08.03.12
14:02
Здравейте :)Имам въпрос относно тренировките кото си правя във фитнес залата ... понеже съм чела тук статии и си я съставих самичка, 1 ден ми е 10 мин загряване на пътека ,после правя крака минавам през уредите за крака отделно си правя и още други упражнения с гирички за крака+тежесити на глезените всички ми е 4 серии по 15(извинявам се незнам имената на упражненията)на другия ден 10 мин загрявка после ръце и гръб и пак упражнения с гирички за ръце и после пак 40 мин кардио... и така въпроса ми е няма как сланинките които имам от зимата натрупани да ми набъбнат на мускули,защото искам да отслабна и да се стегна,а не да наедрея,защото имам приятелки които ходят на фитнес и са стегнати да,но пък са станали едри.
Темата беше редактирана от Мария Илиева на 08.03.12 17:22.
Ако успееш да направиш от мазнините мускули, моля те сподели с нас как става това. Ще бъде голямо откритие и като цяло ще преобърне представите на всички. Ако се храниш правилно дори ще намалиш обиколките си. Повечето жени наедрявате, защото ходите на фитнес, което отваря апетита ви, но продължавате да се храните с боклуци(сладко, тестени гадости и т.н.), които завършват в допълнителни мазнинки по вашето тяло, което вие незнайно защо смятате за мускОли.
Затова съветът ми е наблегни на храната - качество и количество(достатъчно такова, а не режим оцеляване).
Успех. ;)
08.03.12
17:02
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.03.12 17:03.
Димазата го е казал абсолютно вярно. За да го разбереш по-лесно прочети статията за калориен баланс. Ако харчиш повече калории отколкото приемаш, ще топиш мазнините (фитнеса помага - вдига калорийния разход). Ако приемаш повече, ще наедрееш като прителките ти.
Първо моят съвет е като си решила да ходиш на фитнес поне един път си вземи личен инструктор. Да ти състави една тренировка, да види как тренираш, да те посъветва. Повечето хора си мислят, че като почетат малко и хоп тренировката е готова :), това не значи че ще имаш ефект от нея. Има хора, които тренират по 30 мин, но изключително ефективно и такива, които стоят по два часа и се чудят къде бъркат и защо няма резултат.
Когато ми се е случвало да посетя фитнеса освен да се дразня от девойки, които са дошли на раздумка и използат уредите за пейки :))) се впечатлявам също и от мъже, които очевидно посещават фитнеса от дълго време, но нямат дори елементарната спортна стойка. *това беше малко лирично отклонение : ))
Второ няма как да станеш едра освен ако не се тъпчеш с неправилна храна. За да станеш много мускулеста ти трябва тестостерон, а ти си жена :), така че природно не си програмирана да развиваш такива мускули. Културистките взимат много добавки, за да изглеждат по начина, по който изглеждат.
Сланинките няма как да набъбнат : )) и да се превърнат в мускули, ако тренираш. Точно обратното при правилен режим на хранене и тренировки ще изчистиш мазнинките и ще се покажат хубаво оформени и стегнати мускули. Все още ще изглеждаш женствена повярвай ми :) Никой не харесва кльощави жени според мен, а стегнати и тонизирани ;)
30.03.12
22:40
Понякога се получава лошия ефект да развиваш мускули, а не да стягаш това което имаш...Още по-лошо е когато като спреш да тренираш се окаже че след няколко месеца си станала по-дебела около корема от колкото преди да почнеш да тренираш. Но явно някой не стига до изводи защо, нито дава ефективни съвети просто защото не му пука за другите ;)
Аз лично в момента си имам якички крачета при все че имах финни крака...Над капачката си имам хубави мускули които за нищо не ми служат реално, даже не знам защо ги имам имайки предвид че преди две години преустанових фитнеса от който видях полза но само докато го ползвах после става йо йо ефекта всичко се връща многократно. Затова почнеш ли поне не спирай, за да не стане по-лошо. Успех