12.03.12
19:18
Започвам го този дневник за да си следя постоянно прогреса , не ми се искаше да качвам снимките , но все пак това е част от занятието . Идеята е на 2 седмици да си правя нови измервания и да си качвам нови снимки ,за да не изгубя мотивация ( като виждам седмица след седмица прогрес няма как да се откажа ) ... значи тренирам отскоро ,като всичките мазнини и цялата липса на мускули се е трупала последните 10 години , така че ще ми трябва малко време да се стегна ...
В момента :
-Хранителен режим: поради малко ограничени финансови възможности се свежда до следното : не ям хляб и сладки неща и пия само вода :/ (никакъв алкохол ,безалкохолни или каквото и да е ... чая и кафето не ги броя )
-Тренировки: в залата съм всеки ден и понеже най-често е след работен ден (работя на автомивка и съм доста изморен вечер) стигнах до следния компромис - тренирам всеки ден по 1 мускулна група ,както следва :
*гърди
*гръб
*рамо
*трицепс !
*бицепс !
*крака
*” кардио “
! Тренирах известно време бицепс и трицепс в 1 тренировка , но се появи болка в лактите и ги разделих . Сега няма болка ,а и така им отделям нужното внимание и мисля , че е по добре .
За сега толкова , тук има да си пиша цяла година така че ...
peace out
Успех с постигане на целите. Написал си какво не ядеш, а какво ядеш ще напишеш ли ?
13.03.12
08:52
Първо добро утро :) ето и първият ми ден от дневника :)
казано от NeDD на 12.03.12, 22:58:
Успех с постигане на целите. Написал си какво не ядеш, а какво ядеш ще напишеш ли ?
Благодаря за пожеланието NeDD :)
Да обобщя горе долу целите си :
- около 15 % подкожни мазнини до края на годината (като в момента бих ги определил на около ” много ” % )
- покачване на сила и издържливост
- мускулна маса ще се трупа след края на лятото , но все пак до тогава ще се постарая на не изгубя много от тази която имам и ако е възможно да добавя малко ( все пак ще чистя мазнини така че не си правя илюзий че ще расте много ръката :) )
Хранене : (днес)
-закуска (в момента) около 9ч.
-100г. овесени ядки с вода
-1с.л. мед
-1шепа орехи
-1 грейпфрут
-обяд (около 13ч.)
-около 200г риба с сос от доматки гъби лук ...
-1 варен картоф
-150г сирене
-3 люти чушки
-1 препечена филийка пълнозърнест хляб
След това извеждам кучето и отивам на фитнес...
Тренировка : (днес)
-рамо (ще я добавя като се върна.защото решавам на момента кое упражнение ми се прави , така хем ми е разнообразно хем мускула не знае какво да очаква и не може да свикне с натоварването , но винаги гледам да направя около 150 повторения с работна тежест (не включвам в тази бройка разгрявка и дроп сетове) :) )
Така пристигнах си от фитнеса и ето какво правих днес:
Standing Barbell Shoulder Press : разгрявка + 4серий / 12п. (20кг.) , 10п. (25кг.) , 2х8п. (30кг.)
Power Dumbbell Lateral Raises : 4 серий / 10п. (20кг.) , 10п. (22,5кг) , 2х8п. (25кг)
Standing Dumbbell Lateral : 4серий х 10п. (12,5кг. ръка)
Arnold Press : 4 серий х 6 повторения ( 15кг/ръка ) + веднага 6 повторения (10кг./ръка)
Накрая за донапомпване правя 4 серий по колкото мога повторения (до отказ) с голямия лост като Standing Barbell Shoulder Press само че минавам отпред и отзад на главата , не намерих клипче само за това упражнение затова няма :/
По време на тренировката 1 кафе и 1,5л. минерална вода . Накрая на тренировката 1 доза протеин от бара (поръчал съм си протеин ,но ще дойде чак петък)
*!Понеже не знам дали не е против правилата това с клипчетата само да кажа че си го правя така защото ми е по удобно и идеята е след 1 месец да направя същата тренировка с (надявам се) по добри резултати!*
Мнението беше редактирано от Асен Григоров на 13.03.12 13:34.
Аз бих ти препоръчал в началото да не разнообразяваш толкова тренировките. Карай си по една схема за да следиш реално имаш ли прогрес и ако няма, да коригираш нещо. Мускула ще го стресираш достатъчно само от покачване на тежестта или повторенията в работните серии.
14.03.12
15:47
Не е ли по-добре първо да наблегнеш на кардиото повече, за да свалиш малко и след това да се прави за мускули? Също така според мен не е добре да се тренира всеки ден, а и след работа... това си е доста стрес за тялото и психиката.
26.03.12
08:45
Добро утро , определено нямам време да го водя дневника като хората , но поне за основната му цел ще го използвам а именно да си следя прогреса на всеки 2 седмици . От предния път до сега :
-тегло : от 98кг. на 96кг.
-талия : от 104см. на 101см.
-ханш : от 111см. на 108см.
- минимална загуба на сила (например на лежанка вдигам само 10кг по малко , аз очаквах доста повече да падна с това чистене на мазнини)
-ето и нови снимки ( да се гледам след 1 година и да се мая...)
09.04.12
09:21
Ето че минаха още 2 седмици ...
килограми : от 96 - на 94 - 2кг. надолу
талия : от 101см - на 102см - 1см нагоре ?
ханш : от 108см - на 106см - 2см надолу
само да си опбележа че надали ще помня след 1 година например :
В началото на Март месец бях 103кг , в момента (9 април) съм 94кг с минимална загуба на сила при тренировките ... не е зле за начало :)
Аиде след 2 седмици пак ...
казано от Асен Григоров на 09.04.12, 09:21:
само да си опбележа че надали ще помня след 1 година например :
В началото на Март месец бях 103кг , в момента (9 април) съм 94кг с минимална загуба на сила при тренировките ... не е зле за начало :)Аиде след 2 седмици пак ...
9 кг надолу за месец са много нещо! При това тези 9 кг не са първите свалени, тоест не стада дума за дехидратация на тъканите в следствие на спиране на въглехидратите.
Помисли дали не орязваш твърде много храната и дали не губиш повече мускулна маса, отколкото мазнини при това положение. Не прекалявай с ОКБ-то, за да не ти изиграе лоша шега. Минавал съм по този път (няколко пъти при това) и знам за какво говоря.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.04.12 09:31.
16.04.12
12:13
казано от Boby_ на 09.04.12, 09:27:
9 кг надолу за месец са много нещо! При това тези 9 кг не са първите свалени, тоест не стада дума за дехидратация на тъканите в следствие на спиране на въглехидратите.
Помисли дали не орязваш твърде много храната и дали не губиш повече мускулна маса, отколкото мазнини при това положение. Не прекалявай с ОКБ-то, за да не ти изиграе лоша шега. Минавал съм по този път (няколко пъти при това) и знам за какво говоря.
Здравей и благодаря за съвета , наистина супер много свалям и продължавам да свалям ,ти как би ме посъветвал да предценя дали губя прекалено много мускулна маса ? Аз гледам следното (ако бъркам някои може да ме поправи?) : значи нормално е да падна малко с тежестите който мога да вдигам (все пак имам да чистя много мазнотия) ,но съм паднал доста малко (на фона на факта че съм вече близо 10кг надолу) ,например на лежанка бях стигнал макс 80кг серия ,сега е макс 70кг серия и на 70 съм заковал и не пускам по надолу вече близо месец и половина ,което ми говори че надали ще паднат по надолу ,а и да падна ще е малко. Цялото това нещо аз го приемам като показател че не губя (много) мускулна маса . Въпреки това съм отворен към съвети и предложения .
ПоЗдрави :)
24.04.12
13:43
Ето че минаха още 2 седмици ...
килограми : от 94 - на 93 - 1кг. надолу
талия : от 102см - на 96см - 6см надолу
ханш : от 106см - на 105см - 1см надолу
Мнението беше редактирано от Асен Григоров на 24.04.12 13:54.
21.05.12
09:17
Мина около месец , от него около 2 седмици не съм ходил на тренировки :( ...
килограми : от 93кг - на 95кг - 2кг нагоре
талия : от 96см - на 95см - 1см надолу
ханш : от 105см - на 105см - -.-