Пастьоризиран яйчен белтък

Здравейте!

От скоро видях ,че има пастьоризиран яйчен белтък.
Каква е разликата в състава между ‘’Пастьоризирания  белтък’’ и естествения?
Може ли да го използвам като допълнителен източник на протеин?
Напишете вашето мнение относно този продукт.
Ориентирайте ме към стабилна фирма която предлага този продукт.

11.03.12
21:42
#1

Можеш да го ползваш като източник на протеин, но аз лично не съм го срещал на българския пазар, а дори и да го има едва ли цената ще е приемлива..

11.03.12
21:51
#2

Аз пуснах в Internet “пастьоризиран яйчен белтък” и излезе, че фирма Овобул ООД произвежда такъв “течнообразен, пресен, пастьоризиран белтък” в картонени опаковки по 2 литра.

Дали обаче фирмата все още я има или я няма и дали все още произвежда подобен продукт, не ми се ровеше.

Направи си проучване.

12.03.12
08:53
#3

Не би трябвало да има голяма разлика при състава между суров натурален белтък и пастьоризиран белтък. В съдържанието на пастьоризиран ориз пише, че е от 100%, без консерванти и допълнителни добавки. Разбира се при една и съща цена, разликата в грамажа е поне 5-6 пъти в полза за суровия ориз. Мисля, че и при белтъка ще е така!

12.03.12
14:30
#4

Пастьоризацията е процес на загряване на продуктите при висока температура с цел да загинат патогенните организми като бактерии, вируси, едноклетъчни микроорганизми, плесени и дрожди. Т.е. това е вид съхранение / пакетиране на храната, а не промяна в състава и. Дали ще си купиш яйца и ще отделиш само белтъка, или ще си вземеш пастьоризиран, май няма особена разлика (само в цената ще има- пастьоризираните ще са по- скъпи)

12.03.12
15:45
#5

Да уточня само, че пастьоризация се извършва при температура 60 градуса. Пресните млека, които купуваме в картонени кутии и са със срок на годност около седмица, са пастьоризирани.
За висока температура говорим при UHT обработката (ultra high temperature), където температурата достига 120 градуса (при съответните условия като високо налягане, разбира се, за да не се получава кипене). UHT млеката имат срок на годност цяла година, защото тогава “всичко живо е умрело” :)

P.S. щях да забравя - това го пиша по повод салмонелата, за която не знам дали загива при 60 градуса...

Мнението беше редактирано от 3OP3AMAH на 12.03.12 15:47.

12.03.12
15:48
#6

казано от Valdis на 11.03.12, 21:42:

Можеш да го ползваш като източник на протеин, но аз лично не съм го срещал на българския пазар, а дори и да го има едва ли цената ще е приемлива..

5-6 лв 1 литър в Метро. Но е белтък + жълтък и тоя 1 литър е равен на 20 яйца. Става само за готвене.

12.03.12
18:24
#7

Аз скоро ще си поръчам разни пудрички на bulkpowders и там видях течни белтъци и съм решил да си взема. Имат и от свободно отглеждани кокошки, което е важно за мен. Да те са по скъпи от тия дето живеят в клетка, но предпочитам да си платя повече от колко по малко, но за яйца от кокошки, които живеят в стрес. Те не, че другите тичат по поляните и се припичат на слънчице и се заиграват с някой петел :P :D, но със сигурност се чувстват по добре, когато не са в клетка и могат да си щъкат на широчко ;)

За 30 паунда получавам 6 литра белтък от “щастливи кокошки” , които са равни на 192 белтъка, В България ако купиш 192 яйца (да ще имаш и жълтък, но мен ми треа белтъка) струват по 33ст. броя, а и тука въобще им нямам доверие на нашите производители, кои са в клетки, кои свободни, спазват ли всички разпоредби, щото всеки знае, че в България лесно може да си заобикаляш правилата.

После стига реваха само родните производители, как заради вносните стоки не могат да си продават продукцията.
Ами е сега, като сте токова кухи лейки алчни и като надувате цени спекулативно, надухте яйцата преди Великден, разбира се очакваме и великденските цени на агнешкото, още от сега в медиите чух информация как имало недостик на месо и за това цените щели да са по високо хаха. Как в цял свят, когато дойдат празници най търсените стоки поевтиняват, а в България винаги е на обратно, цял живот няма да се научат, цял живот .
В България ако си купя цяло яйце ми идва 33ст (като не знам тези на тази цена дали са от свободни кокошки)., а тези ми идват 36ст. белтъка и са във бутилка, може и сурови да си ги пиеш във шейкове, няма да отделям белтък от жълтък и за мен това е голяма оферта, а имат и намаление за колиèство !

12.03.12
19:04
#8

Забравих да спомена и за едни други белтъци бутилирани, които се продават в Бг, но са по скъпи, те са на реномирана италианска фирма в производството на яйчни продукти. Тези не били пастьоризирани, а по друга технология, но пак термична, не мога да разбера това маркетингов трик ли е, щото не намирам информация за тази технология - “liotise ” !
http://www.whiteforce.eu/?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=10

Едит: По скъпо ама не е по скъпо, чак сега видях за каква подигравка става въпрос, защото в българския сайт се предлага за 18,50лв.- 1 литър бутилка, а в сайта на производителя - 2.99 евро бутилката и с отстъпка за количество, като за над 50 бутилки цената пада на 2.25 евро. Еми това ако не е подигравка кажете ми какво е ? Къде е 2.25 евро и къде 18.50лв, това го оставям без коментар !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 12.03.12 19:17.

14.12.13
15:27
#9

Здравейте,

Вече предлагаме и български течен пастьоризиран яйчен белтък на цена от 6,6о лв./л. Качеството със сигурност е по-добро от това на вносното, най-малко поради факта, че е пресен, без консерванти.
Ето и адреса за информация:

https://www.facebook.com/pages/100-Pure-Egg-Whites/562750493805107

Поздрави

В Метро има както само белтък, така и цели яйца - по 1л.

Белтък само (пастьоризиран) е 5-6лв/литър, пише че съдържа белтъци от 30-32 яйца.

24.03.14
21:05
#11

казано от Lyubomir Angelov на 14.12.13, 15:27:

Здравейте,
Качеството със сигурност е по-добро от това на вносното, най-малко поради факта, че е пресен, без консерванти.

То хубаво без консерванти, ама трайността вярно ли е само 2 дни след отваряне на опаковката?
Щото аз лично 32 белтъка ги ям за повече от 2 дни.

Мнението беше редактирано от dims на 24.03.14 21:05.

11.10.18
13:43
#12

Съживявам тема от преди 6,7 години, ама информацията би била полезна.
Говорих с тази фирма Овобул ЕООД.Работят с дистрибутори за всеки град, разговарях с дистрибутора за Шумен и той ми каза, че тубата 2 литра струва 10,20 лв., тоест по 5,10 лв. на литър.Правиш заявка в понеделник и ти ги докарват в сряда.Изгодно излиза.
В кутия от 2 кг. има 64 яйчни белтъка и идва по 0,159 лв. на белтък.
Ако слагам по 250 мл. яйчен белтък в шейка сутрин за закуска(заедно с 1 банан,овесени ядки и лъжица мед), излиза по 8 яйчни белтъка(+- 25 гр. протеин) или по 1,27 лв.
п.с. Телефона на дистрибутора за Шумен е 0896 790 022- Станчев ЕООД.

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 14.10.18 13:06.

Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1