Нещо ме е ударил работния момент, гледам да хвана вълната и да го държа на макс, докато не го изпусна, че после е голем зор...
След работния ден, който беше доста ползотворен покарах колелце до Драгалевци при един приятел. Там пийване, апване, а у и преди малко през баси мъглата и бахъра горе се сурнах до нас. Кефец голям :)
Вчера пак тенисче под маса предимно (dull)
Пооправих си бекхенда и чат-пат ми влизат по-тегави удари. Играхме и по двойки с едни съседи по маса, които бяха видимо по-добри, но чрез психическа атака от моя страна им взехме последната игра (3:1) :D
Историята,уединението и тихата мъдрост на този човечец ми напомни леко на Пазителят-персонаж от едноименната книга.Препоръчвам.
Тенисче, къмто 3 часа по единично и по двойки.
Кой се сеща на какво се опитвам да се направя на първата снимка?
Коледа отранко открих макло ас (dull)
Коледно Колело
До Банкя покарах този път през Люлин планина поне до Суходол, но не успях да намеря до Долно Бучино пътеката... (dull)
Велокомпютъра ми нещо не бачка та нямам никакви данни и не ми и пука особено :)
Весела Коледа
Никакво време, че и желание за спорт. Денем бачкане, нощем джокане :D
Вчера походих пешачката до бара - 4км на отиване + 4км връщане, смазах се (dull)
Още няколко дни и отиваме на Чепеларе, ските ме зоват :)
За много години форумци!
Бъдете здрави и не спирайте да търсите щастието и свободата!
Малко на Чепеларе бях за за 4 дни да посрещна Нг и да покарам ски. Тествах новите ски и са супер, но съм карък с обувките и тези, които си взех се оказаха супер неудобни, та ще търся пак нови. Понаучих ги ските, не съм толкова зле, колкото очаквах, но последното спускане излетях малко от пистата и се приземих в едни борове та малко се поочуках, но за щастлие ще живея :)
Иначе ядене, пиене и веселба!
П.С. Масата не е наша, седя си така часове... (dull)
Мнението беше редактирано от gotcha на 04.01.15 21:23.
5 рунда синди
10 бърпита (dull)
На терасата е студенко, а и ме боли гърлото и още съм поочукан и с мускулна от ските, та толкоз, колко да раздвижа малко кръвчицата.
Пантаджия ше ставам аз!
Бягане в парка - 38:47
Първо бягане след контузията на полу-маратона. Тежичък съм и не съм във форма, но и половината от трасето беше в лед и по-скоро ситнях и тънцувах, от колкото да бягам (dull)
Не се обадиха старите травми, което е добре, но ме боли гърлото и кашлям, дано се оправя за ските, защото коланите са готови :)
Честито и от мен, Ванка :)! Жив, здрав, усмихнат и все така да разчупваш клишето :) !
Честит имен ден и от мен (sun). Да си много, много усмихнат и щастлив цяла година, че и повече ;)
Днес скички по Витоша.
Пантихме от Алеко нагоре по пътеката през Платото до разклона със зелената писта, може би час и нещо. Доста се скапах, защото - първо ми е сефте, второ нямам никакъв тренинг, заради травмата 2 месеца бях в бокса и трето бях с боне, защото ме боли гърлото и не исках да дишам студения въздух. После се върнах по същия път и пак падна голямо бутане на места, но вече без коланите е голям зор.
Но пък беше уникално време, -20, но без никакъв вятър и облаци, яко слънце и навсякъде бяло, голяма красота!
Страхотен подарък за Именния ми ден си направих и си сбъднах мечтата от миналата година да пантя.
Поздрави и на всички адаши форумци, бъдете здрави и не спирайте да търсите свободата и щастието си!
В далечината вр. Ушите
Къртене на лед
Идеята беше да ида в залата, че от април съм стъпил един път, но видях този линк и ме осени идеята, че мога да свърша нещо полезно и за другите, не само за мен.
Резултат - за поне 1ч. изчистена 20м. пътека с ширина 40см. измръзнали пръсти на всички крайници и пак леко възпалено гърло + един разглобен търнокоп. Тегава работа е деба, ма пак е нещо (dull)
Ваш ред е :)
Събота - празнуване на рд в хижа Яворов, малка разходка по една пътека, ядене и пиене :)
Неделята - хапване в Разлог и спане в Банско
Понеделника - пантене от кабинката до лифтовете в Банско, около 2ч. досвидя ме да дам 60лв за карта... (dull)
Вторник - Петък - На хижа Безбог. Каране по пистата и един ден пантене до премката на връх Полежан, но прецених, че не ми е по силите и качих връх Безбог, после бая бедстване надолу през едни клекове и ледена кора.
Събота - връщане и хапване в много яка кръчма във Владая.
Като цяло нямаше достатъчно сняг, но пък беше слънчево и хубаво време. Посвикнах още малко на ските, но има още много да се иска, а и още не съм ги пробвал на неотъпкан сняг, което ми е тръпка. С пантенето също трябва да му хвана цаката на неотъпкано и правенето на серпентини.
казано от Петър на 17.01.15, 21:30:
Ама и в на кънда дивия фешън бе, Oakley :D
Тоя ОАКлей или Уклей съм го купвал преди 7-8г. и е пълен ментак, ама горе е рехаф и диша, а на челото е с поларче и не се обривам...
И все пак признавам си, че търся естетиката и в планината, нали съм лютиерче (dull) та по тоя повод си търся хубаво яке (над 15к мембрана) нещо в кафяво, синьо и/или зелено, някой ако знае да драсне...
И тук да използвам пак трибуната на форума търся си и някакъв ултрабук 11.6 или 13.3 може и втора ръка.
Малко заличка
3 обиколки на стадиона горе и лек стречинг
Трап бар до 3х144
Преден клек до 3х70
Заден до 5х70
Раменна преса до 5х50
3 кръга
Борцов клек @20кг - 10
Руски Суинг @32кг - 10
Ам. подскоци - 10
Напади - 10 (общо)
Бедрени екстензии @25кг - 10
Пулс 28-18
Йога от стоеж и от седеж
Едно приятелче с, което бяхме на ски реши да му покажа малко кондицийки та повече му показвах от колкото тренирах, но предвид нулевата ми форма направо си умрех (dull)
казано от gotcha на 18.01.15, 18:03:
Малко заличка
Това трябва да се отбележи някъде!
казано от Boby_ на 18.01.15, 18:15:
Малко заличка
Тука не е ли достатъчно (dull) :D
казано от gotcha на 18.01.15, 18:28:
Малко заличка
Твърдо не. Трябва да се полее, иначе не се брои.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.01.15 18:31.
казано от Boby_ на 18.01.15, 18:31:
казано от gotcha на 18.01.15, 18:28:
Малко заличка
Твърдо не. Трябва да се полее, иначе не се брои.
Трудно ме нави.
казано от gotcha на 18.01.15, 09:05:
та по тоя повод си търся хубаво яке (над 15к мембрана) нещо в кафяво, синьо и/или зелено, някой ако знае да драсне...
Виж на Сивен продуктите, на много свестни цени са. Това е сайта им, не знам защо нямат снимки, но като си в София и можеш директно в магазина да ги намериш.
казано от Anelia на 19.01.15, 07:44:
казано от gotcha на 18.01.15, 09:05:
та по тоя повод си търся хубаво яке (над 15к мембрана) нещо в кафяво, синьо и/или зелено, някой ако знае да драсне...
Виж на Сивен продуктите, на много свестни цени са. Това е сайта им, не знам защо нямат снимки, но като си в София и можеш директно в магазина да ги намериш.
Аз и в цеха съм им бил. Имам един склад където първо ще чекна и тогава ще го мисля, че екипировката си е важна.
Скички
Пантене по пътеката до Черни връх. Времето беше супер и по едно време се появиха облаци и вятър, а горе почти нямаше видимост. Но се разчисти малко и си слезнахме без проблем. Още си бедствам надолу по такива разорани пътеки и неотъпкано, ама кво да правиш, учиме се :)
Някой ден така (dull)
Мнението беше редактирано от gotcha на 21.01.15 15:53.
21.01.15
16:00
Аааааа, това беше много добро! :)
казано от gotcha на 21.01.15, 15:52:
...
Някой ден така (dull)
...
Шеметно! Изправи ме на нокти (rock). Как ми се карат ски сега... :(
30.01.15
01:16
То ако не е с шейна не се брои ... с шейна по баирите в махлата !
Мнението беше редактирано от Kenny на 30.01.15 01:16.
Освен да карам ски и да мисля за ски, почти нищо друго не правя, нито тренирам.
От началото на годината до тук имам 23 карания, което е добре, но ми се ще до края на сезона да ги удвоя...
Седмица във Френските алпи, няколко карания/пантения по Витоша и Рила.
Снимката от предишният пост участва тук - http://yourshot.nationalgeographic.com/daily-dozen/2015-02-14/
5 дена на Безбог, от които 3 дена валя, а последния се сцепи :)
Почвам да опипвам нещата извън пистата, но още се чуствам несигурен...
казано от gotcha на 08.03.15, 10:36:
Има и такива моменти... с по 1м. сняг по планините ;(
Трябва да се поработва периодчно. ;)
Днес беше гениално времето на Витоша, толкова яко, че изгорях (dull)
Ходих почти до Черни връх, но нещо ми излезна пришка от чорапа предполагам и покарах полудневна на лифта.
Снимката с “Мама Леоне” е една френска история, но пък фанелката е чук ;)
Здравейте форумци и прЕатели.
След доста нелепа случка с мойто стъпало, което мина за няколко дни, но изпуснах едно епично каране на ски в Пирин, май това беше ключът да почна да се подготвям за новата ми авантюра.
Тя ще се състои в това да се пусна с каяк по Дунава от р. Тимок, където е границата ни със Сърбия до делтата на Дунав и след това по море до България. От моето село (Ново село видинско), което е на няколко км от границата до делтата са 833км и оттам до българската граница има поне 200км по море, после трябва да се пусна някъде до Камен бряг, защото съм на сватба (dull) която е на 17-ти Юли, така че ще се наложи да тръгна някъде около първи Юли. По Дунава ще имам помощ от течението, което е около 3-4км/ч, но по морето освен, че няма да има такава помощ, а даже и доста усложнения. За сега един приятел се е навил да дойде така, че няма да съм сам нищо, че през цялото време от както го обмислям (миналото лято) си го представям като самостоятелен трип...
Та от както ми се прецака крака почнаха да ми се въртят някакви идеи за ОФП и миналата събота ходих да маркирам малко упражнения.
Тъй като нямам все още каяк реших да включа наподобяващи движения в тренировката си. При каякът, както има дърпащо движение, така има и бутащо със срещуположната ръка и против моето очакване има и известна работа с краката, заради активирането на таза във въртеливото движение. Съответно трябва ва включа всичко това плюс задължителните базови движения. Мисля да почна и дългочасови преходи с колелото като за начало, за да свиквам на многочасовото натоварване.
Днес поопипах положението, но лекичко, че не ми се става робокоп.
Ето една груба идея какво мисля да правя, докато си купя каяк като днес съм правил по 1-2 серии и по 5-10 повторения от упражненията -
Загрявам с поздрави към слънцето и всякакви въртеливи движения.
После симулирам гребане на една пейка с лост, който е около 10кг, тука трябва да измисля как да включа повече краката.
Преден клек - тяга с трап бара
Тръстър - изтегляне с трап бара
Горна лежанка - гребане
Едностранно гребане с дъмбел - едностранно избутване на дъмбел като старта е от легнало положение (това може да го влюча като двустранно)
Изтегляне - избутване на кабели на порталния скрипец като сменям ръцете коя да бута и коя да дърпа
Пак гребане с лоста
Йога от седеж
На стадиона ходещи напади с обръщане на гума.
Ясно, че ще претърпи разни промени, но като цяло идеята ми е да активирам горната част на тялото и ядрото, защото от точно една година съм тренирал предимно долната част на тялото си като съм карал колело, бягал съм и последните 3-4месеца съм карал само ски. Мисля да правя 1-2 дни в залата седмично, 1-2 на стадиона и останалото да е колоездене и може и малко бягане.
Програмата ще е някъде до края на май или докато си купя каяк, след това отивам на село да бачкам и да тренирам вече предимно с каяка.
Ай, сос здраве :)
В залата
Поздрави към слънцето
3 кръга в различна подредба и повторения от 3 до 30, тежестите - квито лостове и дъмбели хванех
Имитиране на гребане с лоста
Клек/преден
Изтегляне с трап
Обръщане/тласкане
Гребане с щанга
Горна лежанка
Гребане с дъмбели
Бутане с дъмбели
Гребане/бутане на порталния скрипец
Суингове
Колелце от колене
Имитиране на гребане
Йога от седеж
Печене малко на стадиона и висене с главата надолу с гравити буутс, че нещо кръста ме закърши... (dull)
Един приятел иска да сглоби филмче за спрелите лифтове на Витоша, та днес реших да се включа малко в кадър, като пантаджия де, че аз още не мога да карам (dull)
Обрули ни здраво вятъра, снега е на кора, абе гадна работа, но както повтарях през цялото време “Изкуството иска жертви”.
Та горе от 4 до 7.
Сняг има много.
Ето и пародията на едно по-горно клипче :)