Порастване на височина

23.03.12
18:44

Здравейте!
Иска ми се да разбера дали има някакви упражения, витамини или нещо ефикасно за увеличаване на ръста. След 1 месец ставам на 17, а съм 156 см. Знам, че според всички медицински изчлисления би трябвало да съм спряла растежа си, не само заради възрастта, но и заради това, че майка ми е 150, а баща ми 180. И въпреки това, ако знаете някакви упражнения за разстягане и изобщо дали помагат, ще съм много благодарна, ако пишете. Дори да порастна с няколко сантиметра, пак ще се радвам много. Мерси предварително :) :)

Темата беше редактирана от JK_ на 27.03.12 18:09.

PH

23.03.12
18:47

казано от k_atelin на 23.03.12, 18:44:

Здравейте!
Иска ми се да разбера дали има някакви упражения, витамини или нещо ефикасно за увеличаване на ръста. След 2 месеца ставам на 17, а съм 156 см. Знам, че според всички медицински изчлисления би трябвало да съм спряла ръстежа си, не само заради възрастта, но и заради това, че майка ми е 153, а баща ми 180. И въпреки това, ако знаете някакви упражнения за разстягане и изобщо дали помагат, ще съм много благодарна, ако пишете. Дори да порастна с няколко сантиметра, пак ще се радвам много. Мерси предварително :) :)

Едно приятелче от лостове доста дръпна,но това при него може би е било от пубертета или просто тогава му е дошло да расте,не знам до колко тренировките са допринесли за това :)

23.03.12
19:00

Да , лостовете помагат.Спортовете като баскетбол и волейбол също ще помогнат. :)

Поздрави !!!

23.03.12
19:03

Гените са си гени,с тях не се спори.
Все пак няма никаква гаранция с ръстта на родителите и двете посоки.Аз съм по-висок от моите,а баща ми е около 15 см по-надолу,което си е доста.
Така че няма гаранция че ще си висок или нисък,само височинта на родителите,в  твоят случай,май нещата ще си останат така.

Спортувай - ще помогне със сигурност, но едва ли ще дръпнеш повече от 1-2 сантиметра (заради спортуването) Но все пак е нещо :)
И яж здравословно !

23.03.12
20:00

Мерси много за коментарите :)

Aбе недейте да си мислите,че баскетболистите и волейболистите са станали от спорта високи.И от двата спорта ги има по 165-175 см.Ако ти е заложено да си нисичък - майка ти или баща ти ако са ниски не се надявай да пораснеш на височина.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 23.03.12 20:06.

23.03.12
20:23

Има една много добра статия на тази тема в сайта. Потърси ;)

23.03.12
20:47

казано от Bojidar Yagodin на 23.03.12, 20:06:

Aбе недейте да си мислите,че баскетболистите и волейболистите са станали от спорта високи.И от двата спорта ги има по 165-175 см.Ако ти е заложено да си нисичък - майка ти или баща ти ако са ниски не се надявай да пораснеш на височина.

Не си много прав.

23.03.12
20:48

Баскетболистите и волейболистите не са станали високи заради спортовете.
Започнали са да ги практикуват, защото са високи.

Преди време във фейсбук видях следното:
“- You are so tall, do you play basketball?
- You are so short, do you play mini-golf?”

24.03.12
20:56

Човек може да порастне или смали на височина само чрез и заради психика.

Ако си внушиш, че нисичките момичета имат плюсове (а те са много според възприятията на мъжете) ще се чувстваш добре, даже може да ти се прииска да станеш по-ниска. И обратно- ако си втълпиш, че трябва да си на ръст като Шарън Стоун ще се прегърнете с депресията.

24.03.12
22:04

Височината е единственото нещо в спорта, за което може да се “обвини” гена. Баскетбол, волейбол и т.н. по-скоро само помагат да достигнеш по-бързо генетичния си потенциал за височина - не те правят по-висок. Също така не зависи и толкова от родителите, майка ми и баща ми са по 164-5, аз 190 (и доста познати имам като мен).
А до авторката на темата, според мен, че си 156 е супер, лично аз (а и доста хора) предпочитат ниски жени. Личното ми мнение за перфектния ръст на 1 жена е 150-165 максимум :) Виж, ако беше момче е друг въпрос :)

09.08.12
16:51

JK_q аз съм на 21 и съм 1.56. И това е няма да ръста повече,а и моите родители също са ниски.Много съм чела по тази тема и мисля,че няма как да пораснеш повече от 1-2 см занапред.Тренирах 10 години хандбал,а това не е спорт, който те развива на височина,дори си казвах, че ако бях тренирала волейбол щях да съм поне 1.70, но ми казаха,че далеч не е сигурно това.Просто сме си джобни гаджета, а това си е в плюс, малки и компактни сме.Не се притеснявай, че си нисичка,това не те прави по-малко чаровна.Тренирай си за хубава фигура.Целувки ! (nlove5)

09.08.12
16:53

Хандбала развива височината колкото и волейбола.

10.08.12
03:29

Петко, може и да си прав, но мен на височина не ме разви, а бях на 8 години, когато започнах до го тренирам.А и си мисля, че двата спорта като методика на игра нямат нищо общо.Но мнението ти е доста интересно поне за мен относно двата спорта.:P

10.08.12
09:47

Именно, и волейбола щеше да те развие точно толкова.

10.08.12
12:04

А аз винаги съм смятала, че волейбола развива на височина.Моя грешка явно.:)

казано от Наталка на 10.08.12, 12:04:

А аз винаги съм смятала, че волейбола развива на височина. Моя грешка явно.:)

Процесите, отговорни за този растеж, не се стимулират само от спортове като волейбола. Ставаш волейболист, защото си висок, а не си висок, защото си волейболист. Ето там е разликата. :)

10.08.12
12:34

Благодаря за обяснението.Значи мога да спра да се терзая, че ако бях тренирала друго щях да съм по-висока.:D

10.08.12
12:36

казано от Кольо Пияндето на 10.08.12, 12:13:

Процесите, отговорни за този растеж, не се стимулират само от спортове като волейбола. Ставаш волейболист, защото си висок, а не си висок, защото си волейболист. Ето там е разликата. :)

Направо ми взе думата от устата :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1