Болки в прасците при тичане

Здравейте!
Имам проблем, когато тичам прасците ми се стягат и започват да ме болят. Не мога да тичам повече от  5мин. От какво може да е ?

17.03.12
00:25

Ходенето/тичането отчасти се извършва благодарение на мускулната контракция на прасците. Стягане - разтягане - така работят.
Когато не можеш да тичаш, това означава, че мускула не функционира правилно. Мисля, че е мускулен спазъм. Случваше ми се и на мен преди, но само на левия крак. Разтягай ги след хубава загрявка. Също може да ги масажираш.
Прасеца е мускул, който се натоварва ПОСТОЯННО и ежедневно. За да се получават такива неща, означава, че не е издръжлив. Трябва да е еластичен.

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 17.03.12 00:46.

Прасеца ти е слаб и не е свикнал на натоварване.Аз лично го тренирам само в зала 4 пъти седмично с по 2 упражнения всяка тренировка с тежко,а и отделно ритам,бягам и не ме боли изобщо=>свикнал е.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 17.03.12 01:47.

30.08.12
00:07

Ако скоро сте започнали да тренирате бягане, мускулатурата на краката не е още готова за тренировките. Започнете с малко натоварване и с времето (след месеци) като укрепне мускулатурата очаквам болките да изчезнат.
Също така е важна техниката на тичане. Тичането не е разновидност на ходенето и приземяването става с предната част на стъпалото, а не с петата. Идея за учене на техниката на бягането давам с тази връзка:
http://www.youtube.com/watch?v=mTMgIViinuQ&feature=g-hist

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1