19.03.12
16:42
Здравейте! От около 2 месеца не ям почти никакъв хляб, но от седмица започнах да добавям по 1-2 филии пшеничен пълнозърнест хляб към 1-2 от храненията ми на ден. Въпросът ми е, дали когато го препичам на тостера, му се губят хранителните качества? И дали да продължавам да го ям препечен или не?
Благодаря предварително.
19.03.12
20:27
#1
Коментираше се преди из форума, че при препичане се понижава гликемичният индекс, но моля съфорумниците да потвърдят.
Е, понеже пише, че пълнозърнестият пшеничен е много богат на витамин А, фибри и полезни минерали. За това питам.
А да си си задавал въпроса как се прави хляба? Да точно така хляба се пече на около 230 градуса и после, като го изсушиш на тостера пак си е същия, само дето му намаляваш съдържанието на вода. Много по добре да се яде препечен хляб от не препечен, който в червата ти става на тестена топка и поне при мен не ми е добре на храносмилането. Обаче кат си ям препечен хляб съм си добре, не случайно и за хората с гастрит е строго препоръчително ако ядът хляб, да е само препечен. Когато е препечен може да се изяде и по голямо количество, а това е голям плюс за ектоморфите, които искат да качват маса.