Съвет за допълнителни упражнения

Знам, че това ще бъде поредната такава тема и сигурно ви е писнало от тези въпроси, прочетох доста по форума, но не съм сигурен реално какво би трябвало да направя. Почитател съм на домашните упражнения и не ходя въобще на фитнес. Висок съм 174см и в момента тежа 78кг. Преди 8 месеца бях 90кг, но поради твърде много стрес свалих 18кг за три месеца. Направо се стопих без значение колко се тъпчех. Тренирам Таекуондо и по ниското тегло ми даде доста скорост, но в крайна сметка всичко по мен се стопи. Като цяло разчитах само на тренировките и няколкото лицеви упори там в залата, за да поддържам някаква форма, но преди 5 месеца някъде реших, че пак трябва да започна с малко по сериозни домашните тренировки. Мисля, че общо взето съм си добре, даже почнах да качвам по- малко килца отново, само имам проблем с горните гърди. Ето упражненията, които правя за ръце и гърди.

1. 1х10 изтласквания на тялото надоло с главата
2. 1х10 лицеви упори диамант с ръце на 50-тина градуса пред главата
3. 1х10 лицеви упори с широки тъце пак със същият градус
4. 1х10 лицеви упори диамант
5. 1х10 лицеви упори ширина на раменете
от точки 2 до 5 ги правя без прекъсване като само премествам ръцете на новите позиции
6. 1х15 лицеви упори с крака на стол
7. 1х15 лицеви упори между два стола

Дайте ви моляви някаква идея, какво ще помогне за горни гърди, но като изключим залата и вдигането на тежести, защото много намаляват гъвкавостта, а на мен гъвкавост ми трябва за другите тренировки.

Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Йордан Валентинов на 24.03.12 13:07.

24.03.12
14:52

” Дайте ви моляви някаква идея, какво ще помогне за горни гърди, но като изключим залата и вдигането на тежести, защото много намаляват гъвкавостта “
Това не е вярно!!!

казано от Death__ на 24.03.12, 14:52:

” Дайте ви моляви някаква идея, какво ще помогне за горни гърди, но като изключим залата и вдигането на тежести, защото много намаляват гъвкавостта “
Това не е вярно!!!

Като изключим залата и тежестите и това, че нямаш ни най-малка представа от трениране, друго не остава за горна част на гърдите освен да си стоиш у вас.

24.03.12
17:43

казано от Death__ на 24.03.12, 14:52:

Това не е вярно!!!

Не е вярно, че фитнеса вдървява ли? Ха-ха..

24.03.12
18:00

И кое втвърдява по-точно?

Можеш ли да поставиш дланите си на пода без да сгъваш колена? Можеш ли да пуснеш шпагат или да вдигнеш крак до ниво глава и да го задържиш там? Тежестите набиват ставите и те не могат да се движат пълноценно. Излишната маса забавя движенията. Излишната маса е само тегло, което носиш и не употребяваш реално. Да, може да не разбирам от тежести и зали аз и не питам за тях. Ако всичко ми беше ясно нямаше да пиша тука изобщо. Много са забавни форумите в България пускаш някакъв въпрос и веднага те почват с аворитетни отговори, които не казват нищо. Радвам се че на вас всичко ви е ясно, но реално не ми помагате. Ако някой тренира само със собствено тегло и може да напише нещо по темата ще се радвам за съвета. За другите мнения няма какво да кажа...  “Има много пътища към върха на планината. Не е важен самият път. Важно е да съумееш да го извървиш до край. “

казано от Йордан Валентинов на 24.03.12, 18:28:

Можеш ли да поставиш дланите си на пода без да сгъваш колена? Можеш ли да пуснеш шпагат или да вдигнеш крак до ниво глава и да го задържиш там? Тежестите набиват ставите и те не могат да се движат пълноценно. Излишната маса забавя движенията. Излишната маса е само тегло, което носиш и не употребяваш реално. Да, може да не разбирам от тежести и зали аз и не питам за тях. Ако всичко ми беше ясно нямаше да пиша тука изобщо. Много са забавни форумите в България пускаш някакъв въпрос и веднага те почват с аворитетни отговори, които не казват нищо. Радвам се че на вас всичко ви е ясно, но реално не ми помагате. Ако някой тренира само със собствено тегло и може да напише нещо по темата ще се радвам за съвета. За другите мнения няма какво да кажа...  “Има много пътища към върха на планината. Не е важен самият път. Важно е да съумееш да го извървиш до край. “

На пук на всичко това което каза, да, мога да правя 2-та вида шпагати, да си вдигам крака до главата.Играя футбол и съм доста по-бърз от някои хора които само с футбол се занимават и съм доста пластичен.И това всичко при положение че се занимавам с фитнес от година и няколко месеца и смея да твърдя, че фитнесът ми помогна.Моля те не цитирай кварталските лафове като “фитнеса те прави много нисък”, “ако пиеш протеин ставаш машина” и още много.

П.С Като си запознат с Българските форуми, защо търсиш помощ в тях?

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 24.03.12 18:51.

24.03.12
19:06

казано от Death__ на 24.03.12, 18:00:

И кое втвърдява по-точно?

Абе вдървява някои неща, ама не тия, дето си мисли :D

казано от Йордан Валентинов на 24.03.12, 18:28:

Можеш ли да поставиш дланите си на пода без да сгъваш колена? Можеш ли да пуснеш шпагат или да вдигнеш крак до ниво глава и да го задържиш там? Тежестите набиват ставите и те не могат да се движат пълноценно. Излишната маса забавя движенията. Излишната маса е само тегло, което носиш и не употребяваш реално.

А ти можеш ли да вдигнеш 150 от лежанка или да клекнеш със 180 кила? ;) И от кога мускулите станаха излишна маса, която не се употребява и само пречи? Сигурно затова всички сериозни спортисти блъскат и щанги :D

Тая твоята програма се състои само от лицеви, общо 80 ако не се лъжа. Което става за загрявка, ама до там. Колко често ги правиш? Всеки ден? Къде са упражненията за останалите мускули? Набирания, клекове, раменни опори, кофички, пистолети, хоризонтални набирания и т.н.? Само гърди ли тренираш?

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.03.12 19:07.

Е така ли не се научихте че се вдървява този, който не тренира правилни. Всички топ спортисти в всички спортове тренират със щанги, с собствено тегло и ластици. Без тренировки с тежести може да се вдървиш повече отколкото с тежести и обратно. Много от българските футболисти са с неправилно стойка с криви кръка и скъсена задна верига зареди неправилно трениране. Те не са пипали щанги. Ако подхождаш правилно към една тренировка каквато и да е тя няма да го има вдървяването. Основното е преди тренировка да се разгрява или лек динамичен стречинг тренировка и стречеинг след тренировка. Това което правиш ти само лицеви има много по-голяма вероятност да направиш дисбаланс между различните мускулни групи. Основното е каквото и да тренираш да натоварваш цялото тяло балансирано.

24.03.12
20:32

мен и щангите и стрийт фитнеса ме вдървяват ама след малко стречинг и леко кросче започвам да буквално да танцувам при спаринг

1. Аз не отворих тази тема с въпроса, как да започна да вдигам 150кг от лежанка? Ще перефразирам това, което написах по- горе, защото никой не му обърна особенно внимание. Всеки решава, какви цели ще си постави.
2. На мен програмата ми започва с дълго загряване и разтягане и завършва обикновено с тичане. По тази част нямам обаче въпроси. Споделих частта от тренировката, която ме притеснява.

25.03.12
12:30

казано от Йордан Валентинов на 24.03.12, 13:05:

Знам, че това ще бъде поредната такава тема и сигурно ви е писнало от тези въпроси, прочетох доста по форума, но не съм сигурен реално какво би трябвало да направя. Почитател съм на домашните упражнения и не ходя въобще на фитнес. Висок съм 174см и в момента тежа 78кг. Преди 8 месеца бях 90кг, но поради твърде много стрес свалих 18кг за три месеца. Направо се стопих без значение колко се тъпчех. Тренирам Таекуондо и по ниското тегло ми даде доста скорост, но в крайна сметка всичко по мен се стопи. Като цяло разчитах само на тренировките и няколкото лицеви упори там в залата, за да поддържам някаква форма, но преди 5 месеца някъде реших, че пак трябва да започна с малко по сериозни домашните тренировки. Мисля, че общо взето съм си добре, даже почнах да качвам по- малко килца отново, само имам проблем с горните гърди. Ето упражненията, които правя за ръце и гърди.

Здравей Йордане :) Може ли само да уточним някой неща от твоите въпроси и после да се опитаме да ги решим ?
1.Може ли да споделиш храненето си, може то да е причината за т.н от теб “стопяване”
2.Споменал си че се занимаваш с таекуондо.Сподели как протичат тренировките ти там.
3.Мислил ли си да включиш и други упражнения,освен тези който си посочил по-горе.

http://jasonferruggia.com/should-athletes-use-the-big-3/ Заповядай, прочети го цялото.
Разгледай дневника на Джеймс - All about. Може и интервюто с него да прочетеш, ще научиш нещо ;)

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 25.03.12 17:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1