19.03.12
10:27
Напоследък чета разни диети на хора , които се занимават сериозно с фитнес и имам нужда от помощ да взема решение кое е най-добре за мен.
Ще дам прсото няколко примера, които са далеч от перфектни по отношение на протеина. В ( ) ще е целта.
Вариант 1 - Например лягаме в 23:30, последно хранене в 23:00 - 8 белтъка (~20гр протеин преди лягане) + 50 гр фъстъци (по-бавно усвояване на протеина + полезни мазнини)
Вариант 2 - 8 белтъка (~20 гр протеин) / или / пилешко месо (30гр+ протеин, който ще се усвои по-бързо) / или / телешки шол (30гр+ протеин, който ще се усвои по-бавно) + ~150 гр извара (~30 гр протеин, който ще се усвои по време на сън)
Четох скоро в сайт препоръка , да не се хапва нищо час и нещо преди лягане - така се стимулира отделяне на по-високо ниво на GH по време на сън. Например:
Вариант 3: Лягаме си в 23:30, последно хапване 21:30-22:30? - 8 белтъка и ~150 гр извара?
Четох и диета от списание която завършва с пилешко, ориз и салата, ако някой има идея защо се прави и иска да вметне би било супер за обща култура, но не е толкова важно за мен в момента.
Мерси предварително за всякакви отговори.
19.03.12
17:59
Да , и аз мисля че яйцата ще ти свършат добра работа. :)
Поздрави !!!
19.03.12
21:26
За какво да вкарвам мазнини от яйца преди лягане? Моля за по-обширен отговор.
19.03.12
21:57
Миии защото протеина ще се усвоява по-бавно респективно мускула ще се храни по-дълго време.Може примерно да изядеш 5 белтка и едно цяло или две цели ти си преценяваш пък ако искаш може и и само белтък да ядеш.Общо взето това ти е опция за натурален казейн. :)
Поздрави !!!
Как си я представяш по 8 белтъка.. че и 150гр извара да ядеш всяка вечер. Ако можеш да си го позволиш.. го фор ит! АМа.. с теа щастливи кокошки .. бааааа.
И аз бих предложил ако държиш на яйца.. бухай по 5 цели и готово.Аз съм фен на изварата и в момента съм всяка вечер на 200гр извара, 5-6 зелени маслини, 2сл студено екст. зехтин и 50гр суров бадем. (не че е евтино ама.. къдеее къде по ми е на кеф).
21.03.12
12:15
Ако не гледаме цената извара и белтъци ли ще е най-добрия вариант?