Любопитно за Coca cola

LE

22.04.04
16:44

Това го прочетох в клубовете на dir.bg и ми се стори интересно и го копирах и тук :wink:

Пиеш ли кока-кола?

Няколко интересни факта за колата, които със сигурност не си знаела.

1.В много американски щати пътната полиция винаги има в патрулката си 2 галона Кола, която й служи за измиване кръвта от платното след катастрофи.

2. Направи си експеримент – сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.

3. За да почистиш тоалетната чиния, излей в нея кутия Кола и... не пускай водата до 1 час. Лимонената киселина в Колата ще премахне петната от фаянса.

4. За да премахнеш ръждивите петна от хромираните джанти, изтъркай ги със смачкан лист алуминиево фолио, накиснато в Кола.

5. За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия Кола и тя ще изчезне.

6. За да развинтиш ръждясал болт, намокри парцал с Кола и го обвий около болта за няколко минути.

7. За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка Кола, добави прах за пране и изпери в пералнята както обикновено.

8. С Кола можеш да почистиш прозорците на колата от прах.

За твое сведение - активният ингредиент на Кока-Колата е фосфорната киселина. Нейното рН е равно на 2.8. За 4 дни тя може напълно да разтвори ноктите ти. За превоза на концентрата камионът, с който се пренася, трябва да бъде оборудван със специални платки, предназначени за предпазване от висококорозивни материали. Дистрибуторите на Кола вече 20 години я използват за почистване на моторите на камионите си. Все още ли искаш бутилка Кола?

23.04.04
12:40

E tova ne go znaeh. :) Po princip vsi4ki gazirani napitki sa laina! Az naprimer zastoto imam slabo garlo i 4esto me boli napravo sam gi namrazil :twisted:

26.04.04
18:24

xexe тез неща старите тенекиджии откога ги знаят... ;-)))

26.04.04
22:26

Аз кат бях малак веднъж ми падна един млечен зъб и го потопих в чаша с малко Кола. Забът не беше малак, а се разтвори за нула време. А и един приятел на баща ми пеше кола всеки ден /беше на командировка в Сингапур за няколко месеца, а там Колата е по-евтина от минералната вода/ и се върна с 31 пломби, а преди това емал 2. Всеки път когато пия кола след това или ли мия зъбите обстойно или дъвча Орбит и след това си ги мия/като имам възможност/.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1