Да образовам родителите си..

Здравейте :)
Имам проблем с родителите ми - не ми вярвят, че не се дебелее от мазнини и че не е проблем да ям по 4-5 яйца на ден. Все още вярвят в старите догми, че се повишава холестерола от яйцата и мазнините и че животинските мазнини са лоши. Разбира се, че ако прекалявам с тях, ще са лоши, но това се отнася за всичко. Намерих статиите за мазнините, но те не ми служат особено. Ако някой може да отговори тук, но да е аргументирано, защото сигурно пак няма да се откажат...  Ако намерите някаква статия или нещо подобно във форума, ще съм много благодарен !

22.03.12
21:41

Едва ли някой ще ти помогне с този проблем. И при мен е така...всеки ден главата ми чува “пак ли яйца беее...изял си цяла птицеферма, спри че ще умреш някой ден от тоя холестерол” или пък “човек спри да ядеш по 6-7 пъти на ден, то полезно полезно ама всеки ден - ориз, ЯЙЦА, месо и картофи е много вредно” ... големи разбирачи са обаче :D и това понякога много ме дразни, аз им обяснявам, че съм на такъв режим, а те викат...”остави ги тези измислени режими, ела да идем до поликлиниката и да питаме някой лекар да видим полезно ли е, за психолог си ей...” ;дд

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 22.03.12 21:43.

22.03.12
21:48

При мене е пък за протейновата матрица, колко и да им обесняваш те си имат 1 на ум  :D хаха

S!

22.03.12
21:48

Отначалото се дразнех, сега свикнах. То баща ми си трае де, но майка ми се прави на много разбирачка. И като я питам нещо защо да е така, както казва, само трае. Най-много се дразня като гледа Гала и там някаква професорка, просто това е супер цирк - тая всеки път различни неща казва. Ама така е, няма как вярванията им да се променят. Ако ние сме се родили 70-те, дори и 80-те години, същите сме били да сме. И все пак, всекидневно повтаряне на това, че яйцата не са вредни и т.н. оказва влияние. Пробвай като ти кажат нещо, да си готов да обясниш грамотно, а не да се нервираш като мене, щото не помага.

22.03.12
21:52

Наще пък ми пускат някаква д-р Емилова, и ми викат “вслушай се в думите й !!! трябва да гладуваш по 10 дни всеки месец (плодове, чай и мед) само така ще си здрав...аз направо оставам без думи.

22.03.12
21:55

казано от Мирослав Николов на 22.03.12, 21:52:

Наще пък ми пускат някаква д-р Емилова, и ми викат “вслушай се в думите й !!! трябва да гладуваш по 10 дни всеки месец (плодове, чай и мед) само така ще си здрав...аз направо оставам без думи.

интересна теза :D

22.03.12
22:07

И още как... :Д баща ми пуска касета (запис на “лекциите и”) гледа една и съща от 4-5 години...надъхва се, и уш почва да гладува, и след 2 часа го гледам над тигана с палачинките и сладкото.

22.03.12
22:14

Баба ми в началото беше същата. Сега вече ми готви така както аз бих си готвил и ме пита даже какво има в продуктите. Добавките са и проблема на нея. Постоянно казва “не знаеш какво има в тях” ама как да тренирам толкова само от пържоли. Ебава ме, че  съм изял едно прасе и 100 кокошки тая зима ама :Д

22.03.12
22:20

Охо...ако взема да казвам за мойта баба, ще направя най-дългата тема може би :D така, че аз през какво съм минавал....думи нямам да го опиша :Д страшни инструктори имам у нас :Д

22.03.12
22:28

И мойта бабка  вика, че ако пия протеин, ще стана мис Олимпия :D Ама аз не се оплаквам, нали има пържоли, не ми трябва пудра (sun)

22.03.12
22:36

Абсолютно всички коментари дотук са по темата... На мен пък десетият ми братовчед ми забранява да ям извара-голяма драма...
Не виждам с какво ще помогнете на автора на темата,споделяйки това което споделяте.

22.03.12
22:41

Ами с тези споделяния исках да му кажа, че от това нещо няма отърване, просто трябва да свикне и това е :) рано или късно и те ще свикнат.
Ако имаш по-добри идеи да те чуем ;)

:D Мерси за историите, но наистина не помагат особено.. Все пак намерих неща които ще ми помогнат.
http://www.bb-team.org/articles/3271_yaytsa#axzz1WS80IPip
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55502

23.03.12
08:40

Винаги допускайте, че родителите ви може да са прави (дори да не разбират ама нищо от хранене и добавки). Индустрията с добавките така промива мозъците, че след известно време ти се струва просто смешна идеята да ти стане нещо от протеинов прах. И както казват бабите ви - не знаеш какво слагат там... всъщност, наистина не знаеш. Не знаеш и в БГ доколко получаваш стоките, за които плащаш.

Говоря за добавките само, но и за храната е донякъде така. Аз ако съм родител и видя, че синът ми е обсебен от идеята да стане животно и нищо друго не го интересува, трудно бих приел факта, че това което прави, е здравословно.

23.03.12
10:56

Аз съм родител и абсолютно винаги изравям нет-а когато ми се стори, че децата правят нещо, което не влиза в моите представи.
Като бяха по-малки ми казваха името на всяка нова група, която и аз я слушах. Сега съседите ме информират какво се слуша у нас :D :D :D, но пак ги слушам в нет-а. Чета за техните идоли (филмови, спортни и каквото име се спомене). Същото е когато някой от тях полудее по някоя система за трениране, хранене, добавки... Изчитам всичко, до което се докопам,  разбирам плюсовете и минусите. Така мога активно да говоря по темата и да споря аргументирано, ако все още действията им са различни от моите разбирания.

Съвета ми към теб е да извадиш няколко статии и ги да ги дадеш на родителите си. За тях (и за мен) думите “знам какво правя” или “споко бе, няма да свърши света” не са достатъчно добро убеждение и по-скоро будят тревоги, отколкото успокоение. Ако обаче някое от децата ми вади аргументи различни от “така прави Гошо” най-често ги приемам. Все пак те са отделни индивиди и имат свой поглед върху живота.

Така че - примери и аргументи - това е разковничето. Е, разбира се, ако родителите ти са отворени за диалог. Ако са като моите родители, при които само тяхното мнение е вярното, мисията ти е обречена на неуспех и няма смисъл да се хабиш.

Мнението беше редактирано от Smile на 23.03.12 10:59.

Благодаря :)
Ще направим един хубав разговор :D ..

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 23.03.12 19:06.

23.03.12
19:20

Баща ми ми говори доста шеговито..
И при мен  е същата работа .. хранели ме през 2 -3 часа като бебе :D
..само влизам в стаята и баща ми казва “Какво става с тебе бе човек, пак ли си гладен ..”
А като ме види, че хвърлям жълтъците ..леле мале..голямо прахосничество.
Ааа и като извикам мамо/майко ми казва “за какво ти е ще кърми ли :D”

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 23.03.12 19:20.

23.03.12
19:27

Ако някой ден видя синът ми да хвърля жълтъците... I have no son.

24.03.12
18:51

@АлексТайна, проблемът е, че му се вързваш.
Следващия път се подготви с хранителен състав на кърмата и като ти каже “..ще те кърми ли?”, отговори без заяждане, сякаш ей така между другото “всъщност кърмата съдържа протеини, които действат като приспивателно, а аз ще излизам с френдовете, така че ще пропусна този път”... (източник http://www.biberonbg.com/info/sravnenie.htm)
Или “ааа, кърмата не съдържа витамин Д, така че ще трябва да се охарчиш за Вигантол. Дай сега 20 лева”.

Осве, ако баща ти не е от ората, които обичат да се шегуват, но не приемат да се шегуват с тях, тази стратегия ще ти е по-полезна, защото:
1. той ще си намери достоен партньор и ще започне да търси диалог с теб (т.е. повече общуване в къщи - никога не е излишно)
2. ти няма да се нервиш на забележките т.е. ще имаш повече самоувереност
3. като вижда, че му отговаряш на негото ниво - ще те приеме по-сериозно и няма да е толкова заядлив
4. ако пък приеме предизвикателството и загрубее с шегите - този диалог ще ти помогне да развиеш гъвкавост на мигновенната мисъл т.е да се подготвиш за подобни ситуации извън дома

Ако обаче ти отвърне “ти ли ще ми говориш така бе, пикльо” (пимерно), по-добре следващия път се опитай да не се ядосваш и си премълчи.

Не знам защо решихте да превърнете темата ми в някакъв чат... Няма значение, пишете си, аз знам какво да правя...

25.03.12
10:38

Темата Ти ? Може би е твоя собственост ?

Казах, че няма значение, но..
Преди да пишеш нещо трябва да си зададеш въпроса - ще помогна ли на някой? Еми дай да започнем да спамим в дневниците на хората, нали не са тяхна собственост, както толкова? Ако не можете да помогнете, най-добре не пишете. Не съм питал за истории, а за аргументи или някоя полезна статия. Издразних се, че половината хора пишат за баба си, която не им дава да ядат еди какво си... Айде затваряйте я тая тема, че не ми се разправя..

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 25.03.12 15:50.

25.03.12
16:10

И преди да пускаш тема трябва да си зададеш въпроса, дали няма да можеш сам да си отговориш ? : ) А това, че коментират хората има само положителни страни, жалко, че нещо ти пречи, за да ги видиш. :) А ако забелязваш някакво безсмислие в отговорите.. явно е защото и темата ти е лишена от смисъл. : ))

Мнението беше редактирано от NRG на 25.03.12 16:12.

25.03.12
16:30

Аз пък смятам, че има и друга страна на нещата - финансовата. Все пак сами знаете, че това хоби не е евтино, лошото е, че не е и възвращаемо. Храните са скъпи, а в много случаи и заплатите на родителите не са много високи, така че те се опитват да ви го кажат по-малко по мек начин. Повярвайте ми на много родители им е трудно да изхранват едно дете и да си плащат сметките, пък камо ли да се грижат за “бодибилдърче”. Много е лесно когато “тате носи, мама меси” за едно дете, но като се сблъскате с живота самостоятелно без някой да ви помага ще разберете за какво иде реч.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1