Покачване или сваляне - ако може да ми дадете съвет какво точно да направя

Добър вечер , приятели :)
Казвам се Красимир и съм на 18 г. , 184 см. , 83 кг.
До преди година бях около 115 кг. (знам , знам..)
Та пиша тази тема със следните “проблеми”
В момента имам паласки >.> , не много големи и фрапиращи , но ги има и се чудя дали да продължа да свалям до 77-78 кг. за да мога да “изчистя” , повечето ми познати , приятели и баща ми (да малко смешно звучи, но той се е занимавал с фитнес като млад) ми казват да започна усилени тренировки и да започна да “покачвам” мускулна маса и да блъскам “здраво” в залата , вместо да се опитвам да свалям още килограми, но аз се притеснявам , че по тоза начин “тлъстинките” ще останат.
Та ако може да ми дадете съвет какво точно да направя ще съм ви много благодарен :))

В момента не ям сладко , не пия сокове и газирано , и не ям висококалорични храни като хамбургери , Мак Доналд , дюнери етц.

Благодаря за отделеното време , предварително :)))))))

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 13.03.12 19:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1