Избор на маратонки 2.

07.03.12
21:22

Здравейтеее!
Хора не мога и не мога да разбера какви маратонки са подходящи за тичане.
Преди време пуснах тема сходна на тази, бях си купил маратонки за 25 евро (живея в Испания), но се оказа, че са много дървени и може би твърди. След което си писах с някои от вас и ми беше дадена препоръка да не тичам с тях на цимент, защото могат да се зародят контузии. Обаче ми е нужно тичането на цимент, поради причината, че ми е близко и искам да правя едно упражнение (без подробности).
В града в който живея няма кой знае колко голям избор от магазини за спортни маркови маратонки. От тези които посетих ми направи впечатление, че най-продаваните марки са Adidas и Nike. Можете ли да ми препоръчате подходящ модел за бягане (които става и за цимент, в смисъл да са колкото се може по-подходящи) от тези марки, а може да дадете модели и от други марки, но надали ще ги намеря. Ако дадете идеи ще се радвам да кажете и колко пари горе-долу струват.

Поздрави,
Георги!

Темата беше редактирана от Nownownow на 07.03.12 23:34.

08.03.12
10:47

Здравей, аз лично се занимавам с бягане от поне 8 години и съм изпробвала доста чифтове :) В момента бягам с адидас, на сайта им можеш да разгледаш в раздел рънинг: http://www.adidas.com/com/running/ различните модели за бягане. Като цяло всички маратонки за бягане, се отличават с това, че имат система и са с по- дебела подметка. Това предотвратява набиването на краката. Една добра маратонка за бягане, като я вземеш в ръка не трябва да ти се струва тежка (въпреки по- дебелата система) Не си купувай с прозрачни, силиконови системи с въздуг в тях и т.н. (може да се спука лесно и бързо) Колкото по- обикновено изглежда, толкова по- добре. Учудвам се, че в магазина продавачите не са ти дали компетентен съвет, кои са им моделите специално за бягане. Както вече споменах аз съм доволна от адидас, а и са на по- достъпни цени от найк. Един техен чифт ми издържа около година.

08.03.12
13:25

Благодаря ти за обемистия коментар. Ще се упътя с твоите препоръки, макар, че пак ще ми е трудно да избера. По-сериозно се интересувам, защото на единия крак има едно кокалче дето от известно време като се напрегна много и започва да ме боли. И най-вече на цимент се получава.
Еми ще опитам да избера, ако ли не може да отида да направя няколко снимки. И вие ако желаете да ме посъветвате кой модел е най-подходящ.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 08.03.12 13:27.

08.03.12
13:43

Това е доста добро бюджетно решение, а и доставката е на добра цена. Миналата година се обзаведох с Mizuno Wave Alchemy от същия сайт и ако изключим факта, че никак не ми допадат като дизайн, не съм използвал по-удобна и проветрива обувка за бягане.

08.03.12
14:08

Оферта са, ся ще видя, колко е шипинга.

08.03.12
14:12

35 паунда със шипинга.

08.03.12
14:18

Аз лично, гледам поне от страни да нямат много мрежа, защото ги късам много бързо.

08.03.12
23:19

Ще ви прозвучи смешно сигурно, но никога не съм си купувал в интернет. Бихте ли ми казали как става, в смисъл сега ако си ги купя ще ми ги доставят в нас ли ( в определен период от време) ? Шипинг?
Ами 35 паунда колко евро са?

Мнението беше редактирано от Nownownow на 08.03.12 23:19.

08.04.12
12:55

Здрасти, приятели :)!
Искам да споделя с вас покупката си. Ако имате желание ще се радвам да чуя оценка - мнение за нея.
Вчера купихме тези маратонки (79 евро), продавачката ми каза, че те са най-подходящите за моят случай “ел мехор” - “най-добрите”, както казват испанците ;д.
Снимки :

.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 08.04.12 12:57.

08.04.12
13:42

Ще бъдеш доволен, особенно лятото в жегите ще оцениш колко проветрива обувка си купил. Изглеждат доста слабички с тези мрежи, но всъщност са много здрави и подметките им са с изключително добро сцепление, следващия ми избор отново ще бъде Mizuno.

09.04.12
16:39

Честито! Пожелавам ти много километри да навъртиш с тях :) Системата им наистина изглежда добра за бягане

09.04.12
20:45

Valdis, Jazmin, благодаря ви за включването!!!
Вчера когато тичах с тях, наистина усетих приятна прохлада. Краката ми бяха в много малко количество изпотени, може да се каже че не бяха.
Jazmin, пожелавам ти успех във всичко с което се занимаваш, много голям!
Не съм запознат с марките, скъпите-евтините маратонки. Интересно ми е тези маратонки на високо ниво ли са или представляват някакво стандартно решение за бягане?

Мнението беше редактирано от Nownownow на 09.04.12 20:49.

11.04.12
11:07

казано от Nownownow на 09.04.12, 20:45:

Valdis, Jazmin, благодаря ви за включването!!!
Вчера когато тичах с тях, наистина усетих приятна прохлада. Краката ми бяха в много малко количество изпотени, може да се каже че не бяха.
Jazmin, пожелавам ти успех във всичко с което се занимаваш, много голям!
Не съм запознат с марките, скъпите-евтините маратонки. Интересно ми е тези маратонки на високо ниво ли са или представляват някакво стандартно решение за бягане?

Съжалявам, но не мога да ти дам мнение относно тези маратонки. Не съм си купувала такава марка и не знма. Важното е ти как се чувстваш с тях. Удобството е винаги на първо място за мен, без значение марката или цената. Купувала съм си маратонки за 100 евро- пълен боклук и за 25- адски удобни, всичко е относително.
Мисля, че малко по- горе Валдис дава отговор на въпроса ти относно тези маратонки и марка :)

11.04.12
13:22

Ясно, благодаря ти отново. Ще тичам с тях, с времето ще се разбере :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1