Губят ли се хранителните стойности на хляба при препичане?

19.03.12
16:42

Здравейте! От около 2 месеца не ям почти никакъв хляб, но от седмица започнах да добавям по 1-2 филии пшеничен пълнозърнест хляб към 1-2 от храненията ми на ден. Въпросът ми е, дали когато го препичам на тостера, му се губят хранителните качества? И дали да продължавам да го ям препечен или не?
Благодаря предварително.

Коментираше се преди из форума, че при препичане се понижава гликемичният индекс, но моля съфорумниците да потвърдят.

20.03.12
15:06

Доста интерестно аз ям на ядене по 4 филии препечен хляб... :))

20.03.12
16:46

Не очаквай особено ценни вещества от хляба.

20.03.12
19:50

Е, понеже пише, че пълнозърнестият пшеничен е много богат на витамин А, фибри и полезни минерали. За това питам.

20.03.12
21:32

А да си си задавал въпроса как се прави хляба? Да точно така хляба се пече на около 230 градуса и после, като го изсушиш на тостера пак си е същия, само дето му намаляваш съдържанието на вода. Много по добре да се яде препечен хляб от не препечен, който в червата ти става на тестена топка и поне при мен не ми е добре на храносмилането. Обаче кат си ям препечен хляб съм си добре, не случайно и за хората с гастрит е строго препоръчително ако ядът хляб, да е само препечен. Когато е препечен може да се изяде и по голямо количество, а това е голям плюс за ектоморфите, които искат да качват маса.

23.03.12
17:06

Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1