24.03.12
18:28
Като повечето хора предполагам и при мен едната ръка е по-силна от другата. Когато правя бицепсово сгъване с дъмбел рпримерно 5кг, на дясната ръка е по-трудно, отколкото на лявата. Означава ли това, че лявата трябва да я тренирам с по-голяма тежест или трябва да са еднакви тежестите при двете ръце?
24.03.12
18:31
казано от Smile на 24.03.12, 18:28:
Означава ли това, че лявата трябва да я тренирам с по-голяма тежест ?
Не.
Прави упражненията с еднакви на тегло дъмбели. Наблегни повече на упражнения за бицепс с дъмбели, отколкото с щанга. Аз преди години имах същия проблем - лявата ръка беше по- слаба и по- малка с 1 см. от дясната. Откакто съм включил 1-2 упражнения с дъмбели в програмата си за бицепс, разликата в размера отдавна я няма, а силовата разлика между двете е незначителна.
Аз пък какво ли не съм правил и пак едната ръка ми е много по-голяма от другата..... :(
24.03.12
23:36
Ако изчистиш техниката /тук може би трябва да се впусна в обяснения за мозъчните половини, лява и дясна страна, как човек си служи с тях, че едната половина на тялото е по-развита от другата, защо и т.н., ама ще пропусна, щото предполагам, че си пиша с интелигентни хора/, та ако задържиш известно време с едни и същи килограми, изчистиш техниката на изпълнение, ще се изравнят и групите на изоставащата ръка.