recоvery

Прескочи до:

28.12.13
17:43

Малка разгрявка на стадиото

Набиране - Т2Б - Кофи - Лицеви - 5х5 (лицевите са с ръцете и краката на успоредката, за да слизам по-ниско)

Пак същото, но този път поне беше без пускане на лоста, явно щото бях без ръкавици.
Да разкарам лактата леко така :)

на приливи и отливи, мдам...

30.12.13
00:46

Малка разгрявка на стадиото

Набиране - Т2Б - Кофи - Лицеви - 5х5 (лицевите са с ръцете и краката на успоредката, за да слизам по-ниско)

Пак същото... още имам мускулна на циците, тоя лактат ще стане на мляко вече бе :D

02.01.14
16:46

Малко по планините бех ас!

Преходче на 31-ви от Ястребец до заслон Еверест (леденото езеро). Там опънахме софрите и чакахме да стане 11ч.
После с котки и челници нагоре до връх Мусала и там посрещнахме с пироефекти и шампанско. Беше нещо нереално като за мен, при все, че до сега всичките тези години съм посрещал по софри и купони с пиене до откат :D Още ми е като сън...

Тук е момента да кажа, че преди седмица, две предозирах с ГАБА поради комбинация с алкохол (не го знаех) и вече като пийна малко алкохол ми се вие свят и ми прилошава, щях да припадна нагоре към върха :D Поне ще се поизчистя малко телото...

На другия ден по пътя и обратно, коляното го бях “шинирал” с една лента над пателата и една наколенка, та чак малко преди лифта изкиха и едвам се довлачих.

Бяхме 30 човека, но само 10 се качихме в 00:00, други 10 се качиха за изгрева, аз отидох само заради посрещането на НГ  и по възможност да видя млечния път, но уви, явно трябва да се иде лятото, сега се виждаха доста звезди, но не и това от снимката, която скоро бях постнал...

Днес реших да припомпам в залата за пръв път през тази година :)

Ролер

Трап бар - 10@84, 5@114, 3х3@144
Раменна преса - 5х5@55 (последните две серии с обръщане)

Упражненията се застъпват почти като суперсерия.

Йога - Поздравх 3хА, асани от стоеж.

ЧНГ на всички, бъдете щастливи!

02.01.14
18:32

:) Звучи като много интересно и различно посрещане. Щях да ти завидя малко, ако не мразех комбинацията от зима и планина и в червата. :) Дай още някоя снимка.

02.01.14
18:59

казано от Boby_ на 02.01.14, 18:32:

:) Звучи като много интересно и различно посрещане. Щях да ти завидя малко, ако не мразех комбинацията от зима и планина и в червата. :) Дай още някоя снимка.

Хаха, знаеме си се Боби, кой квото си го кефи :)
Снимки има по разни албуми във фейса, ама знам, че ти и това май мразиш в червата :D

04.01.14
16:39

Да си опиша рутината сутрин с цел облекчените/лечение на ишиаса и възпалението на илиотибиланата връзка (по моя диагноза), че да си го имам. Мачкане с ролера (гръб, еректори, крака), мачкане с тенис топка (левия кръст, гъз и крак, стъпало), поздрави към слънцето 3хА (тука ми се ще да включа още неща, ама така ме мързи сутрин...), мазане с едно мазило (див кестен и арника) пак всичко отляво.

В залата

Ролер

Раменна преса - 10х50, 5х60
Трап бар - 5х94, 3х144, 2х164

суперсерии

Трап бар - 5х1@170
Раменна преса - 5х1@70

Трап бар - 5@150
Пуш преса - 5@70

Високо изтегляне с трап бар - 5@100
Раменна преса - 5@50

Йога - Поздрави 3хА, асани от седеж

Вчера имах някаква нервна криза с високо кръвно, щях да припадна направо, отидох в една аптека да ми премерят кръвното 165 на 90…
Дадоха ми някъф хап и валериан, едвам се оправих до 12 вечерта... Трябва май да се тренира сериозно и за психиката...
Мислих да не се напъвам днес, ама то си ме човърка деба :D Иначе ми се дига кръвното от тия тежести, но после си се нормализира.

05.01.14
16:36

Заличка лекичко

Трапбар - 5@64, 5@114, 3@170, 1@180
Раменна преса - 20@20, 5@50, 3@60, 0@70

Тяга - 3@100, 3@120, 3@130
Сталкер - 1@21, 1@21, 3@21 (със зор)

Йога - мъртва поза, асани от седеж

06.01.14
16:11

В залата

Трап бар - 5@70, 5@120, 3@170, 1@180
Раменна преса - 5@50, 5@60, 1.5@70 :D

три врътки по три повторения

Високо изтегляне с трапбар @120
Сталкер @2х19

три врътки по пет повторения

Кофи - Набирания подхват - СЯВ - 15, 20, 25кг

три врътки

Бедрени екстензии - 20@25
Прасец на легпреса - 20@90
Колелце - 10

Йога - мъртва поза, асани от седеж

Това може да се каже, че ми е първата по-сериозна тренировка от доста време, още съм доста зле като плътност, издръжливост, но поне обема е приличен за моментната ми форма. Ядрото го отнесе добре днес и даже се позапотих :D

(роцк) ‘94

Мнението беше редактирано от gotcha на 06.01.14 16:11.

06.01.14
17:10

За да не си помисли някой, че заглавието на дневника ми има вулгарна нотка искам да уточня, че всяко заглавие до сега е имало определена умисъл и предистория, както и това. За съжаление не ми разрешиха да сложа точки или звездички където трябва :D

номер 7-ми за 7-ми :Д

Мнението беше редактирано от gotcha на 06.01.14 17:11.

06.01.14
17:13

С наполовина перчем ли си бе ? (tmi) :D

Мнението беше редактирано от Петър на 06.01.14 17:13.

06.01.14
17:14

казано от Петър на 06.01.14, 17:13:

С наполовина перчем ли си бе ? (tmi) :D

Не ве, да се види контраста, после опраих релефа :D

06.01.14
17:14

казано от gotcha на 06.01.14, 17:14:

Не ве, да се види контраста, после опраих релефа :D

(whew)

06.01.14
17:20

Брат Калоферов се подстригва за послушник - моноспектакъл с трагикомична нотка :)

Комичната част е предимно за четящите.

Да не се стегнеш, ей (beer) :)

06.01.14
17:31

казано от Storm на 06.01.14, 17:20:

Брат Калоферов се подстригва за послушник - моноспектакъл с трагикомична нотка :)

Комичната част е предимно за четящите.

Да не се стегнеш, ей (beer) :)

Даже се нааках :D (d)

Мнението беше редактирано от gotcha на 06.01.14 17:31.

06.01.14
17:47

Пак си послъгал, а пък излъга, че е рядко :D Рядко ли беше? :D

06.01.14
17:59

казано от cocobutt на 06.01.14, 17:47:

Пак си послъгал, а пък излъга, че е рядко :D Рядко ли беше? :D

Доста рядко :D
Твърдо не ме лови мене, такъв ми е характера...

06.01.14
18:02

държа да го публикувам :D

06.01.14
18:46

Тоз па,седи на половинка прическа уе :D

06.01.14
18:58

казано от Vintage на 06.01.14, 18:46:

Де бе да ме гърбят некъде некви скинари, че съм несръчен :)

06.01.14
19:25

казано от gotcha на 06.01.14, 18:58:

То вече няя скинари уе
ама мое те гърбат мангали,щото ще помислят че си скинар :Д

06.01.14
19:40

казано от Ragnar Lodbrok на 06.01.14, 19:25:

казано от gotcha на 06.01.14, 18:58:

То вече няя скинари уе
ама мое те гърбат мангали,щото ще помислят че си скинар :Д

Ае все съм преебан :D

07.01.14
08:32

Честит имен ден, Ванка! :) Желая ти да си все по-здрав и доста по-уверен! И все така да търсиш новото, но без да забравяш старото. :)

07.01.14
10:57

Ванка! :)
Честит имен ден! Много здраве и много сили за нови и запомнящи се приключения! А за постигането на мечтите - неспирна целеустремост ! :)

Наздраве! (d)

07.01.14
11:01

Честит имен ден! Здраве, късмет и нови крачки по пътя на семейната традиция ! :)

Честит имен ден, Ванка! :)

08.01.14
10:16

Благодаря за пожеланията :)
Поздрави от Кермит :D

08.01.14
15:52

Леко в заличката

пет по пет

Трап бар @120 - раменна преса @50 (лоста е 21.5, а на трапбара махаме 1кг, ама да не изпадаме в подробности :))

раменна преса - 4@61.5, 0@71.5

Уж отидох с един приятел да му правя компания, че след вчера съм леща, ама викам чакай да се помачкам малко, после малко йога и взех, че потренирах лекичко, мускула да не забравя... Сашо, ужасен си :D

подаръчета разни :)

08.01.14
17:12

http://i614.photobucket.com/albums/tt229/cyf_photos/31rwi.jpg

09.01.14
15:34

В залата

Трап бар - 5х70, 5х120, 3х170, 1х180, 1х190, 0х200, 2х1х190
Сталкер - 1@21, 3х1@25

два кръга първия по пет повторения, втория по шест

Високо изтегляне с трап @90
Набиране надхват
Кофи
Лицеви с отлепяне
Колелце
Суинг @32

Рехаб процедура за ишиаса и ITBS - моя измислица :D

10 бедрени екстензии с левия крак с пръсти навън за натоварване на вастус медиалис. четох, че по този начин се олабяло напрежението в/у илиотибиалната връзка отвън...
6-8 тяга с една ръка като опорния крак е левия, а десния се надига нагоре с 32, 24 и накрая 16кг, гадно е това зле съм с баланса...
6-8 повдигания с левия крак за прасец със същите тежести веднага след тягата, това за престиж :D

Йога - Поздрави 3хА, асани от стоеж.

На 200кг на трапа не исках да се кривя много, можех да ги дръпна, ма няма сми още от толкова напъване. Кръговете ги бях замислил с 10 повторения, ама щях да пукясам, още нямам издръжливост, но ще се радвам, ако успея да ги направя някой ден в протокол 10-1 :D
За сега в залата не ми се възпалява връзката та ще експериментирам с изолирани натоварвания в/у крака. Заради възпаления ишиас левия ми крак леко цялостно е поизтънял нещо, което не искам да продължава в никакъв случай...

И едно задължително клипче за ползвателите на умни телефони, да видите как се чуствам често по цял ден и поне за малко да се замислите...

12.01.14
16:57

Тренка в Лъки джим с Боби

Раменна преса - 20@20, 5@50, 3@60, 0@70, 2@67.5, 0@70
Тяга - 5@60, 3@110, 3@130, 3@140, 3х1@150

Пуш преса - 3х3@70
Обръщане - 3х3@70

Набирания - 4@24, 3@24,
Кофи - 3@24, 2@24, 3@20
СЯВ - 2х5@24

Йога - Поздрави 3хА, асани от седеж

Терсене си ми беше като за смяна на залата, което е нормално и съответно ми тежеше всичко, успоредката нещо не я схванах и не ми се получаваха кофите...
Трябваше да поркаме бири, ама ще е следващия път, че трябва да ходя на концерт.

14.01.14
01:16

Днес катерач бях макло ас :D

Една приятелка ме заведе в залата в СУ и катерихме на стена... трагедия съм не стига, че имам фобия от височини, а и се напомпах жестоко и не можех да вися грам, никаква техника нямам и всичко на бицаги, ужас. Ей за пореден път се уверявам, че щангите яко пречат на други спортове или поне, ако не правиш нищо друго...
Очаквам утре да съм кенеф, нищо, че почти нищо не направих...
Ма ще пробвам още няколко пъти, може да се зарибя и няма да е зле да сваля едно 5 килца :)

14.01.14
08:40

казано от gotcha на 14.01.14, 01:16:

Ей за пореден път се уверявам, че щангите яко пречат на други спортове или поне, ако не правиш нищо друго...

Нищо не пречат те, ако знаеш как да ги използваш и не са ти цел сами по себе си. :)
Ей онзи ден например за пръв път видях някой да прави бицепсово сгъване с функционална цел. :) Човек, който се пуска по състезания (не знам на какво ниво) по ММА и бойно самбо, си сгъва, за да компенсира нещо, свързано с разгъването - не запомних точния израз, но идеята беше тази. :)
А катеренето си изисква особено телосложение тип Попай - огромна, яка предмишница, прикачена върху кльощаво телце. Не ми допадат спортове, които акцентират чак толкова върху една определена част на тялото и изискват останалото да е малко. Има и други примери - колоездене, бързо пързаляне с кънки, пък дори и олимпийски щанги... Не виждам нищо особено ценно в това за разлика от такива, които развиват и подчертават общия атлетизъм - борба, някои дисциплини от леката атлетика и др.

14.01.14
09:18

За щастие все повече осъзнавам и избягвам от идеята, че спорта е за да правиш естетическо тяло (пропорционално, симетрично), напротив, спорта е за да ти прави кеф, да ти дава нови усещания, нови способности и знания, а тялото е за да ти помага да го практикуваш. Всеки спорт изисква определени качества и ти с тренировките ги придобиваш.

Прав си, че тренировките в залата винаги могат да се нагодят така, че да ти помогнат в спорта, който практикуваш и аз се старая да го правя.

Може би се изразих малко пресилено, но това, че сега не съм във форма, качил съм кг, загубил съм издръжливост определено ми попречиха вчера и е истина, че не са само свързани с тренировките ми в залата. При катеренето натоварването е по-различно, просто ще ми трябва адаптация и определено да сваля килца, за техника да не говорим, че съм трагедия :)

14.01.14
09:25

Аз не говоря за тяло като самоцел. За това си има културизъм.
Говоря за атлетизъм - набор от качества плюс тяло, което да ги притежава, които имат пренос в различни дейности и спортове извън този, който ги е изградил и са сравнително универсални.
Баси учебникарското определение излезе, ама е така. :D

14.01.14
09:32

Е колко кила си, че да не можеш да се катериш ? Аз на 95-6 кг съм катерил 6+ дълги турове на скала(на стена веднага една-две категории отгоре), което не е кой знае какво постижение наистина, но и аз не съм катерач ;)
Там се искам малко повече баланс, усет и специфично прилагана сила.
Твърдението, че ръцете са най-важни не е точно, катерене без силно участие на краката е илюзия :) Катерачите не са с еспадрили за да им е по-леко на кракат, а за да могат да ги използват максимално.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.01.14 09:33.

14.01.14
09:44

казано от James Hinks на 14.01.14, 09:32:

Е колко кила си, че да не можеш да се катериш ? Аз на 95-6 кг съм катерил 6+ дълги турове на скала(на стена веднага една-две категории отгоре), което не е кой знае какво постижение наистина, но и аз не съм катерач ;)
Там се искам малко повече баланс, усет и специфично прилагана сила.
Твърдението, че ръцете са най-важни не е точно, катерене без силно участие на краката е илюзия :) Катерачите не са с еспадрили за да им е по-леко на кракат, а за да могат да ги използват максимално.

Ами Саше ти като си бил 100 кила мускали и натрениран на животно, то ти си си животно де :D аз се чуствам като торба с лайна в момента... в комбинация, че нямам никакъв усет за баланс и никаква техника се чуствах като свиня опитваща се да се закрепи на скала :D
И да определено краката поемат поне половината от тежеста и натоварването, абе като ги гледах вчера верно едни скариди, ма с такава лекота се движеха, че ми направи баси кефа само да ги гледам, направо спайдърменчета :)

14.01.14
09:58

Поне 3 допирни точки във всеки един момент, краката се използват максимално и играят най-важна роля, ако разчиташ само на ръцете - абсурд.

А пък ако си шубе като мен, що се отнася до височини. . .най-добре да си стоиш на земята :D

14.01.14
10:08

казано от Иван П. на 14.01.14, 09:58:

А пък ако си шубе като мен, що се отнася до височини. . .най-добре да си стоиш на земята :D

Имам фобия от височини от дете, за това го правя, но май ще вземе и да ми хареса :)

Бе има ли някакви надежди в този форум да няма само фантацити на тема щанги, които да отричат всичко друго... нещо почва да ми писва тая раута, поне си имам някво мини островче тука да си споделям еретическите амбицийки (dull) :D

14.01.14
10:17

казано от gotcha на 14.01.14, 10:08:

...
Имам фобия от височини от дете, за това го правя, но май ще вземе и да ми хареса :)

Няма да се “излекуваш”, но ще можеш да се контролираш.
Колкото до техниката, ако ще висиш само на ръцете, определено няма да се получи. Но то си е нормална грешка на начинаещите мъже, та спокойно, ще активираш и краката нататък. Интересното е, че жените по-лесно активират краката, вероятно защото не разчитат толкова на ръцете...

14.01.14
10:20

Ванка, форумът е такъв, какво очакваш :D

Макар, че и аз като теб от известно време имам други виждания и съм преосмислил тренировките си. . .цялостно :)
Това, което правя сега, наистина ми носи наслада и смятам, че всеки сам трябва да решава за себе си, без да се води от някакви норми.Затова съм съгласен с теб и те разбирам какво имаш предвид (wait)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1