Височина - ок, килограми - не

Здравейте,

Имам около година и половина стаж в залата (с няколко прекъсвания от около месец). На 22г. съм (почти 23),  висок 190см., тежа 77кг. Сигурно ви прави впечатление, че съм сравнително слаб за ръста си, от което идва и причината да правя нова тема. Цял живот съм бил много слаб (преди 4 години на същата височина бях 65-66кг. !!), което малко или много ме е дразнило. Яд ме е, че сравнително късно тръгнах да спортувам като хората, но все пак по-добре късно, отколкото изобщо. Както и да е, почнах тренировки - качих немалко килограми, но пак съм по-скоро слаб за ръста, с който съм. Целта ми е около 82-83кг. (без много сланини, естествено). Не спазвам дадени диети, но целя да ям качествена храна. Всяка нощ спя ПОНЕ 6 часа. Тренирам най-често 3 пъти в седмицата. Сплита ми е :
1 ден - гърди и крака ;
2 ден - ръце ;
3 ден - гръб и рамо ;
(ако е нужно, мога и да напиша по-детайлно упражненията със съответните серии и повторения, които правя). Добавки - единствено суроватъчен протеин (на Синтракс - Нектар, който доизпих вчера). Структурата на тялото ми е издължена - имам дълъг врат, ръце и крака. Като цяло съм слаб и нямам подкожни мазнини (изключение прави зоната около пъпа, където понатрупах - затова напоследък въртя велгаргометъра или бягам на пътеката след силовата тренировка. Та, цялата тази информация ви я предоставям, за да можете да ми отговорите на няколкото въпроса, които имам :
1. Както разбрахте, искам още няколко килограма - мисля да си закупя креатин монохидрат. Знам, че е добре да се комбинира с протеин, но тъй като нямам достатъчно финансови средства - удачно ли е да го пия като единствена добавка?
2. Тъй като монохидратът задържа вода и това ще доведе до т.нар. подпухване - ще пречи ли добавката да изпълнявам кардиото, което правя след силова тренировка (около 10 мин. бягане/въртене). Все пак, искам да кача мускулна маса и в същото време да имам стегнат корем, креатинът ще ми позволи ли това?
3. Знам, че е по-добре да бягам повече в нетренировъчни дни, но на практика работя кажи-речи всеки ден. Мога да си позволя кардио единствено след тренировка или в почивните дни. Достатъчни ли ще ми бъдат тези дни, за да стегна корема си (пак казвам, имам мазнини само там, никъде другаде)
4. Дайте ми идея за оформяне на гърдите - искам да се виждат по-ясно в долната си част.

Ако ми отговорите, ще съм благодарен. Не ми пречат критики, споделете каквото решите ! Благодаря предварително :)

1. Не мисля, че имаш нужда от такива добавки. Похарчи парите за качествена храна или за някои хубави витамини и минерали или рибено масло.
2.Същото
3.Предполагам, че ще ти е достатъчно кардиото.
4.Напиши си програмата по която тренираш.

02.04.12
00:06

Единствените добавки които ти трябват на тоя етап с твойте цели са ХРАНАТА. Просто и много лесно, към сегашната си храна си сложи добавка - още храна.

Недей да тренираш ръцете в отделен ден, особено пък преди тренировка за гръб и рамо.
Смени си програмата на примерно:
1. Гърди + Трицепс
2. Гръб + Бицепс
3. Крака + Рамене
Корема може в почивните дни два пъти в седмицата вкъщи.

Това е най-разпространения 3дневен сплит. Хората ненапразно са го измислили, погледни в раздел Фитнес програми, има още примерно, но няма ръце в един ден при 3дневен сплит.

Мнението беше редактирано от Илиян на 02.04.12 00:06.

02.04.12
22:38

Над 400 гр Въглехидрати и над 193 гр протеин в тренировъчните дни и до 300 гр Въглехидрати и 155 гр протеин в дните за почивка,наблягай на по-малко серии и повече тежести.Успех!! ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1