recоvery

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

23.03.23
18:42

Плуване в басейн “Здраве” 25м.

Кроул - 2000м. - 45:30 - Среден пулс - 116

Парна баня - 5мин. - Студен басейн - 1мин.
Парна баня - 5мин. - Студен басейн - 5мин. (до над коляното)

Днес май правя 10-ти пореден ден и с този калориен дефицит ми е все по-трудно да се мотивирам, та изобщо и не съм натискал и то се вижда по резултатите. Вчера от гребането или “бягането” ми се е възпалила връзката или някви залавни места отзад на коляното и не мога да го сгъвам напълно, та реших днес да не напъвам, а и нямах време да си направя разтяжките. Загледах се и по-подробно в графиките от часовника и установих, че когато дишам отдясно съм по-бавен, отколкото отляво и следващият път ще трябва да помисля и поработя в/у това. Във външния седях повечко до над коляното като антивъзпалителна процедура.

Мнението беше редактирано от gotcha на 23.03.23 18:57.

31.03.23
16:39

Зала “Кинг Конг”

Вработване

Крос тренажор - 10мин. 5 на 0 и 5 на 10та степен. Пулс до 121.

Поздрави - 5
Разтягане на лопатките с ластик и мъчене на клек с него над глава. Пулс до 123 за 4:30

Щанга

Само Тройки плюс някои минаващи единички - Пулс до 162 за 20мин.

Изхвърляне от вис - Опит за клек с щанга над глава - Високо изтегляне с широк хват - Широка тяга - 3@25, 30, 35кг
Високо изтегляне от земя с широк хват - 3@40, 45, 50кг
Обръщане от вис - Швунг - Преден клек - Високо изтегляне от земя - 3@40, 45, 50кг

Тука голяма пот падна, щото без мн да се размотавам

Коригиращи

Добро утро, клек и мъртва тяга на един крак с 20кг щанга доста серии по 5 повторения.
До 148 пулс.
Повдигане на крак с таз от една и две подложки - общо 22мин.

Фоумролер - 5:50 до 119 пулс.

Йога с елемент на разтяжки или обратното + няколко допълнителни за глутеус медиус - 12мин. до 108 пулс.

Общо час и 15мин. със среден пулс 118.

Днес си реших да направя тренировката с лапове и да видя коя част колко време ми отнема и какъв пулс вдигам.

Иначе бяхме в Париж на почивка за една седмица и счупих крачкомера общо към 100000 крачки. Заебах фаста, но успях да си следя калориите криво-ляво с приложението основно със снимане на храна с апликацията като от общите приети калории махах тези, които часовника ми е калкулирал като разход. Иначе, каквото и да кажа за Париж ще е малко.

Мнението беше редактирано от gotcha на 31.03.23 16:57.

01.04.23
17:26

Зала “Кинг Конг”

Зоната

Концепт - 6233м -  30мин. - среден пулс 119
Бягаща пътека - 3.70км - 35мин. - среден пулс 122

Този път вързах концепта към часовника, но пък така не мога да го вържа към телефона, който логва в регистрацията ми на концепта. Не успях и от концепта да прехвърля тренировката на телефона. Няма пълно щастие явно. Отгоре на всичко този път часовника мереше пулса, както си поиска от 90 до 150 като определено бях доста равномерен. Видяло се е, че скоро ще трябва да взема колан за мерене на пулса, който навсякъде казват, че е много по-точен и тогава ще мога да си го връзвам него към концепта и телефона, което май ще е най-добрият вариант.
На пътеката гледах да държа около 127 пулс като си играх със скоростта и наклона. Бягах  и с едни нови маратонки, които май ще се окажат доста удобни.

Мнението беше редактирано от gotcha на 01.04.23 17:28.

02.04.23
15:42

Зала “Кинг Конг”

Зоната

Крос тренажор - 30мин. - среден пулс 120
Концепт - 6135м -  30мин. - среден пулс 126

Разтяжки от стоеж и седеж, вчера също ги направих + фоумролера да не коригирам сто пъти.
Този път пуснах часовника на кардио джим за цялата тренировка като концепта го вързах, докато си тече тренировката към пулсомера, а отделно към телефона да си логва. Това за сега е още по-добър вариант май, май...
п.с. Забравих да напиша,  че крос тренажора го ползвах днес без ръце и така трябва доста да балансирам, което е супер.

Мнението беше редактирано от gotcha на 02.04.23 20:14.

03.04.23
12:29

Плуване в басейн “Здраве” 25м.

Кроул - 1000м. - 22мин. - Среден пулс - 110

Парна баня - 2х5мин.

Вчера гледах клипчета как се прави обръщането при кроул и уж се бях надъхал, но в басейна нещата се промениха. Първо направих някакви тестове на кълба и салта преди да почна да плувам и уж ги поосетих нещата и после при първите дължини направих доста добри салта, но нещо въздуха не ми стигаше и почнах да се одървям. Просто усетих, че не ми се плува и май и ще го спра плуването в басейн за сезона, искам да се подготвя за друго нещо и то остава на заден план. На третата дължина нещо часовника се е бъгнал и ми е отчел две дължини за една, така че реално часовника ми показва 975м, но не е вярно.

Мнението беше редактирано от gotcha на 03.04.23 12:29.

04.04.23
10:42

Сутрешно бягане в зоната

5.49км - 50:57мин. - среден пулс - 123

Ще се опитам да включвам такива тренировки в зоната по-често. Беше 8 градуса и ми замръзнаха кунките, кой да се сети да си сложи ръкавици?

Мнението беше редактирано от gotcha на 05.04.23 18:03.

04.04.23
16:17

Зала “Кинг Конг”

Вработване

Крос тренажор - 5мин. до 5-та степен, пулс до 137 (без ръце)
Поздрави 5 (динамични)

Кондиция - 20мин. + последните 10 лицеви, 3мин. почивка м/у гребанията - Среден пулс 148, Максимален 184.

Концепт 8мин. - Лицева - скок в/у кутия 50см. х10
Концепт 6мин. - Лицева - скок в/у кутия 50см. х10
Концепт 4мин. - Лицева - скок в/у кутия 50см. х10
Концепт 2мин. - Лицева - скок в/у кутия 50см. х10

Инфо от концепта - 20мин. - 4735м.

Фоум ролер, разтяжки от земя и от стоеж и малко врат - 20мин. среден пулс 110.

Видях някви маняци да комбинират концепта с нещо такова и малко си го измислих. Самият концепт има WOD който е 8,6,4,2 с 3мин. м/у тях и реших да ги уплътня тези 3мин. и си *ах майката. Добре се получи, яко пот, дишане и пъшкане.

Мнението беше редактирано от gotcha на 04.04.23 16:20.

05.04.23
18:06

Зала “Кинг Конг”

Зоната

Крос тренажор - 60мин. - среден пулс 111

Йога, разтяжки от земя и стоеж - 17мин. - среден пулс 95

Тренажора този път с ръцете, че вчера бая се разглобих и имах трески за дялане. Добре ми дойде, макар че умрях от скука.

Мнението беше редактирано от gotcha на 05.04.23 18:07.

06.04.23
16:55

Зала “Кинг Конг”

Вработване

Динамични Поздрави - 5
Разтягане на лопатките с ластик и мъчене на клек с него над глава.
Изхвърляне, високо изтегляне, широка тяга с лоста някви бройки, докато дигна пулса.

Щанга

Само Тройки плюс единички на цялото движение от земя - Пулс до 154, среден 117 за 45мин. плюс загрявката

Изхвърляне от вис - Опит за клек с щанга над глава - Високо изтегляне с широк хват - Широка тяга - 3@22.5, 25, 27.5, 30, 35кг
Високо изтегляне от земя с широк хват - 3@35, 40, 45, 50кг
Раменна преса х1 - Тръстър х2 - Пуш преса х3 - Преден клек х4 - @40кг
Тяга х4 - Високо изтегляне х3 - Силово обръщане х2 - Обръщане от земя с клек х1 - @40кг
Раменна преса х1 - Тръстър х2 - Пуш преса х3 - Преден клек х4 - @45кг
Високо изтегляне х4 - Силово обръщане х3 - Обръщане от земя х2 - Обръщане от земя с клек х 1 - @45кг
Преден клек - 3@50, 55, 60кг
Тяга - 3@60, 80, 100кг

Коригиращи - 20мин. среден пулс 119

Коремна преса с щанга от лег - 10@20кг
Мъртва тяга с един крак - 10@20кг на крак
Добро утро с един крак - 10@20кг на крак
Клек с изнесен крак назад - 10@20кг на крак
Повдигане на крак с таз от една подложка - 20 на крак
От две подложки - 3х10 на крак

Фоумролер и стречинг - 17:40, среден пулс 96
Йога, разтяжки от земя и стоеж.

Общо час и 22мин. със среден пулс 117.

Мнението беше редактирано от gotcha на 06.04.23 16:55.

07.04.23
18:58

Зала “Кинг Конг”

Зоната

Концепт - 60мин. - 12610м. - среден пулс 126

Йога, разтяжки от земя и стоеж - 17мин. - среден пулс 99

Най-накрая си взех пулсомер и днес го тествах сефте. Реших да купя декатлонски, който е най-евтиния, за да видя дали ще свикна с нагръдник и ако не ме кефи ще дам повече парички за Полар, който се слага на мишницата, плувните очила или да го сложиш под еластична дреха, но още ми е рано за такива гъзарийки та реших да го давам бюджетно. Закачих го директно към концепта, а отделно си пуснах часовника на кардио джим да си логва цялата тренировка. Отначало, докато се светна, че пулсомера се е закачил автоматично и към часовника си помислих, че часовника мери и то толкова точно, колкото него хаха. Следващият път ще го изключа, за да сравня. Иначе пот и скука.

Мнението беше редактирано от gotcha на 07.04.23 19:00.

08.04.23
18:59

Бягане не баш в Зоната - 1ч. - 7.65км - Среден пулс 134
За уикенда сме в Ловеч и се поразтъпчих по алеята Баш бунар покрай река Осъм. Почти равен асфалт и много приятно за бягане. Реших да видя без напъване,  но и все пак с нещо като тичане колко ще ми е пулса. Подозирам, че за да тичам спокойно с пулс под 130 ще трябва още доста тренировки за адаптация и да сваля под 85кг. По този случай да кажа, че кантара показва вече под 90кг от незапомнени времена.

09.04.23
12:19

Бягане 67% в Зоната
8км - 1:07:55 - Среден пулс 129
Закусих едно тлъсто парче баница и съвеста ми ме закара пак на Баш бунара.
п.с. Вчера джипиеса нещо се е бил бъгвал и се вижда на графиката, че съм тичал и по вода ? Една дължина си е точно 8км спрямо днешното мерене. Но аз бях пуснал вчера паралелно и Стравата и тя е измерила 7.73км.

Мнението беше редактирано от gotcha на 09.04.23 13:39.

10.04.23
17:49

Зала “Кинг Конг”

Вработване

Крос тренажор - 5мин. пулс до 142
Поздрави 5 (динамични с подскачащият Джак)
Скок на кутия 50см и 60см - 4мин. - до 140

Кондиция - 14:25, среден 153, макс 174

Въртене бг торба, ходещи напади с бг торба, клек с бг торба, добро утро с бг торба, суинг с пудовка, високо изтегляне с пудовка, хоризонтални придърпвания, лицеви, скок на кутия - 2 врътки - бг торба 10кг, пудовка 32кг, кутия 60см, първите упражнения са с повторения на крак/ръка.

Коригиращи - 17мин. среден 121

Хиптръстър на един крак от лег - 10, 7, 5, 3, 1
Сталкер от земя - 5х5кг
Малко коремни, планк и страничен планк
Врат, Фоумролер

Йога, стречинг от земя и стоеж - 19мин среден 104

Бърза и енергична тренировка. Пулсомера нагръдник нещо не се свърза и данните са май от часовника. Ще го чекна да видя кво става, нали уж е нов от ДекУтлона?

Мнението беше редактирано от gotcha на 10.04.23 17:50.

10.04.23
20:02

Аз съм с грамин и часовник и нагръдник и пак има моменти в които не се връзва и ми е идвало да пратя и часовника и нагръдника на ....... в ..... . Обаче след като свикнах механично да си познавам пулса, не ми прави впечатление като забият устройствата. Но в началото ме побъркваше това.

11.04.23
12:43

Бягане 52% в Зоната
1ч. - 7.10км - Среден пулс 130

Това горе-долу е най-равното, което мога да бягам в региона. Не искам големи денивелации, за да подържам по-лесно равен пулс. То пък покрай ряката имаше оградено място с някви коне и едно куче спеше та реших да не виждам кво ще му е настроението, ако го събудя внезапно, та трябваше да обиколя през тревата цялото място и доста се замотах, пък дигнах пулса. Иначе мисля нагръдника бачкаше през цялото време, то си пише, че трябва да се намокрят с вода сензорите преди да се сложи, но примерно вчера него направих, защото реших, че ще се изпотя бързо. Другото, което нямам идея кога бачка нагръдника и кога часовника. Днес свалих часовника от ръката по едно време да видя кво ще стане с пулса и не мръдна, значи е бачкал нагръдника.
Относно това, което е написал Калата, аз цял живот съм тренирал с пулс на усет. Само като правих яките кондиции на бате Сашо в залата на Раковски си мерих пулса на ръка и секунди.
Въпроса е, че се отплесвам и или свалям темпото и пулса или пък натискам, както съм свикнал и това трябва да го изкореня.

Мнението беше редактирано от gotcha на 11.04.23 12:45.

12.04.23
18:14

Зала “Кинг Конг”

Вработване

Концепт - 5мин. - 122-135
Динамични Поздрави - 5
Разтягане на лопатките с ластик и мъчене на клек с него над глава.
Изхвърляне, високо изтегляне, широка тяга с лоста някви бройки, докато дигна пулса. - 10мин. 118-143

Щанга - 22мин. -129-167

Изхвърляне от вис - Опит за клек с щанга над глава - Добро утро - Шръг с широк хват - Високо изтегляне с широк хват - Широка тяга - 2х3@30

Обръщане - Пуш преса - Преден клек - 1@50кг
Обръщане - Пуш преса - Преден клек - 3@45кг
Обръщане - Пуш преса - Преден клек - 5@40кг

Коригиращи - 16:45мин. - 109-137

Коремна преса с щанга от лег - Хип тръстър с щанга -  2х10@20кг
Повдигане на крак с таз от стоеж с две подложки - 3х10 на крак

Фоумролер и стречинг - 17:40, 100-127
Йога, разтяжки от земя и стоеж.

Общо час и 12мин. със среден пулс 115

Набързо днес. Установих, че клека с щанга над глава не ми се получава, не заради раменния пояс, а заради натегнати ахилеси. По-принцип не съм имал проблем с тях преди, но с по-широк разкрач си слизам до долу, но накрая отлепвам петите. Ще натискам да ги разтягам.

Мнението беше редактирано от gotcha на 12.04.23 19:02.

13.04.23
17:23

Колоездене

До военните над клисурския манастир.
Пуснах стравата от телефона и часовника отделно, за да сравня разликите. Пулсомера е вързан към часовника с АНТ+, а към телефона с блутут.

Страва - 25.68км - Време за движение - 1:49:10 - Среден пулс - 117
Часовник - 25.62км - Време за движение - 1:47:39 - Среден пулс - 118

Излезнах с мтб-то с идеята да покарам някоя пътечка, но установих, че нещо дрънчи и венец касетата ми е разхлабена, та реших да не експериментирам и го ударих на шосейно. Леко дигнах седалкта и коляното се държа по-добре, но усещам още някакво напрежение в него.

Мнението беше редактирано от gotcha на 13.04.23 17:28.

14.04.23
13:29

Бягане 46% в зоната

6км - 50мин. - среден пулс 129

Мнението беше редактирано от gotcha на 14.04.23 13:29.

15.04.23
18:16

Зала “Кинг Конг”

Вработване - 6мин. 125-146

Динамични поздрави - 5
Изтегляне от земя с подклек - Въртене около кръста - Суинг до вертикала - Суинг - 10@16кг пудовка на ръка
Изхвърляне + Напад с пудовка над глава ляв-десен крак - Обръщане + Тръстър @16кг на ръка/крак

Кондиция - 14:35 - 157-171

Изтегляне от земя с подклек - Въртене около кръста - Суинг до вертикала - Суинг -  Високо изтегляне - 5@32кг пудовка на ръка
Обръщане - 5@32 на ръка с редуване, Клек - 10@32кг с пудовка на гръб
Изхвърляне х5 + Напад с пудовка над глава ляв-десен крак - Обръщане + Тръстър х5 - Напади с пудовка над глава х5 - Скок на кутия 60см - @16кг на ръка/крак - 2 кръга

Коригиращи - 20мин. - 132-169

Тяга на един крак с пудовка 16кг по 5 и 10 повторения
Клек и баланс на един крак с другия изнесен назад по 5 и 10 повторения
Повдигане на крак от стоеж с таз от две подсложки - 3х15 на крак

Стречинг - 22мин - 98-122
Фоум ролер, разтяжки от седеж и стоеж в комбинация с йога асани.

Преди тренировката загрях със смяна на зимните гуми с летни, че чак се препотих.
Още ми тегне бая големото гуде, а и нямам кой знае какви мераци за него, а и нужда.
Пусла го меря с колана, къде хваща, къде не нямам идея и колко са адекватни тези мерки, но днес дигнах сериозно и по-важното държах кондицията около 160 през цялото време.

Мнението беше редактирано от gotcha на 15.04.23 20:12.

16.04.23
15:13

Бягане  “Великденски Тур”

15:32км - 1:52мин. - Среден пулс - 143 - 77% в 3-та зона и 19% Трешхолд - Макс пулс - 171

Реших днес да се понапъна празнично, сутрин и на гладно. До крайната спирка на 42, което е центъра на Михайлово е предимно изкачване, а после от Градоман предимно спускане. Понаболваха ме коленцата и малко сводовете на стъпалата, но като цяло за сега без големи драми утре ще видя кво е положението, че отдавна не съм тичал такъв обем. Джипиеса в началото изобщо не е зацепил къде се намирам, а уж ми даде зелена светлина и на картата показва, че съм тръгнал от няколко стотин метра източно и съм тичал по покривите на къщите, но квото такова премерих маршрута на мапса и е само с 200м по-късно реалното, което и го коригирах. Пулса също в началото почва със 140-150, докато се нормализира, но аз така или иначе и после такъв пулс държах. Общо взето ще нагъвам днес козунаци и мръвки и трябваше да не е съвсем безнаказано.
Не съм набожен, нито религиозен, но все пак да почета традицията - Христос Воскресе.

17.04.23
18:24

Зала “Кинг Конг”

Зоната

Крос тренажор - 30мин. - среден пулс - 118
Концепт - 30мин. - 6259м. - среден пулс - 122

Фоум ролер, йога, разтяжки от земя и стоеж - 15мин. - среден пулс 103

Добре ми дойде след вчерашният напън, даже ми се смазаха коленцата и са по-добре.

Мнението беше редактирано от gotcha на 17.04.23 21:10.

18.04.23
19:09

Зала “Кинг Конг”

Вработване - 20мин. 113-139

Динамични поздрави - 5
Разтягане на лопатките с ластик от стоеж и клек
Разтягане на лопатките с тояга, изтегляне, изхвърляне, охс и всякакви подобни над глава с широк хват
Разтягане на лопатките с лост, изтегляне, изхвърляне, охс и всякакви подобни над глава с широк хват

Щанга - 32мин. - 127-150

Изхвърляне от вис х3 - ОХС х1 - @25, 30, 35кг
Високо изтегляне от земя с широк хват - 5@25, 30, 35, 40, 45, 50кг

Обръщане от вис х3 - Преден клек х1 - @40, 45, 50кг
Високо изтегляне от земя - 5@60, 70, 80кг

Коригиращи - 10мин.

Повдигане на крак с две подложки - 3х20 на крак

Стречинг - 10мин.
Фоумролер, йога, разтяжки от земя и стоеж

Купих си днес един кУрниз за цели 20 кинта, но това намерих в Хоумакса, което да е с Ф28 и да не е крива тръба. Взех 160, щото реших, че няма нужда от по-дълго, а 120 не успявам изобщо да го прекарам зад гърба си. Налепих му разделителни с червен изолирбанд и се чекнах с него в залата. Отдавна исках такава тояжка, защото съм гледал някакви малки китайски изруди как тренират с такива по цял ден, докато не припаднат :D
Не знам дали имам някакво подобрение в техниката, щото като сложа някое кило на щангата и почва хамал делукса, който уж се опитвам всячески да не практикувам. Все още съм голямо дърво, ама кво да се прави. За пореден път се обедих, че тези движения пръскат бедрата.
п.с. Днес мерих пулса само с часовника, че нагръдника ми пречи при обръщанията.

Мнението беше редактирано от gotcha на 18.04.23 19:13.

18.04.23
19:14

Тояжката и ластиците страшно много помагат. Аз това го правя винаги и до ден днешен, като част от загрявката. Зависи колко искаш да напредваш като мобилност, аз го правя без прогресии, както ми дойде и колкото толкова. Но е факт .. не знам дали поради това и другите упражнения, че спряха да ме болят сухожилията по лопатките от надхвата на набиранията. Но пък и балансирах така дърпащите че да правя подхват надхват и неутрален, когато и където може.

18.04.23
21:30

Искам много да напредна като мобилност, но физиологията казва друго :D

18.04.23
21:42

Я да драсна тук днешните терзания.
Нагоре някъде споменах, че съм спрял алкохола, това щото имам висока пикочна и чат-пат симптоми на подагра и то първият е от далечната 2015. Обикновено ми се възпаляваха метатарзалните отгоре на ходилото и първите години се чудих къде съм се ударил или, че нещо ме обиват обувките, но с годините почна да се появява и на други стави, но разбрах, че е това преди 3-4 години с изследвания. Ест. алкохола почти не съм го намялавал или спирал, но от 1-2 години редовно следя П.К. и си правя по 1 месец почивка от алкохол и месо, която горе-долу нормализираше нещата. От една година обаче освен П.К. почти винаги АСАТ-а ми също е над нормата и за това реших от НГ кардинално да променя нещата. Спрях алкохола и почнах, както се вижда да спортувам редовно. Не си бях правил изследвания последните 2 месеца и днес ходих да ме боцнат като очаквах нещата да са се нормализирали, както се случваше и преди. Обаче шок - П.к. 453 от 420 и АСАТ-а 51 от 40. Мен ми е ясно, че за два месеца чудеса не стават, но знам ли очаквах явно друго.
Та все пак, ако някой от хората, които обичат чашката и не само е имал подобни изследвания да хвърли своите 5$, ако не ще си остане тук да ми напомня.

18.04.23
22:05

Аз знам че алкохола в дългосрочен план удря всеки по различен начин. На мен също ми пречи, но засега по изследванията съм ок, но аз усещам и негативите освен позитивите. Обаче това всичко е до време. Взех мерки, обаче при мен е както и другите неща, периодично. Намалявам много, после си наваксвам и така. Пия редовно, но не е правилно. Даже казват че е по-добре събота неделя да си махнеш главата и другите дни да не пиеш, отколкото да е по малко и редовно. Ама дявола е в детайлите и случая количеството и кой колко разбира под малко.

18.04.23
22:21

Не е точно по темата, но след като значително намалих алкохола, възстановяването ми се подобри драстично.

18.04.23
22:24

казано от Brown Bomber на 18.04.23, 22:21:

Не е точно по темата, но след като значително намалих алкохола, възстановяването ми се подобри драстично.

Добре е да се каже понеже това си е самата истина. А е добре да се казва за такива като мен ... А да не говорим че употребата оказва влияние на метаболизма и се трупат мазнини, ей така много лесно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.04.23 22:25.

18.04.23
22:39

Кво па толкова прави всеки един от нас тук в залата,та 2 ракии или 3-4 бири ще му попречат да се възстанови???
От, какво точно да се възстанови...

18.04.23
22:52

Пичове, въпроса беше дали някой си е следил П.к. и АСАТ и има наблюдения в/у стойностите и как и дали алкохола/месото и тн. им действа в/у тях. Други дискусии няма да ми помогнат много и няма да стигнем далеч :)

18.04.23
22:59

казано от gotcha на 18.04.23, 22:52:

Пичове, въпроса беше дали някой си е следил П.к. и АСАТ и има наблюдения в/у стойностите и как и дали алкохола/месото и тн. им действа в/у тях. Други дискусии няма да ми помогнат много и няма да стигнем далеч :)

При мен лично не са влияели при ежедневно пиене по 3-4 големи на вечер месеци наред. Чат пат някое мръдне с наколко единици. ГГТ е било в норма, триглицеридите също. Месо винаги съм ял доволно-свинско,пиле, колбаси. Та едва ли то ми влияе. Декември бях топ, януари тежък грип с много аналгини и парацетамоли и антибиотици (14 дни) и скочиха малко, ГГТ двойно. След това не съм ги мерил.
Имах период преди около 10 г. в който не пиех така и Асат или Алат бе двоен. После спадна. Не съм имал дискомфорти през времето, когато са били високи,с изключение сега януари с лека тежест в дясно. Но се и отрових от лекарства.

Мнението беше редактирано от D_M на 18.04.23 23:01.

18.04.23
23:12

Да следя ги последните 21 години 2-3 пъти годишно-работата ми го налага .
Алкохола е повлиявал на  асата и алата само и единствено,ако съм употребявал предишната вечер.
Ям предимно,да не кажа само месо.

18.04.23
23:14

казано от DydoFit@ на 18.04.23, 22:59:

При мен лично не са влияели при ежедневно пиене по 3-4 големи на вечер месеци наред. Чат пат някое мръдне с наколко единици. ГГТ е било в норма, триглицеридите също. Месо винаги съм ял доволно-свинско,пиле, колбаси. Та едва ли то ми влияе. Декември бях топ, януари тежък грип с много аналгини и парацетамоли и антибиотици (14 дни) и скочиха малко, ГГТ двойно. След това не съм ги мерил.
Имах период преди около 10 г. в който не пиех така и Асат или Алат бе двоен. После спадна. Не съм имал дискомфорти през времето, когато са били високи,с изключение сега януари с лека тежест в дясно. Но се и отрових от лекарства.

Мерси за инфото. Интересното при мен, че АЛАТ и ГГТ никога не са били над норма, даже това, което ме притеснява е, че съотношението АСАТ:АЛАТ ми е голямо, което не е ок. Аз покрай редовното следене на П.К. заради подаграта видях, че АСАТ-а нещо не е ок. Иначе аз съм пил по толкова с години всеки ден, но тогава не съм си правил изследвания та нямам идея какво е било състоянието ми, а и по-добре май...

18.04.23
23:16

казано от nervak на 18.04.23, 23:12:

Алкохола е повлиявал на  асата и алата само и единствено,ако съм употребявал предишната вечер.

Мерси за уточнението. По твоята логика явно няма такова влияние алкохола при мен, защото е бил висок и след пиене предишната вечер, редовно пиене и след никакво пиене...

18.04.23
23:18

казано от gotcha на 18.04.23, 23:14:

Иначе аз съм пил по толкова с години всеки ден,

:-)
Това до някъде ме успокоява,че не правя нещо кой знае колко лошо от към злоупотреба :-) Явно повечето са така. На Великден изпих една бутилка уиски, но за около 10 часа. След като я финиширах не усещах дори да съм на градус. Но часовете на употребата й бяха доста, храната също.

19.04.23
00:12

казано от gotcha на 18.04.23, 23:16:

казано от nervak на 18.04.23, 23:12:

Мерси за уточнението. По твоята логика явно няма такова влияние алкохола при мен, защото е бил висок и след пиене предишната вечер, редовно пиене и след никакво пиене...

Не говоря за теб.
Това е статистика при мен,която я следят n на брой хора...заради,както казах естеството на работата ми.

19.04.23
11:14

казано от gotcha на 18.04.23, 21:42:

Мен ми е ясно, че за два месеца чудеса не стават, но знам ли очаквах явно друго.

През тези два месеца ако беше взимал трансметил, хепа мерц и есенциале форте, щеше да е друго положението.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.04.23 11:14.

19.04.23
22:17

казано от James Hinks на 19.04.23, 11:14:

казано от gotcha на 18.04.23, 21:42:

Мен ми е ясно, че за два месеца чудеса не стават, но знам ли очаквах явно друго.

През тези два месеца ако беше взимал трансметил, хепа мерц и есенциале форте, щеше да е друго положението.

Саше, това да не са новите галактики открити от Джеймс Уеб?

19.04.23
22:41

Зала “Кинг Конг”

Зоната на здрача

Концепт - 60мин. - 13397м. - среден пулс - 137, максимален - 172

Йога, разтяжки от земя и стоеж - 12мин. - среден пулс 113

Вчера пак се рових нещо по тези различни схеми за зоните и реших да вдигна левъла като не ги смятам по МСЧ (180 - това малко го усредних), ами по МСЧ - RHR (Resting Heart Rate - 48 спрямо часовника, колкото е вярно) като ужким по-точно. Само дето там зоните ми почват от 126 пулс (59-74%), която се води Аеробна издръжливост, след това Аеробна сила от 146 (74-84%), от 159 до 164 лактатен праг (threshold 84-88%), от 164 Анаеробна издръжливост (88-95%) и от 171 анаеробна сила (95-100%)(превеждам ги от анг.)
Та днес стартирах уж по старата схема да трупам издръжливост във фат бърнинг зоната, но малко преди средата си погледнах часовника, че по новите зони ич ме няма никакъв и рекох да дигна малко да сверя часовника, то кво стана, че се зарибих и ги подкарах всичките наред. Та значи до към 25мин. държах до 130 пулс, после до 45мин. около 140, после през 5мин. дигах по 10 и последните гледах да държа 170, но вече ми стана бая тегаво да ги поддържам. Ако са точни зоните, то съм държал накрая почти 5 минути на ръба на анаеробна издръжливост. Програмата на часовника първоначално ми беше сметнала 182 МСЧ, после го смени на 184, но аз намалих малко заради калкулаторите, които показват под 180 стойности за възрастта ми. Ще ги коригирам тези неща с времето де.
Ще кача скрийншотове от Концепта и Стравата, а и от Короса, където си логвах отделно, защото и трите показват малко различни неща.

Мнението беше редактирано от gotcha на 19.04.23 22:59.

20.04.23
18:22

Бягане
До края на бул. Варна
10км - 1:14:31 - Среден пулс 135
Мисля, че този път нагръдника не сработи. Ще трябва да изключвам при тренировките оптичния пулсомер, за да знам кога бачка тоз нагръдник, че иначе автоматично почва оптичния. По новата схема бягах днес - аеробна издръжливост. Поне се поизпотих.

Мнението беше редактирано от gotcha на 20.04.23 18:23.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1