28.03.12
10:51
такамм здрасти на всички ,аз съм момиче на 15г. висока съм 163 ,последната една година свалих от 86 на 54 килограма..след което си върнах около 7 кг ,защото станах звяр от гладуването и сега съм ужасните 61 килограма. Искам да се науча да се храня балансирано и да сваля поне 5 килограма и да изглеждам прилично ..и дори секси ;д Искам да знам как това може да се случи ,какви упражнения да правя и с какво да се храня ,моля ви дайте ми примерни менюта и като количество и като качество на храната.
Започнах да тичам от 5 дни по 15 минути. Тичам по този метод http://www.bb-team.org/articles/1588_10-top-vaprosa-za-tichaneto описан в статията (45 мин. крос).Не знам дали го правя правилно ,темпото ми е бавно ,но дишането още не съм го оправила ,мисля.
Как се храня в момента ли? ..
- По -мноооооооого.Обичам да ям ,трябва да се озаптя и ще го направя още тази вечер :д
за днес:
нз:ябълка и половина
з: 2 филийки типов хляб,3 парчета свинско пушено,1 парче(големичко) сирене ..мазно :х
о: 2портокала,1 филия и половина вита 6 зърна ,много сирене (много го обичам) и 4 маслини
Това е за сега . :)
Вечерта ,мм.. голяма зелена салата с репички и моркови най-вероятно.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.03.12 10:52.
За 1 година 32 килограма :О не увисна ли?
по темата: изготвяш си хранителен режим, избираш си програма за начинаещи, може да правиш кардио сутрин на гладно (по-голям ефект има тогава), упражненията ги има във сайта (а и всичко друго :д) и дейсташ.
В 4 хранения примерно:
- 4 яйца - 300к, 24б
- пилешки гърди + салата - 200-250к, 30б (100г сготвени)
- 100г сирене + банан -400к, 18б
- Фъстъци/лешници/бадеми/др - 500к, 20б средно
1400к, 92б
За 60кг и 20% мазнини (да речем имаш 20% телесни), 105-110 протеин е достатъчно предполагам, само от храна.
Сметни си баланса, по-малко от 1500 калории аз не бих приемал, добави още едно хранене (прах протеин или
фибри примерно, или едно кисело мляко - ако ти трябват фибри 100г ориз, или боб, или 2 банана) за 100-200 калории да станат примерно 1600, прави 3 пъти тренировки с тежести и тези 15 мин кардио ако ти се занимава само, аз бих заложил на тежестите.
Щом толкова обичаш да ядеш стани веган и мини на режим 80/10/10 и яж в неограничени количества без да качваш.Ако проявяваш интерес мога да ти обясня по-подробно :)
искам менюто ми да съдържа всички важни хранителни вещества ,но и да отслабна..как?
Дефинирай моля “всички важни хранителни вещества”, защото според мен това е много субективно. Ако попиташ един веган за важните хранителни вещества, той ще ти каже, че месото не е важно. Ако попиташ някой, който яде месо, той ще ти каже точно обратното. Ако попиташ някой използващ хранителни дабавки дали те са важни и без тях не може, познай в същия ред на мисли, какво ще ти отговори той. Същото се отнася и за много други. Освен това всеки организъм е индивидуален и си има свой определени нужди. Много неща оказват влияние: средата в която отделния индивид живее, активността, стреса, качеството на консумираните от него продукти, както и усвояването им от организма му и др. Едно според мен е сигурно, че храната найстина се дели на вкусна и полезна. Няма как и вълка да е сит и агнето да е цяло, но все пак има един компромисен вариант. Смятам, че всяко нещо е полезно, но в определени граници или с други думи не се лишавай от нищо, което ти харесва, но го ограничи ако знаеш, че не е полезно. Аз знам, че чипса не е полезен, но какво толкова като изям 5-10гр. веднъж в седмицата.
Мнението беше редактирано от DJ Рамбо на 29.03.12 14:14.
казано от DJ Рамбо на 29.03.12, 13:22:
Едно според мен е сигурно, че храната найстина се дели на вкусна и полезна.
Айде да не е толкова сигурно. Полезната храна е и вкусна. Но вкусната не винаги е полезна.
Ем да ако питаш вегана тоест мен ще ти кажа че всички животински продукти освен киселото мляко са абсолютно безсмислени,както и 90% от готвените и обработените храни.Но пък всеки организъм наистина е уникален така че ти си решаваш какъв път ще си избереш.И аз съм ял месо и млечни продукти и мазнини и готвена храна и съм си броил калорииките да не кача случайно,защото съм отслабнал с 50 кг.Накрая просто ми писна да смятам какво ям и станах високовъглехидратен суровояд веган.Сега ям каквото си поискам по колкото си искам и съм по-здрав и по-силен и с по-малък % мазнини откогато и да е било през живота ми.
“Добре, че не те питаме”,Петко К, от чие име освен своето говориш!? Ако теб не те интересува нечие мнение, не е задължително и с другите да е така. Нека авторката на темата сама да прецени кои е най- добрия начин за постигане на целите и.
Между другото и в моя живот е имало определен период, в който не съм консумирал месо, но щом, Петко К, четеш този коментар в момента, значи не съм умрял от липсата му в менюто си, както и не е имало негативни последици от това. Даже мога да кажа, че тогава съм бил по- добре здравословно отколкото сега. Така, че това за месото са предразсъдъци.
“Едно според мен е сигурно, че храната найстина се дели на вкусна и полезна.” Петко, прочети внимателно написаното от мен и наблегни на “според мен”, никой не е длъжен да се съгласява. А относно мнението ти “Полезната храна е и вкусна”, вкусна е много относително. Ще ти дефинирам, какво означава вкусно според мен. Това е чувството, което човек изпитва слагайки нещо в устата си и сдъвквайки го. На езика му има рецептори и благодарение на тях и на обработената информация в мозъка храната ни е приятна или не. А питал ли си се, какво му е после на стомаха!? Съмнявам се! Освен това ако ти давам само от любимата ти храна в продължение на 1 месец, то след този месец същата тази храна нито ще ти е вкусна, нито ще ти е любима. Отделен е въпроса, че ти може да си “добра свиня” по отношение на храненето, но добра свиня не е синоним на добро и здравословно хранене.
Мнението беше редактирано от DJ Рамбо на 29.03.12 14:49.
Естествено, че говоря от мое име, аз ВИНАГИ говоря от мое име. А вие не сте длъжни да се съгласявате, живейте си живота и си рупайте здравословните храни ;)
Еми ние си ги рупаме , поне сме се научили да уважаваме мнението и на другите.Трябва да го пробваш някой път ;)
Всеки сам трябва да реши кое е най- добро за него и кое не. Сам трябва да избере пътя, по който да поеме без значение дали ще става месояден, веган, привърженик на хранителните добавки или на химията. Важно е да се чувстваме добре в кожата си, но и да уважаваме тези, чийто възгледи не съвпадат с нашите, защото “разни хора, разни идеали”. В крайна сметка сигурно истината е някъде по средата.
Мнението беше редактирано от DJ Рамбо на 29.03.12 16:52.
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_simple_diet
Мисля, че на авторката на темата ще и е полезно да го прочете.
Теодор Станев - Пробвала съм суровоядството.Бях много доволна ,лицето ми стана свежо,кръвното ми се нормализира..спомням си ,че първите няколко дни ходих до тоалетната по 15 пъти :д нямам спомен защо се отказах..нетърпение може би.бях си наумила ,че искам да стана слаба веднага ..сега не мисля така :).. искам ТЯЛО ,а не да съм лоено топче с кльощави ръчички и веещи се месца...
Петко К- Благодаря ти! Много ми допадна това.. не знам как ще преодолея сиренето,но.. май си заслужава.Определено ще се пробва! Обаче мисля да включа извара и кис.мляко 0,1%