диетата ще се радвам да ги прочета. Освен това ми е интересно защо в статията пише, че не се ядат ядки. Аз си ям и не виждам причина да спирам, пасват си ми на макросите и калориите, а и 50гр бадеми няма да ме съборят я. Ще гледам да драскам по-често и да си водя записки до колкото ми е възможно.
29.05.13
01:24
Супер дневник!
Успех ти желая ,ще почна да го следя :D
31.05.13
18:19
Ами аз си ги сменям тренировките много често, както винаги си наблягам на клек,лег,тяга,военна преса.
Примерно вчерашната тренировка ми беше:
Мъртва тяга 5x6x150kg (вече се старая да са 6-7 повторения при многоставните, такива са указанията за тренировка при Lean gains)
Набиране с тежест 5х10х15кг
Няколко серии гребане с щанга- 80кг
Пулоувър 3х8х25кг
Включил съм спринтове, често тренирам на боксовите круши, блъскам с един голям чук една голяма гума, често я обръщам из залата хахах. Имам клипче :D -> https://www.facebook.com/photo.php?v=4287132030965&set=vb.1666369848&type=3&theater; (заеби стойката и всичко хахах)
Гледам как тренират боксьорите в залата и понякога след силовата тренировка правя и една сбита боксьорска. Абе тренирам си общо взето, не съм се заседял за повече от няколко дни.
31.05.13
18:35
Мислите ли, че трябва да включа някакво хранене около 2 часа преди тренировка (до 20% от дневните калории) или да си тренирам на 16 часов глад ? От какво най-добре да е съставено това хранене?
според мен на гладно е най айляк и после да се натъпчеш мошно :Д , така правя аз
23.11.13
22:28
Здравейте, отдавна не съм писал, защото нямам много свободно време. Набързо ще разкажа какво се случва с мен. За лятото имах 5-6 тренировки и никакъв режим, знаете как е в разгара на сезона, особено в Слънчев бряг. Около края на септемрви започнах усилени тренировки за възстановяване на силата най-вече. В момента съм по-силен от преди и с няколко килограма по-тежък, но не напълно изчистен.
5х5 на тягата вече ми е 180кг, макса все още не съм го пробвал, но вече имам 3х200кг и 2х210кг. Може би следващата седмица ще пробвам 1х220кг. Жалкото е, че нямам колан и не искам да си правя експеримени на тези килограми. Ще видим как се чувствам следващата седмица.
Ето едно видео.
http://vbox7.com/play:7514e33a2b
Мнението беше редактирано от Станислав Бърдаров на 23.11.13 22:31.