Пастьоризиран яйчен белтък

Здравейте!

От скоро видях ,че има пастьоризиран яйчен белтък.
Каква е разликата в състава между ‘’Пастьоризирания  белтък’’ и естествения?
Може ли да го използвам като допълнителен източник на протеин?
Напишете вашето мнение относно този продукт.
Ориентирайте ме към стабилна фирма която предлага този продукт.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

11.03.12
21:42

Можеш да го ползваш като източник на протеин, но аз лично не съм го срещал на българския пазар, а дори и да го има едва ли цената ще е приемлива..

11.03.12
21:51

Аз пуснах в Internet “пастьоризиран яйчен белтък” и излезе, че фирма Овобул ООД произвежда такъв “течнообразен, пресен, пастьоризиран белтък” в картонени опаковки по 2 литра.

Дали обаче фирмата все още я има или я няма и дали все още произвежда подобен продукт, не ми се ровеше.

Направи си проучване.

12.03.12
08:53

Не би трябвало да има голяма разлика при състава между суров натурален белтък и пастьоризиран белтък. В съдържанието на пастьоризиран ориз пише, че е от 100%, без консерванти и допълнителни добавки. Разбира се при една и съща цена, разликата в грамажа е поне 5-6 пъти в полза за суровия ориз. Мисля, че и при белтъка ще е така!

12.03.12
14:30

Пастьоризацията е процес на загряване на продуктите при висока температура с цел да загинат патогенните организми като бактерии, вируси, едноклетъчни микроорганизми, плесени и дрожди. Т.е. това е вид съхранение / пакетиране на храната, а не промяна в състава и. Дали ще си купиш яйца и ще отделиш само белтъка, или ще си вземеш пастьоризиран, май няма особена разлика (само в цената ще има- пастьоризираните ще са по- скъпи)

12.03.12
15:45

Да уточня само, че пастьоризация се извършва при температура 60 градуса. Пресните млека, които купуваме в картонени кутии и са със срок на годност около седмица, са пастьоризирани.
За висока температура говорим при UHT обработката (ultra high temperature), където температурата достига 120 градуса (при съответните условия като високо налягане, разбира се, за да не се получава кипене). UHT млеката имат срок на годност цяла година, защото тогава “всичко живо е умрело” :)

P.S. щях да забравя - това го пиша по повод салмонелата, за която не знам дали загива при 60 градуса...

Мнението беше редактирано от 3OP3AMAH на 12.03.12 15:47.

12.03.12
15:48

казано от Valdis на 11.03.12, 21:42:

Можеш да го ползваш като източник на протеин, но аз лично не съм го срещал на българския пазар, а дори и да го има едва ли цената ще е приемлива..

5-6 лв 1 литър в Метро. Но е белтък + жълтък и тоя 1 литър е равен на 20 яйца. Става само за готвене.

12.03.12
18:24

Аз скоро ще си поръчам разни пудрички на bulkpowders и там видях течни белтъци и съм решил да си взема. Имат и от свободно отглеждани кокошки, което е важно за мен. Да те са по скъпи от тия дето живеят в клетка, но предпочитам да си платя повече от колко по малко, но за яйца от кокошки, които живеят в стрес. Те не, че другите тичат по поляните и се припичат на слънчице и се заиграват с някой петел :P :D, но със сигурност се чувстват по добре, когато не са в клетка и могат да си щъкат на широчко ;)

За 30 паунда получавам 6 литра белтък от “щастливи кокошки” , които са равни на 192 белтъка, В България ако купиш 192 яйца (да ще имаш и жълтък, но мен ми треа белтъка) струват по 33ст. броя, а и тука въобще им нямам доверие на нашите производители, кои са в клетки, кои свободни, спазват ли всички разпоредби, щото всеки знае, че в България лесно може да си заобикаляш правилата.

После стига реваха само родните производители, как заради вносните стоки не могат да си продават продукцията.
Ами е сега, като сте токова кухи лейки алчни и като надувате цени спекулативно, надухте яйцата преди Великден, разбира се очакваме и великденските цени на агнешкото, още от сега в медиите чух информация как имало недостик на месо и за това цените щели да са по високо хаха. Как в цял свят, когато дойдат празници най търсените стоки поевтиняват, а в България винаги е на обратно, цял живот няма да се научат, цял живот .
В България ако си купя цяло яйце ми идва 33ст (като не знам тези на тази цена дали са от свободни кокошки)., а тези ми идват 36ст. белтъка и са във бутилка, може и сурови да си ги пиеш във шейкове, няма да отделям белтък от жълтък и за мен това е голяма оферта, а имат и намаление за колиèство !

12.03.12
19:04

Забравих да спомена и за едни други белтъци бутилирани, които се продават в Бг, но са по скъпи, те са на реномирана италианска фирма в производството на яйчни продукти. Тези не били пастьоризирани, а по друга технология, но пак термична, не мога да разбера това маркетингов трик ли е, щото не намирам информация за тази технология - “liotise ” !
http://www.whiteforce.eu/?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=10

Едит: По скъпо ама не е по скъпо, чак сега видях за каква подигравка става въпрос, защото в българския сайт се предлага за 18,50лв.- 1 литър бутилка, а в сайта на производителя - 2.99 евро бутилката и с отстъпка за количество, като за над 50 бутилки цената пада на 2.25 евро. Еми това ако не е подигравка кажете ми какво е ? Къде е 2.25 евро и къде 18.50лв, това го оставям без коментар !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 12.03.12 19:17.

14.12.13
15:27

Здравейте,

Вече предлагаме и български течен пастьоризиран яйчен белтък на цена от 6,6о лв./л. Качеството със сигурност е по-добро от това на вносното, най-малко поради факта, че е пресен, без консерванти.
Ето и адреса за информация:

https://www.facebook.com/pages/100-Pure-Egg-Whites/562750493805107

Поздрави

В Метро има както само белтък, така и цели яйца - по 1л.

Белтък само (пастьоризиран) е 5-6лв/литър, пише че съдържа белтъци от 30-32 яйца.

24.03.14
21:05

казано от Lyubomir Angelov на 14.12.13, 15:27:

Здравейте,
Качеството със сигурност е по-добро от това на вносното, най-малко поради факта, че е пресен, без консерванти.

То хубаво без консерванти, ама трайността вярно ли е само 2 дни след отваряне на опаковката?
Щото аз лично 32 белтъка ги ям за повече от 2 дни.

Мнението беше редактирано от dims на 24.03.14 21:05.

11.10.18
13:43

Съживявам тема от преди 6,7 години, ама информацията би била полезна.
Говорих с тази фирма Овобул ЕООД.Работят с дистрибутори за всеки град, разговарях с дистрибутора за Шумен и той ми каза, че тубата 2 литра струва 10,20 лв., тоест по 5,10 лв. на литър.Правиш заявка в понеделник и ти ги докарват в сряда.Изгодно излиза.
В кутия от 2 кг. има 64 яйчни белтъка и идва по 0,159 лв. на белтък.
Ако слагам по 250 мл. яйчен белтък в шейка сутрин за закуска(заедно с 1 банан,овесени ядки и лъжица мед), излиза по 8 яйчни белтъка(+- 25 гр. протеин) или по 1,27 лв.
п.с. Телефона на дистрибутора за Шумен е 0896 790 022- Станчев ЕООД.

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 14.10.18 13:06.

06.02.19
14:37

Здравейте.Не знам дали съм прав, НО ИСКАМ ДА ПРЕДУПРЕДЯ всички съфорумци.
Както написах преди 4 месеца, около 1 месец пих от въпросните пастьоризирани яйчни белтъци.На 22.11.2019 през нощта, цитирам жена ми ,,Започна да се гърчиш, напика се и започна да ти излиза розова пяна от устата.’‘.Розовата пяна е, защото силно съм си прехапал езика до кръв+смесено със слюнка.Това после докторите ми го обясниха.
Вечерта преди въпросното събитие, вечеряме си, гледаме си филм и всичко е както всяка една друга вечер.На сутринта се събуждам на непознато място при непознати хора, голям филм.От въпросните събития абсолютно нищо не помня.
Какво се е случило.При вида на тази ситуация, жена ми звъни на 112 и на майка ми(лекар е).Идват от Бърза помощ и ме закарват в Спешно отделение.След 2-3 дена ме изписаха от Неврологично отделение с диагноза Гранд мал припадък.Това е епилептичен гърч и сега от 3 месеца съм на хапчета за епилептици(Трилептал) като до края на юни трябва задължително да ги пия(така ми казаха лекарите от Неврологично отделение-Шумен).
Единственото по-различно нещо в живота ми през последните сигурно 6 месеца бяха тези яйчни белтъци.Нищо друго в ежедневието ми не е било по-различно, нито тренировките, нито храната, абсолютно нищо.
ИМАЙТЕ ЕДНО НАУМ!

п.с.Другата седмица, ако не забравя ще сканирам и кача епикризата от болницата
За този живот приключих с пастьоризираните яйчни белтъци(особено на тази фирма)...

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 13.02.19 11:46.

24.02.19
14:28

Ужас.. Ще си ядем яйцата цели.. До скорошно оздравяване..

09.09.20
15:01

Година и половина по-късно, но сега се сетих да оправдая яйчните белтъци.Доказа се от какво са ми се случили тези неща и яйчните белтъци нямат нищо общо.Хапвайте си ги на спокойствие, просто много съвпаднаха тези събития с храненето ми с тези белтъци и затова си помислих да не би те да са причината.Просто съвпадения, хапвайте си на спокойствие...
Живи и здрави да сте всички!

Dydo

09.09.20
15:04

казано от fe2_vanio на 09.09.20, 15:01:

Година и половина по-късно, но сега се сетих да оправдая яйчните белтъци.Доказа се от какво са ми се случили тези неща и яйчните белтъци нямат нищо общо.Хапвайте си ги на спокойствие, просто много съвпаднаха тези събития с храненето ми с тези белтъци и затова си помислих да не би те да са причината.Просто съвпадения, хапвайте си на спокойствие...
Живи и здрави да сте всички!

Е като не е от тях, поне кажи от какво е, та да сме наясно и ние.

09.09.20
19:26

казано от James Hinks на 12.03.12, 15:48:

казано от Valdis на 11.03.12, 21:42:

Можеш да го ползваш като източник на протеин, но аз лично не съм го срещал на българския пазар, а дори и да го има едва ли цената ще е приемлива..

5-6 лв 1 литър в Метро. Но е белтък + жълтък и тоя 1 литър е равен на 20 яйца. Става само за готвене.

В Метро има и само белтък за 17-18 лв. Има някакви консерванти и не знам дали е пастьоризиран.

Колкото до парите, не знам в коя България яйцата са 33 ст. аз вземам М за 13-15 стотинки и Л за 17 или 18, зависи от магазина. Белтъкът от Метро излиза долу-горе на подобна цена.

09.09.20
23:51

казано от Tano на 09.09.20, 19:26:

Колкото до парите, не знам в коя България яйцата са 33 ст. аз вземам М за 13-15 стотинки и Л за 17 или 18, зависи от магазина.

В моята България давам по 40ст. за яйце “L” размер. Не, че ми е кеф да давам толкова пари, но вкусовите ми качества все още работят.
Скоро гледах лайф във Фейсбук, в който обясняваха как няма съществена разлика в яйцата.. и изследвания и тн.... Ама как така да ям яйца, който имат вкус на антибиотици по дяволите?
Аман от тия изследвания и научно обосновани трикове.

Протеин в говно—> Точни показатели от изследване на макросите—> Супер храна—> СКУР!

Та яйцето от 40ст. от магазина изобщо не струва пред яйцето на баба, но все пак не мирише като тея от по 20ст.

Трагичното е, че сумати хора в селата си хранят кокошките с хапчета, щото вместо по 1 яйце на два дни, ще им снасят всеки ден.

Пишеше ми се нещо.... не знам и аз : ))

10.09.20
08:41

Как пък надушихте антибиотици в яйцата...кат вземете да се превземата с баба ви яйцата...а на дядо ви?...а глутен фри ли са?

10.09.20
10:14

Аз потвърждавам че има съществена вкусова разлика спрямо домашните яйца и тези от магазина, тъй като консумирам постоянно. Най-лесно се усеща при варените яйца. Причините може и да са много.

10.09.20
10:50

Вкуса не е определящ за качеството на яйцето.

10.09.20
11:11

Нервак, не се фантазирам, майна... години наред закусвам яйца всеки ден и усещам разликата.  Просто всеки ден ям един и същ вкус, и когато има разлика няма как да не е забележа. Не знам антибиотици ли са или какво точно, но по-евтините яйца по магазините ми миришат на химикали.

Не ям варени яйца освен по Великден и нямам наблюдения както Калоян. Приготвям си яйцата със сурови жълтъци и там усещам различния вкус. На овкусен омлет вероятно няма как да стане : ))

Въпрос на личен избор е. Мен ме дразни как масово ни карат да се храним с лайна... само защото химичния състав на някоя храна е Ок и съответно е безвредна.

10.09.20
11:17

казано от zvvsip на 10.09.20, 11:11:

Не знам антибиотици ли са или какво точно, но по-евтините яйца по магазините ми миришат на химикали.
.

Абсолютно същото наблюдавам и аз и то и яйцата в чужбина са така. Затова там има обикновени, “free range” и “organic” като разликата в цените е много чувствителна и е в пъти.

10.09.20
11:24

казано от Tano на 09.09.20, 19:26:

казано от James Hinks на 12.03.12, 15:48:

казано от Valdis на 11.03.12, 21:42:

Можеш да го ползваш като източник на протеин, но аз лично не съм го срещал на българския пазар, а дори и да го има едва ли цената ще е приемлива..

5-6 лв 1 литър в Метро. Но е белтък + жълтък и тоя 1 литър е равен на 20 яйца. Става само за готвене.

В Метро има и само белтък за 17-18 лв. Има някакви консерванти и не знам дали е пастьоризиран.

Колкото до парите, не знам в коя България яйцата са 33 ст. аз вземам М за 13-15 стотинки и Л за 17 или 18, зависи от магазина. Белтъкът от Метро излиза долу-горе на подобна цена.

Наистина ли изкопа мнение от преди 8 и половина години, за да питаш за цените на яйцата и яйчния меланж? :D

17.09.20
13:45

По отношение на причината за моите гърчове.С диагноза Множествена склероза съм от 9 години.Понеже вземам доста скъпи лекарства(3400 лв. на месец) платени от НЗОК и 2 пъти в годината съм на прегледи в София в болница Свети Наум.Та, в не много редки случаи при такива хубавци като мене се получават едни възпаления в мозъка, които е възможно да засегнат части от мозъка, които са отговорни за тези гърчове/припадъци.Именно това се оказа причината.
Милите белтъци нямат нищо общо, просто много съвпадна и си помислих, че е от това.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1