Fat burner за хора под 18?

18.03.12
13:07

Здравейте :) На 16 години и 6 месеца съм. Моля, препоръчайте ми някой качествен фет бърнер, който да е подходящ за годините ми.  За Юнивърсъл Енимъл Кътс ми казаха, че може да го пия по 1 път вместо 2 пъти на ден. (В инфото за него не се препоръчва за под 18 год.) Моля и за вашето мнение, тъй като хората в този форум според мен са най-компетентни. Тежа 83 и съм висок 182.
П.С. Съжалявам, че направих нова тема, но имам адски малко време тези дни и не мога да ровя :(

Най-подходящият фат бърнър за теб е да се храниш правилно.Изрежи от тук от там калориите, бъди в калориен дефицит,като в същото време няблягаш на месо.Спираш въглехидрати, увеличаваш мазнини.Ще учудиш колко много ще постигнеш по този начин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.03.12 18:43.

18.03.12
23:38

Кардиото - най качествният фет бърнър ! ;)

Много здраво си набий в главата и приложи на практика горните два съвета и до лятото ще си пушка.

19.03.12
08:57

Младежа вече си е наумил .... няма спиране .....

Почни с карнитин, ама не питай какъв и колко, че ще те баннем*

Ако си здрав, нямаш пубер ядове с кръвно и сърце - нещо слабичко като за начало е Scitec Adipokill.

п.с. не нося никаква отговорност за нанесени щети
* шегувам се ама ползвай сърч енджина :)

19.03.12
11:44

казано от Герган Петков на 19.03.12, 02:57:

Много здраво си набий в главата и приложи на практика горните два съвета и до лятото ще си пушка.

Тялото ти още се развива, недей да пиеш добавки, храни се качествено и пълноценно и спортувай !!!

19.03.12
11:47

Кардио, тежки тренинорвки, и ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ. НЕ спирай въглехидратите, Но ги намали.

Иначе вземи за помощник ако искаш Л-карнитин и може да комбинираш с КЛА (свързана линоленова киселина).

Мнението беше редактирано от Kamen на 20.03.12 12:41.

казано от Kamen на 19.03.12, 11:47:

...може да комбинираш с КЛА ( лимонено свързана киселина).

Свързана линоленова киселина все пак...

19.03.12
12:02

Спести си парите , не купувай КЛА

19.03.12
15:14

Благодаря за отговорите, но наистина за да питам за фет бърнър значи съм решил да си взема. Занимавам се активно със спортове от 5 години и съм запознат с повечето основни принципи. Попитах просто за марка и за мнения, не за съвети относно чистенето. Тренирам 5-6 пъти седмично, като смятам че това е достатъчно кардио. Диетата е задължителна винаги, така че и да взимам и да не взимам добавки е ясно, че трябва хубава диета. Просто моят тип тяло клони към ендоморфен и трудно чистя - точно затова ми трябва допълнителен тласък.

Мнението беше редактирано от Martin Kostov на 19.03.12 15:21.

19.03.12
19:43

казано от John Snow на 19.03.12, 15:14:

Благодаря за отговорите, но наистина за да питам за фет бърнър значи съм решил да си взема. Занимавам се активно със спортове от 5 години и съм запознат с повечето основни принципи. Попитах просто за марка и за мнения, не за съвети относно чистенето. Тренирам 5-6 пъти седмично, като смятам че това е достатъчно кардио. Диетата е задължителна винаги, така че и да взимам и да не взимам добавки е ясно, че трябва хубава диета. Просто моят тип тяло клони към ендоморфен и трудно чистя - точно затова ми трябва допълнителен тласък.

И аз съм със същия проблем , цяла зима не съм спирал да тренирам , тежки тренировки по 3 часа , тичане , плуване , фитнес и пак качих 6 кг....При мен помага лишаването от безумно много работи и зверско тичане от порядъка на 6-7 километра пресечена местност .

казано от Шмекера на 19.03.12, 19:43:

казано от John Snow на 19.03.12, 15:14:

И аз съм със същия проблем , цяла зима не съм спирал да тренирам , тежки тренировки по 3 часа , тичане , плуване , фитнес и пак качих 6 кг....При мен помага лишаването от безумно много работи и зверско тичане от порядъка на 6-7 километра пресечена местност .

А не си ли се замислял, че може би неуспехите ти идват от това, че тренираш по 3 часа?

20.03.12
11:16

Моят инструктор обича да казва “Повече, не означава по- добре”. Претренирането не води до нищо хубаво. В това съм се убедила от опит. Тричасовите тренировки, включително и двуразовото трениране, не са ми никак непознати...... До преди няколко месеца си го причинявах най- редовно.
Ефектът- стресиране на тялото, задържане на вода, подпухналост, преумора, крампи, болки в ставите, мускул и релеф = 0

20.03.12
14:33

казано от Jazmin на 20.03.12, 11:16:

Моят инструктор обича да казва “Повече, не означава по- добре”.  = 0

Да разбирам те ако говорим за 3 часа итензивно тичане . Но в бойните спортове във всеки едни момент може да научиш , нещо ново и да доизпипаш някоя техника .До колкото са ми казвали трениори в тази област бройката и повторенията са от значение . Иначе относно тичането , много добре знам че повече от 10-12 обиколки на стадион са излишни.И по какъв начин смяташ че си стресирам организма , след като по този начин съм свикнал да тренирам и не ми прави впечатление .Разбирам ако е някой начинаещ , със сигурност би могъл да стресира организма .И не смятам че това ще доведе до задържането на вода в организма ми , свалям средно по 1,5 - 2 литра вода на тренировка :)

21.03.12
12:07

тежки тренировки по 3 часа , тичане , плуване , фитнес и пак качих 6 кг....

Никъде не споменваш за практикуване на бойни спортове. Там наблюдения нямам, тъй като не съм практикувала.
Но за плуването (2 години професионално); тичането (почти всеки ден, от не помня кога) и фитнеса (около 2 години вече) смея да изкажа мнение. Споделям лични наблюдения, в/у собственото си тяло, подкрепени с някой и друг прочетен ред. Обичам да експериментирам както с тренировки, така и с добавки и хранителни режими. 
Това, че си свикнал да тренираш така и издържаш на това натоварване, не означава, че не стресираш тялото си и не претренираш.
При тежки тренировки от порядъка на 3 часа всеки ден се съмнявам, че имаш възможност качествено да се възстановиш.
Всеки добре трениран човек може да издържа на по- голямо и по- голямо натоварване, въпросът е до колко това е добре за тялото му и какви поражения ще остави в дългосрочен план.
Многото потене не е показател за това колко вода задържаш в тялото си (със сигурност не стоиш после жаден) :)

21.03.12
14:48

След това :

казано от Jazmin на 21.03.12, 12:07:

Никъде не споменваш за практикуване на бойни спортове. Там наблюдения нямам, тъй като не съм практикувала.

това:

Това, че си свикнал да тренираш така и издържаш на това натоварване, не означава, че не стресираш тялото си и не претренираш.
При тежки тренировки от порядъка на 3 часа всеки ден се съмнявам, че имаш възможност качествено да се възстановиш.

е абсолютна глупост ;)

казано от Jazmin на 20.03.12, 11:16:

Моят инструктор обича да казва “Повече, не означава по- добре”. Претренирането не води до нищо хубаво. В това съм се убедила от опит. Тричасовите тренировки, включително и двуразовото трениране, не са ми никак непознати...... До преди няколко месеца си го причинявах най- редовно.
Ефектът- стресиране на тялото, задържане на вода, подпухналост, преумора, крампи, болки в ставите, мускул и релеф = 0

И вероятно, като повечето жени си се хранила с 3 моркова и 2 стръка целина. Да, наистина няма как да избегнеш стресирането на тялото си. А това, че не може да се тренира по много без да претренираш както ти казаха е глупост. Качествен сън + добра храна => добро възстановяване.

П.П. Разбира се, тялото си има лимит, нека не бъда разбран погрешно. Но “много” е доста относително. За един е 15 минути, за друг - 3 часа.

22.03.12
14:27

“тежки тренировки по 3 часа , тичане , плуване , фитнес и пак качих 6 кг”
и след това: “При тежки тренировки от порядъка на 3 часа всеки ден се съмнявам, че имаш възможност качествено да се възстановиш.”
Не ми звучи като глупост

Далеч съм от идеята за 3-те моркова и целината ;) Прав си, винаги може още и още, ако си професионалист и мислиш и живееш само за това. Ако искаш да се чувстваш добре и го правиш за здравето си и добрата си форма, а не с професионална цел, не виждам смисъл. До колкото чета написаното от Шмекера, проблемът му е в излишните килограми, а не в подобряването на световен рекорд.
Продължавам да подкрепям твърдението си, че с по- малко усилия, можеш да постигнеш много по- добри визуални резултати (за спортни постижения не говоря).
Думата “много” е наистина относителна, но кажете ми колко хора тренират по 3 часа и се сещат да пият добавки за стави, кости и хрущяли, колко хора си правят изследвания на всеки 3 месеца, ходят на профилактични прегледи, масажи и изобщо взимат някакви превантивни мерки? Да не говорим, за ходещите на работа и изобщо колко хора имат възможност за качествено възстановяване? Иначе, по принцип много добре звучи: “Качествен сън + добра храна => добро възстановяване” ........ бих добавила и хубави, качествени хранителни добавки ;) За интензивно спортуващ човек само качествената храна не стига.

22.03.12
14:41

казано от Jazmin на 22.03.12, 14:27:

и след това: “При тежки тренировки от порядъка на 3 часа всеки ден се съмнявам, че имаш възможност качествено да се възстановиш.”
Не ми звучи като глупост

казано от James Hinks на 21.03.12, 14:48:

След това :

това:

е абсолютна глупост ;)

Когато не знаеш нещо и нямаш опит, е по-добре да мълчиш...Щото ставаш за смях.
Значи според тебе - експерта в тренирането, която обаче не може да изкара стандартна фитнес тренировка(а.к.а. смешна тренировка) без въглени, 6-те кила са качени са от невъзможност да се въстанови качествено, така ли ?

“Боже, колко мъка има по тоя свят, боже...”

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.03.12 14:45.

22.03.12
17:46

казано от James Hinks на 22.03.12, 14:41:

казано от Jazmin на 22.03.12, 14:27:

Не ми звучи като глупост

казано от James Hinks на 21.03.12, 14:48:

След това :

това:

е абсолютна глупост ;)

Когато не знаеш нещо и нямаш опит, е по-добре да мълчиш...Щото ставаш за смях.
Значи според тебе - експерта в тренирането, която обаче не може да изкара стандартна фитнес тренировка(а.к.а. смешна тренировка) без въглени, 6-те кила са качени са от невъзможност да се въстанови качествено, така ли ?

“Боже, колко мъка има по тоя свят, боже...”

Виж какво, ако бях “експерта” и ако претендирах за това, нямаше да призная, че нямам опит в бойните изкуства. Но взех под внимание всичко друго, което той описа като своя тренировка. При положение, че там имам наблюдения и съм го изпитала на собствен гръб, смея да изкажа мнение.
Прекалено големият стрес, недостиг на калории, невъзможност за възстановяване, са все причини, които карат тялото да се защитава, като забавя метаболизма, сваляйки хормоните, за да се самосъхрани (говоря за анаболните- основни са тестостерон, соматотропин и инсулин – изграждат мускул и горят мазнини). Всичко опира до хормоните в тялото и до тяхното взаимодействие. Като претренираш отделяш всякакви хормони на стреса и те блокират всички анаболни хормони и по този начин и метаболизма. Трябва стреса да е в поносими граници и да се увеличава постепенно, така че тялото да не се стресира много и да не отделя хормони на стреса.
Примерно нямаш калории, но нямаш и метаболизъм, който да окисли мазнините и гориш само мускул. И да, ако го правиш дълго няма как да не отслабнеш, но за сметка на здравето си. Заради това са измислени и добавките, повечето от тях точно това правят, блокират образуването на мазнини и стимулират анаболните процеси …… ако трябва да ти го преведа, кажи ;).
Аз експериментирам върху себе си и не твърдя неща, които не съм наблюдавала върху собственото си тяло. След това търся отговори, защо е станало така и кое е довело до това.
Но какво разбира един аматьор като мен, който не може да изкара стандартна фитнес тренировка.
Нямам време да се обяснявам повече кое, от къде и как и без това изписах половин страница… Всеки прави нещата по свой начин.  Желая ви успех!

П.С. той Господ си знае работата ;)

23.03.12
09:30

казано от Jazmin на 22.03.12, 17:46:

Прекалено големият стрес, недостиг на калории, невъзможност за възстановяване, са все причини, които карат тялото да се защитава, като забавя метаболизма, сваляйки хормоните, за да се самосъхрани (говоря за анаболните- основни са тестостерон, соматотропин и инсулин – изграждат мускул и горят мазнини).

Ооо, да, тая легенда е пропуснах :D
Направо ми е чудно как съм развил полови белези, как не съм станал диабетик и как не съм останал 1.55…цяло чудо !

24.03.12
21:33

казано от James Hinks на 23.03.12, 09:30:

Прекалено големият стрес, недостиг на калории, невъзможност за възстановяване, са все причини, които карат тялото да се защитава, като забавя метаболизма, сваляйки хормоните, за да се самосъхрани (говоря за анаболните- основни са тестостерон, соматотропин и инсулин – изграждат мускул и горят мазнини).

Направо ми е чудно как съм развил полови белези, как не съм станал диабетик и как не съм останал 1.55…цяло чудо !

От човек с травми, като след автомобилна катастрова, не виждам какъв съвет мога да получа, освен: “Ако видите стена, блъснете се в нея” :D

26.03.12
09:08

казано от Jazmin на 24.03.12, 21:33:

От човек с травми, като след автомобилна катастрова, не виждам какъв съвет мога да получа, освен: “Ако видите стена, блъснете се в нея” :D

Само да ти вметна, че травмите не са от хорманален дисбаланс ;)
Или от претрениране ;)
p.s.
Има два вида хора - едните вървят напред и видят ли по пътя си стена, която им пречи да продължат, я разбиват. Тези хора водят.
Другия вид хора вървят след тях. Като овце.
Всеки сам си избира от кой вид да е... ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.03.12 09:11.

26.03.12
09:32

Ми и той ако тренираше по 20 минути с леко тичане, коремни и лицеви нямаше да е контузен. Ти можеш да се контузиш и от ставане от леглото...И от този човек можеш да получиш много повече съвети, отколкото от митичният ти инструктор.

Много тъпа шега каза :)

PH

26.03.12
15:48

казано от martinski на 26.03.12, 09:32:

Ми и той ако тренираше по 20 минути с леко тичане, коремни и лицеви нямаше да е контузен. Ти можеш да се контузиш и от ставане от леглото...И от този човек можеш да получиш много повече съвети, отколкото от митичният ти инструктор.

Много тъпа шега каза :)

Оставете я... струва ми се че незнае къде се намира ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1