13.03.12
17:24
Здравейте,искам да попитам за някакъв съвет какво да направя за да кача някои килограм аз съм на 20 г. висок съм 180 см. и съм само 60 кг. ходих на лекари казаха ми бърз метаболизъм и да се храня повече.Аз се храня даже предостатъчно обаче пак нищо. Пробвам с тренировки за маса има някакъв ефект обаче е много малък. Ако може някои да ми каже с какво мога да си забавя метаболизма или просто как да кача някои и друг килограм. Ако съм объркал мястото на темата извинявам се предварително.
Всъщност много често по-пълните/едрите индивиди имат по-бърз метаболизъм от по-слабите си съмишленици. Най-често слабичките хора си мислят, че се хранят достатъчно, но то не е така, а пък пълните видиш ли не ядат толкова много. Това с метаболизмът е мит и не един път е развенчаван до момента. :)
Колкото повече ядеш толкова повече ще ти се забързва метаболизма, особено при диета богата на протеин, съответно, колкото по-малко ядеш, толкова повече ще ти се забавя. Увеличи храната! :)
P.S.: Ефект от тренировките може да има при една добра и адекватна диета(хранителен режим), мускул расте от протеин, ако не е достатъчен, ако ще и 5 банички с боза да изядеш - ефект няма да има. ;)
Успех.
казано от Anastas Toshkov на 13.03.12, 17:24:
аз съм на 20 г. висок съм 180 см. и съм само 60 кг... Пробвам с тренировки за маса има някакъв ефект обаче е много малък.
Колко време си пробвал,по колко пъти седмично и по каква програма?
14.03.12
18:41
6 месеца по плътна програма 2 пъти за седмица гърди и трицепс, 2 пъти гръб и бицепс 1 път крака и постоянно корем като всички упражнения ги права за дигане на маса с много килограми малко пъти а за храненето по 5-6 пъти на ден като ям всичко
14.03.12
18:55
Колкото повече ядеш толкова повече ще ти се забързва метаболизма
А това колко пъти развенчавано,ако трябва да ползвам твоите термини .. :)
казано от Teen Power на 14.03.12, 18:55:
А това колко пъти развенчавано,ако трябва да ползвам твоите термини .. :)
Бих се радвал на една статия тогава, от сигурен източник разбира се, а не от съюза на вегетарианците. Особено ще ми е интересно да намериш изследване, където се доказва, че след прием на протеин метаболитните процеси в тялото остават същите.
Успех. ;)
казано от Anastas Toshkov на 14.03.12, 18:41:
6 месеца по плътна програма 2 пъти за седмица гърди и трицепс, 2 пъти гръб и бицепс 1 път крака и постоянно корем като всички упражнения ги права за дигане на маса с много килограми малко пъти а за храненето по 5-6 пъти на ден като ям всичко
Имаш по 5 тренировки седмично? Със сигурност претренираш. Що не опиташ 3 пъти седмично или фитнес през два почивни дни? Така ще имаш по-добро възстановяване и по-голямо натрупване.
15.03.12
10:22
ами то аз от седмица ходя с един приятел по 3 пъти и ще видим какво ще стане . Мерси за помощта .