14.10.13
07:09
13.10.13/неделя
Хранене:
8:00 палачинки от 3 яйца* и банан + зелен чай с мед*
13:00 камембер + годжи бери
20:00 миш-маш + ябълка*
Добавки:
3xNow Foods, Ultra Omega-3, 500 EPA/250 DHA - с храненето сутрин и вечер
Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU - вечер
Now Foods, Zinc Picolinate, 50 mg - вечер
Trace Minerals Research, Mega-Mag, Natural Ionic Magnesium with Trace Minerals - преди лягане
Движение: Бистрица-Железница и обратно по Панорамната
Коментар:
15.10.13
08:21
14.10.13/понеделник
Хранене:
7:00 шейк от 3 яйца*, мака*, какао*, брашно от рожков* и канела + ябълка*
12:30 орехи* + годжи бери*
20:00 пълнени чушки + тахан от тиквени семки
Добавки:
Trace Minerals Research, Mega-Mag, Natural Ionic Magnesium with Trace Minerals - преди лягане
Движение:
стречинг (5:20-6:00)
фоумролване с новата ми придобивка (18:30-19:00)
Коментар:
16.10.13
09:07
15.10.13/вторник
Хранене:
7:00 S&G power shake (http://strengthandgrace.eu/?p=266) с кокосов крем* вместо конопа + ябълка*
13:00 печена риба + чушки с яйца и сирене
21:00 сусамов тахан с мака*
Добавки:
Движение:
йога клас (18:30-20:00)
Коментар: не
17.10.13
08:51
16.10.13/сряда
Хранене:
7:00 шейк от 3 яйца*, мака*, какао*, брашно от рожков* и канела + ябълка*
12:30 орехи* + авокадо
18:00 годжи бери* + какао*
22:30 биволско кисело мляко + малко камембер
Добавки:
Движение:
тренировка катори - кенджуцу, яйджуцу, малко бо - запознаване (19:30-21:30)
Коментар:
1. След тренировката въобще не бях гладна, обаче видях това мляко в магазина - ми не става, нищо общо с домашно подквасеното. И сиренето го изядох, за да си оправя вкуса:)
2. Нещо ми липсва по отношение на координацията, задачка - да потърся нещо подходящо, с което да си допълвам/подпомагам тренировките - Фелденкрайс?
17.10.13
10:51
:)
Аз бих разделил “тренировките” на 4 трудности - никаква, ниска, средна и висока. Е, не съм го измислил аз.
Колкото по-висока е трудността(кросфит, 10х10, суперпауър йога ги пишем в графата с висока трудност), толкова по-важно е как нещата изглеждат и количественото им измерение.
Колкото е по-ниска трудността(фелденкрайс е в графата никаква трудност, докато йогата(в някакъв смисъл), primal move и тем подобни са в ниската трудност), толкова по-важно е какво усещаш. Например при фелденкрайс упражненията имам клиенти, които ги правят в “пълен обем”. Имам такива, които ги правят в половин обем. Имам такива, които едвам се движат, а имам и такива, които само си представят движението. Общото е, че всичките имат една и съща цел - да усетят тялото си и да му позволят да се движи свободно.
Системата е страхотна и бих се радвал ако поне един път седмично си отделяш половин час за такъв тип упражнения. Не съм сигурен обаче, дали точно това е отговора на въпроса ти. След като си усетила тялото си и си му дала свободата която иска, тогава идва реда да я предизвикаш с по-трудни тренировки(разбирай такива с ниска трудност). Тук отново целта не е да се натовариш, но изходните положения са по-разнообразни, обема на движение е по-голям. Пак не се задъхваш(ако си в правилната интензивност) и имаш възможност да се координираш.
Бих ти препоръчал Intuflow на Scott sonnon или primal move на Peter Lakatos.
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 17.10.13 10:55.
18.10.13
09:34
Благодаря, Цветане!
То и аз не съм сигурна какъв е въпросът, но все пак постът ти ми дава насоки за размисъл, до които не бях стигнала:)
Мислех си да ти пиша така или иначе, обаче имам затруднения с формулировката на желанията си.
Проблемът ми е, че ми липсва нещо във връзката между съзнанието и тялото - координация?
Поради тази причина ми е много трудно да си уча комбинациите от движения в бойното изкуство, с което се занимавам.
Ясно ми е, че трябва да ги повтарям повече, просто ако има още нещо, което мога да направя за подобряване на ситуацията, бих искала да го открия.
А причината за проблема според мен е, че нямам двигателни навици - до преди две години не съм се занимавала с никакъв спорт или каквото и да било движение, за което няма физиологична причина.
18.10.13
09:38
17.10.13/четвъртък
Хранене:
8:00 палачинки от 3 яйца*, банан и канела + зелен чай с мед*
13:00 орехи* + годжи бери* + какао*
21:30 пилешко бутче + салата от домати*, краставици* и козе сирене*
Добавки:
Движение:
стречинг + фоумролване (5:30-6:00)
йога клас (18:30-20:00)
Коментар:
02.11.13
09:21
Резюме:
След 6 седмици от настоящия експеримент (намаляване към спиране на месото, без кафе, повече сурова храна, плодове, зеленчуци, супер храни, подправки), храненето изглежда така (усреднено):
калории 1730, м/в/п - 60/26/14, т.е. средно 114 г въглехидрати, 64 г протеин на ден.
За този период хранения с месо имам около 4-5 седмично, за сметка на това повече млечни (жълти сирена).
Зърнени и ориз засега почти не съм включвала.
Добавки:
Solgar, Folic Acid, 400 mcg
Now Foods, Mixed Tocopherols Vitamin E
Движение:
Два пъти седмично БИ + 2-3 пъти йога + intu flow, без тренировки с тежести.
Коментар:
1. Визуално не откривам особени разлики, може би малко по-омазнена изглеждам, но това се получава като нямам тренировки с тежести, кг - 52,5.
2. Липсата на кафе не усещам по никакъв начин.
3. Върна се усещането за глад между основните хранения, което беше изчезнало при leptin reset протокола.
4. От време на време спадове в енергийното ниво - като по-горе.
5. Закъснение на цикъла с 5 дни, през които бях гладна почти постоянно - досега не ми се беше случвал ПМС, но явно е това, макар и без други оплаквания.
За следващите две седмици:
1. Спирам съвсем месото.
2. Започвам да включвам зърнени/ориз.
3. Увеличаване на закуската за сметка на повече мазнини - разбирам идеята за минимално хранене сутрин и през деня, но не успявам да се адаптирам.
От 15.11.2013 пълно изключване на животински продукти, включително рибено масло и другите добавки с желатинови капсули.
02.11.13
17:52
Два пъти седмично БИ + 2-3 пъти йога + intu flow, без тренировки с тежести.
Някои хора съвсем не понасят как говори Сонън. Единия начин да избягаш от това е да сменяш постоянно “продуктите му”(които са доста близки), друг начин е да правиш follow along клиповете на TacFit(те нямат говорене), а третия начин е да си правиш сама упражненията и въобще да не си го пускаш.
Ти как се справи с това?
03.11.13
19:58
Изобщо не ми е хрумвало да ме дразни как говори:)
Ако пробваш да ходиш 5-6 пъти на класове по йога при различни преподаватели, много лесно се приспособяваш към странен тембър и всякакви странности в говора.
Малко ми е неприятен визуално, но не е болка за умиране.
Иначе ще пробвам и другите варианти, засега съм на този за начинаещи.
Като упражнения са много лесни, но аз принципно си имам проблем с координацията и не всичко ми се получава.
03.11.13
20:09
02.11.13/събота
Хранене:
8:00 фъстъчено масло* с мака* + зелен чай с мед*
13:30 крем-супа от карфиол + чушки с яйца* и сирене*
18:30 фъстъчено масло* + печена тиква
Добавки:
Движение:
фоумролване + стречинг (7:00-7:30)
катори - куми джо (11:00-12:30)
Коментар:
03.11.13/неделя
Хранене:
6:30 палачинки от банан + 3 яйца* в кокосово масло*
10:30 ябълка*
13:30 ръжен хляб ММ + панир
18:30 печена тиква
Добавки:
Движение:
преходче от ЦПШ до някъде над хижа Мальовица и обратно - общо 7 км
Коментар:
05.11.13
10:12
04.11.13/понеделник
Хранене:
6:30 палачинки от банан + 3 яйца* + канела в кокосово масло*
14:00 пюре от авокадо с какао* и брашно от рожков*
16:30 ябълка
20:30 ръжен хляб ММ с масло* (гхи) и маслини + сусамов тахан с мака*
22:00 ябълка*
Добавки:
Движение:
шивананда йога клас (17:45-19:00)
Коментар:
Сдобила съм се със сенки под очите - много видимо, не се сещам някога да съм изглеждала така, независимо от часовете сън.
И тенът ми върви към белезникаво...
Възможно е и да си въобразявам, защото си имам една идея, че вегетарианците изглеждат бледи и изтормозени:)
Което не си го измислям, тези, които познавам, така си изглеждат, като това може да няма нищо общо с начина на хранене.
Ако изглежда, че се задълбавам в някакви дребнавости - така е:) Старая се специално.
Движение:
От впечатленията, които имам върху системата на Шивананда (за съжаление най-разпространената в страната), тя е далеч от съвършена - при тях ги няма детайлите в позите, не се набляга на коректното им изпълнение и като ги попиташ, дори не могат да ти обяснят защо ги изпълняват неправилно. ;)
Коментар:
Сдобила съм се със сенки под очите - много видимо, не се сещам някога да съм изглеждала така, независимо от часовете сън.
И тенът ми върви към белезникаво...
Възможно е и да си въобразявам, защото си имам една идея, че вегетарианците изглеждат бледи и изтормозени:)
Което не си го измислям, тези, които познавам, така си изглеждат, като това може да няма нищо общо с начина на хранене.
Като ти гледам храната от последните дни, по-скоро ми се стурва че просто не ти е достатъчна като количество. Включвай по някое малко междинно хранене.
Сезона е такъв, че поне мен не ме предразполага към много свеж тен...не ми понасят студените месеци и това е.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.11.13 10:38.
05.11.13
10:50
Марги, класовете по йога, в които ходя, ги избирам по свободното си време... Може да не е най-добрия критерий, обаче аз си го приемам като стречинг по-скоро, нямам амбиции по отношение на йогата. Засега.
А за храната - да, като количество (обем) е малко, като калории обаче са ми нормалните 1600-1700.
Обобщението за вегетарианците беше с много уговорки:)
Интересно ми е как ще ми се отрази такава промяна в храненето, затова се наблюдавам внимателно за всякакви признаци.
Още нещо се сетих да отбележа - в момента този начин на хранене ми е най-вкусен:)
Мисля че може и да ти е от полза да увеличиш леко калориите, или поне да не ги следиш, тъй като има разлика дали 1000ккал идват от свинско или от тахан...примерно. Гледай да не се гладуваш.
ПП: За йогата нямах предвид нищо за амбициите, по-скоро е като това дали ще те научат да дъпраш тяга с коректна техника или хамалската, само и само да се изправиш. :) Естествено е да съобразиш посещенията си със свободното време. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 05.11.13 10:54.
05.11.13
10:55
Не че в момента съм вегетарианка, но ще си кажа мнението понеже една година бях и също имам доста познати вегетарианци. Аз пък съм забелязала, че точно те имат много чиста кожа със хубав отенък. (giggle) Аз докато не ядях месо и отчасти млечни (само понякога кис.мляко) кожата ми стана страхотна. Не помня преди да е била толкова чиста и с равен тен, нито пък сега вече е така. Но и аз към края на въпросната година започнах да се храня мнооого малко (не ядях дори яйца) и това ми пролича след време вече свалих много, станах бледа и гледката не беше приятна. За това, както е казала вече Марги - хапвай смело повечко. И поздравления за избора! :)
05.11.13
12:23
От впечатленията, които имам върху системата на Шивананда (за съжаление най-разпространената в страната), тя е далеч от съвършена - при тях ги няма детайлите в позите, не се набляга на коректното им изпълнение и като ги попиташ, дори не могат да ти обяснят защо ги изпълняват неправилно. ;)
Марги, това с удоволствие бих седнал да го обсъждам с теб на маса. По интернета само ще се скараме.
Само за да ти пусна кукичка и да не забравиш следващия път като се видим - това с правилната техника в голяма степен е измислица. Не е чак толкова важно, а има и по-важни неща. Подкрепям Айенгар, в изказването му, че “хората се подлъгват по това как изглежда едно нещо, а не разбират какво всъщност е”.
Марги, това с удоволствие бих седнал да го обсъждам с теб на маса. По интернета само ще се скараме.
Само за да ти пусна кукичка и да не забравиш следващия път като се видим - това с правилната техника в голяма степен е измислица. Не е чак толкова важно, а има и по-важни неща. Подкрепям Айенгар, в изказването му, че “хората се подлъгват по това как изглежда едно нещо, а не разбират какво всъщност е”.
Айенгар ги разбира нещата, защото е учил при Кришнамачаря. ;)
Шивананда са други - те следват ревностно това, което учителите са им казали, че техните учители са казали, приемайки го за чиста монета, без да влагат много мисъл. При тях традицията е свещена и е над разума. :) Именно те са тези, които се водят от външния вид на позите без да се замислят кое как работи и как се стига до там.
Не мисля че правилната техника е измислица, има огромна разлика в това да направиш главоколянна поза с наклон от таза и главоколянна поза с флексия на гръбнака.
Но, ще си го отбележа в точките за обсъждане на пица, защото ми е интересно мнението ти по този въпрос (както и това по много други въпроси). :)
Мнението беше редактирано от Margi на 05.11.13 14:02.
05.11.13
14:11
И на мен ми е интересно твоето мнение, но форума е прекалено тромав начин да комуникираме, а днес вече се скарах с предостатъчно хора.
Определено съм съгласна с Теди.При себе си преди година наблюдавах някак си сивкав тен,докато в момента е някак равномерен и с приятна руменина.Не знам на какво се дължи,не твърдя,че е от спирането на месото,въпреки че заедно с него се отърваваш и от доста химии,освен ако не ядеш домашно.Хубаво е,че се изследваш редовно за да знаеш дали всичко е в норма.Иначе бледия вид може да дължи на много други работи-преумора,недоспиване,смяната на сезона,разни хормони и т.н.
п.п.Много ми харесват експериментите ти,ако мога така да ги нарека и чета с интерес :)
05.11.13
20:47
Благодаря, Деситка(sun)
И за останалите коментари, разбира се.
В моя дневник няма много за четене, защото пиша само като променя нещо, но така ми е по-прегледно. Не че не съм изчела голяма част от дневниците тук открай докрай:)
Едно уточнение - хич даже не гладувам, това е експеримент, до който още не съм стигнала и мисля, че ще ми трябва сериозна подготовка. Калориите ги знам, защото си пиша храната във fitday - но това е само за информация/анализ, нямам ограничения. Примерно сега като гледам, миналата седмица (на ПМС-глад:) са ми били 2000-2200.
За йогата не мога да взема отношение по обективни причини, но като обсъдите спорните въпроси, ще се радвам да споделите;)
16.11.13
09:46
Резюме за периода 01-14 ноември (без месо):
калории 1936, м/в/п - 61/27/13, т.е. средно 125 г въглехидрати, 67 г протеин на ден
Увеличих калориите за сметка на 50-100 грама различни видове тахан:)
Почти изчезна огладняването през 2 часа, но принципно сутрин съм гладна, а вечер не...
От 15 ноември започвам Коледните пости. Спазвала съм ги няколко пъти, понякога на пържени картофи и бира:)
Новите правила:
- никакви животински продукти;
- от добавките оставям само фолиева киселина и магнезий (trace minerals);
- включвам екстракт от родиола, ленено семе, водорасли (хлорела);
- спирам цигарите.
Продължавам тренировките по катори - 2 седмично + 2 пъти йога клас + по малко intu flow.
Искам да включа и тренировки с тежести, обаче за сега не виждам къде да ги сложа.
Някой да ме срита по въпроса?
16.11.13
17:26
15.11.13/петък
Хранене:
6:30 слънчогледов тахан с мака* и брашно от рожков*
13:00 хумус*
21:30 ръжен хляб ММ с лютеница* и маслини
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
intu flow (06:00-06:40)
Коментар:
17.11.13
19:49
16.11.13/събота
Хранене:
8:00 сусамов тахан с мака*, брашно от рожков* и ленено брашно
13:30 салата от цвекло и моркови + зелен фасул* + печени картофи*
17:30 сок от грейпфрут с хлорела*
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
катори - куми джо (11:00-12:30)
Коментар:
18.11.13
08:30
17.11.13/неделя
Хранене:
8:00 сок от 1 портокал и 2 лимона с хлорела*
12:30 сок от лайм с хлорела*
18:00 сок от грейпфрут и лимон с хлорела*
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
кръгова тренировка с тежести (13:30-14:10)
загрявка
leg sit thru
arm sprint
arrested thorax circle
elbow corkscrew
shoulder thread
hip screw
6 кръга Х 35 секунди с дъмбели 5 кг, почивка по 1 минута между кръговете
Front Lunge Curl
Bridge Press Double
Standing Side Bend - това не ми се получава, не би трябвало да си ми тежки 5 кг?
Upright Row
Standing Twist
Swing
Cool down:
Pigeon
Kneeling Handcuff - Hips Locked
Standing Triangle
Wall Locust Single Arm
Seated Spinal Twist
Standing Split Leg Forward Fold
Коментар:
1. Не съм се отказала от яденето, правя си 48 часа на сокове, мислех, че няма да издържа, ама всъщност мога да си откарам още - гладна съм, но не е кой знае какво, май повече ми се пуши (не съм пушила:).
2. Тренировката съм написала как би трябвало да изглежда - със сигурност не съм спазвала както трябва секундите, беше за влизане в час.
Мнението беше редактирано от Валерия Василева на 19.11.13 06:56.
19.11.13
09:53
18.11.13/понеделник
Хранене:
6:30 сок от портокал и лимон + хлорела*
13:30 фъстъчен крем*
20:00 печена тиква*
+ малко карфиол и моркови (мариновани)
+ чаша червено вино
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
фоумролинг + стречинг (06:00-06:20)
Коментар:
1. Явно се свиква и с глада - на втория ден от изхранването със сокове усещането за глад почти изчезна, не съм усещала спад в енергията. Ще се пробва пак, докато се осмеля да махна и соковете за малко.
2. Водораслите са гадни, нищо не може да убие вкуса на блато. Не ми е ясно по колко има смисъл да се яде - в сокчето слагах по 5-10 грама, с повече ми изглежда невъзможно за консумация, ама пък 10 грама от някаква храна е все едно нищо?
2. Водораслите са гадни, нищо не може да убие вкуса на блато. Не ми е ясно по колко има смисъл да се яде - в сокчето слагах по 5-10 грама, с повече ми изглежда невъзможно за консумация, ама пък 10 грама от някаква храна е все едно нищо?
Свиква се... :P
Принципно се препоръчва дозата да е между една чаена и една супена лъжица на ден.
Има смисъл от тази доза, защото:
1. Това е идеята на суперхраните: високи хранителни показатели в малък обем
2. В течен вид хранителните вещества се усвояват много по-пълноценно, отколкото в твърд вид
Мен лично водорасловите шейкове ме обедряват леко и ми създават чувството че съм поела нещо хранително...колкото и да са противни.
20.11.13
07:16
19.11.13/вторник
Хранене:
6:30 сусамов тахан с мака*, брашно от рожков* и ленено брашно*
14:00 салата от спанак със сушени домати и кедрови ядки + печена тиква
19:00 зелен фасул* + маслини + малко карфиол и моркови (мариновани) + сусамов тахан с брашно от рожков*
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
фоумролинг + мобилност (06:00-06:20)
Коментар:
21.11.13
09:07
20.11.13/сряда
Хранене:
6:30 сусамов тахан с мака*, брашно от рожков* и ленено брашно*
13:30 пълнени чушки с ориз*
17:30 фъстъчен крем*
22:00 печена тиква* + маслини
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
тренировка катори - яйджуцу + кенджуцу (19:30-21:00)
Коментар:
На тренировките ми се получи така, че останах без хора на горе-долу моето ниво и сега има много по-напреднали и съвсем начинаещи. Съответно когато тренирам с по-напредналите се получава страхотно натоварване, интересно ми е и т.н., обаче с начинаещите все едно нищо не правя.
22.11.13
09:44
21.11.13/четвъртък
Хранене:
6:30 хляб* (квас) със зехтин и маслини + лютеница*
13:00 орехи* + кокосово мляко*
20:00 ориз със зеленчуци и сусам + 2 чаши червено вино
23:30 сусамов тахан с мака*
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
йога клас - ащанга за начинаещи (17:45-19:00)
Коментар:
23.11.13
16:37
22.11.13/петък
Хранене:
6:30 хляб* (квас) + маслинена паста + салата от моркови и цвекло
13:00 авокадо + какао*
20:00 салата от моркови със сусам + печени зеленчуци + пържени картофи
+ червено вино
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
не
Коментар:
Губи ми се усещането за ситост. Никога не съм се ограничавала в количеството ядене и регулирането се е получавало от само себе си, напоследък по-скоро се тъпча.
24.11.13
18:51
23.11.13/събота
Хранене:
7:30 сусамов тахан с мака* и брашно от рожков*
13:30 салата от цвекло и моркови + супа от праз и ориз + печени чушки
16:30 шейк от коноп*, какао* и лукума*
20:00 зелева салата + печена тиква*
+ червено вино
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
катори - ключове + куми джо (11:00-12:30)
Коментар:
26.11.13
08:47
Честит ни първи сняг и много усмивки!
24.11.13/неделя
Хранене:
7:30 сусамов тахан с мака* и брашно от рожков*
11:30 орехи* + ябълка*
14:30 питка със зехтин + тиквеник + червено вино
19:00 печена тиква*
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
Коментар:
Бях на освещаване на апартамент и нямаше нищо постно, освен тесто. Не съм много запозната с религиозните въпроси, ама все пак?
25.11.13/понеделник
Хранене:
6:30 сок от грейпфрут и портокал с хлорела*
следобед 0,5 л сок от грейпфрут и лимон
20:00 2 чаши вино
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
фоумролинг + мобилност (06:00-06:20)
Коментар:
1. Тая работа с огладняването явно е и въпрос на психическа настройка, в дните на прясно изцедени сокове съм по-малко гладна, отколкото с нормалното ми хранене.
2. Това не отменя написаното по-горе, но вечерта завърши с едно филмче, което бих искала да споделя:
http://www.imdb.com/title/tt1714915/
Ако има фенове на Тилда Суинтън и вампирските филми - от този тип обаче:
http://www.imdb.com/title/tt1139797/
27.11.13
08:20
26.11.13/вторник
Хранене:
6:30 сок от грейпфрут и лайм с хлорела*
следобед 0,5 л сок от грейпфрут, лимон, портокал
19:30 печени чушки* + маслини + слънчогледов тахан с мака* и брашно от рожков*
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
мобилност + стречинг (06:00-06:20)
Коментар:
28.11.13
08:47
27.11.13/сряда
Хранене:
6:30 сусамов тахан с мака* и брашно от рожков*
12:30 кафяв басмати ориз* с домати и кокосово масло*
17:00 печена тиква* + какаови зърна* + годжи бери*
22:00 зелева салата + маслини + слънчогледов тахан
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
мобилност + стречинг (06:00-06:20)
катори - яйджуцу, кенджуцу (19:00-21:00)
Коментар:
29.11.13
08:23
28.11.13/четвъртък
Хранене:
6:30 хляб (квас) със зехтин и маслини + лютеница* + маслинена паста
14:00 слънчогледов тахан
20:00 много печена тиква* + орехи* + по малко карфиол и моркови от туршия
Добавки:
Herb Pharm, Rhodiola
Движение:
фоумролинг + стречинг (05:40-06:10)
йога клас (ащанга за начинаещи) (17:45-19:00)
Коментар:
Откакто спрях месото и яйцата, се изхранвам основно с тахани. Предполагам, че съотношението на омегите ми се е разместило доста, обаче не открих някъде да се прави такова изследване. За успокоение си поствам една статийка:
http://www.jackkruse.com/is-fish-oil-good-or-bad/
19.12.13
08:50
Мнението беше редактирано от Валерия Василева на 20.12.13 21:48.
20.12.13
22:26
Малко коментари след почти 3 месеца без кафе, 3 месеца без месо, 1,5 месеца без никакъв животински продукт и никакви добавки освен магнезий и фолиева киселина:
1. Средно: калории 1780, м/в/п/а - 45/41/9/5, или 95 г мазнини, 190 въглехидрати, 44 протеин.
2. Кг - 52,2, никаква промяна, също и визуално, малко по-замазана изглеждам, но това се получава, когато не тренирам с тежести.
3. Стойностите на холестерола са се подобрили, но и преди това не са били проблемни.
4. Положението с хормоните е същото - почти нямам свободен тестостерон, естрадиолът е повишен.
5. Желязото е малко надолу, все още над нормата.
6. Въпреки горното, хемоглобинът ми е на горна граница (повишен спрямо предишното изследване), също и калция.
7. Витамин Д - след месец и половина никакъв прием (2% от необходимото според fitday), никакво слънце и добавки, нивото е почти същото като при предишното изследване - на горната граница на считаното за оптимално.
Изводът след около година експерименти с хранене и хранителни добавки, е, че изборът на хранителен режим и приемът на добавки нямат никакво или имат съвсем минимално значение (само за мен си говоря, разбира се).
От добавките не мога да кажа, че съм усетила нещо, като изключвам Anarchy стака, след който имаше видима разлика визуално.
Откъм хранене - при повече въглехидрати огладнявам по-често и имам осезаеми колебания в енергийните нива, при повече протеин - обратната тенденция, мазнините не съм пробвала да намалявам:) И това е всичко. За тази една година не съм имала никакво здравословно неразположение, но това важи за последните 25 години, голяма част от които съм се хранила с шоколад и сандвичи.
Оттук нататък:
1. Ям си каквото ми се яде, колкото е възможно по-качествено и без джънк, ама това се подразбира.
2. Добавки засега няма да взимам, само магнезий и фолиева киселина.
3. Започвам да експериментирам с тренировки:)
Вълшебна Коледа и прекрасна Нова Година пожелавам на всички!
24.05.17
22:15
Здравейте и Честит Празник!
Не се надявах много да си намеря архивните записки, но то пък взе, че се получи (и хиляди благодарности на екипа, че ми изтупа дневничето от праха🙂
Та... 3,5 години след последния пост, продължение...
От началото на 2014 няколко месеца ходих на латино танци (подготовка за пътуване до Куба), не е моето нещо със сигурност, но пък беше добро извинение да спра с другите дейности поради липса на време.
До октомври 2016 спорадични занимания с любимото ми бойно изкуство, без да отбележа какъвто и да е напредък, но това е друга тема.
И от октомври реших, че е време за завръщане в залата, до края на 2016 само по веднъж седмично (+1-2 пъти БИ), след това по два пъти, от началото на май 3 тренировки седмично.
За положението в момента - ми същото си е като преди... Може би и затова губя мотивация за експерименти с хранене и тренировки, защото разлика практически няма. Нямам здравословни проблеми, травми, болки и пр., нямам разлики в изследванията, така и не се научих да се набирам🙂
Малко числа:
възраст: 36 години, повече от 12 от тях работа изцяло на бюро по доста часове, но си я обичам🙂
ръст: 165 см
07.01.2017 - 50кг, 20.6